Ga naar inhoud

Liesbreuk


MoppieFilou

Aanbevolen berichten

Mijn rammetje had een jaar geleden plots een dikke bult in de buurt van zijn geslachtsorganen. Die bult bleek een liesbreuk te zijn, maar kon gewoon vlot teruggeduwd worden dus was volgens de dierenarts voorlopig nog geen probleem. Een tijdje later was de bult echter nog dikker geworden en de huid stond echt strak gespannen. Zijn blaas bleek erin gezakt te zijn dus toch een operatie. Nu zag ik een maandje geleden dat er weer een bult zat, dus weer een tripje naar de dierenarts. Was opnieuw gewoon vet dat erin zat en nog eens opereren zou zeker geen garantie geven dat het weg zou blijven omdat de liesring volgens de dierenarts enkel kleiner gemaakt kan worden (wat dus in principe al gebeurd is) maar niet volledig dicht. Voorlopig hou ik dus goed in de gaten of ze blijft keutelen en plassen en masseer ik de bult af en toe weer terug. Heeft iemand hier ervaring mee? En bleef het bij jullie konijn wel weg na een operatie? Vind het gek dat de liesring niet volledig gesloten kan worden aangezien hij toch gecastreerd is.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Waarom het niet volledig gesloten kan worden is natuurlijk wel een heel specialistische vraag, ik zou die vraag zeker stellen aan de dierenarts. Wat ik me afvraag, bij mensen gebruiken ze wel eens matjes, zou zoiets bij een konijn ook kunnen? Iets dat ik ook zou vragen aan de dierenarts, in hoeverre rekt die liesbreuk naar verloop van tijd weer op, wordt het gat dan groter? Ik kan je helaas niet verder helpen, wie weet dat iemand anders meer weet.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb één keer een konijn met een liesbreuk gehad, dit is na de operatie gewoon weggebleven (in 2017 geopereerd en gaat nog steeds goed inmiddels). Bij hem was er destijds alleen buikvet doorheen gezakt, dierenarts had toen ook zoiets van ja voor de zekerheid opereren is misschien niet onverstandig maar kans is ook aanwezig dat het nooit problemen op gaat leveren. Ik vond dat niet zo prettig, zeker aangezien het toen nog gewoon de bedoeling was dat hij herplaatst zou worden, dus ik heb hem wel laten opereren. Uiteindelijk is hij bij mij blijven wonen maar alsnog fijn dat het gewoon weg was en weg is gebleven. Ik heb me er toen eerlijk gezegd ook niet echt in verdiept en ook nooit bij stil gestaan dat het terug kon komen (het is een langharig konijn, dus sowieso meer dan gemiddeld in handen en was natuurlijk wel opgevallen) maar wellicht hebben we gewoon geluk gehad. Het kan in elk geval dus wel gewoon wegblijven na een operatie.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Evee sloot dit topic
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .