Ga naar inhoud

Klein konijn aan groot konijn koppelen


Djabba
 Delen

Aanbevolen berichten

Hallo!

 

Wij hebben van het weekend een jonge Blauwe Wener gered van de slacht. Hij is nu 9 weken oud.

We hebben ook een Teddy dwergkonijn, een voedster van ruim 1 jaar, die niet lekker in de groep ligt in onze ren. Ligt niet aan haar overigens. 

Vandaag heb ik, op neutraal terrein,  deze twee bij elkaar gezet en ze matchen goed. Ze  zijn nu nog even groot en liggen heerlijk tegen elkaar aan, nadat ze samen idiote binkies hebben gemaakt samen! De jonge Wener geniet van het konijn-zijn!

Zou dit stel een toekomst samen kunnen hebben? Uiteraard moet de Wener wel gecastreerd worden. De voedster is al gesteriliseerd. 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Jonge konijnen gaan eigenlijk altijd goed met een ander konijn. Of dit in de toekomst goed blijft gaan is afwachten. Hij is nog te jong om het koppelproces te snappen. Als hij wat ouder wordt zul je verandering in zijn gedrag gaan zien. Koppelen kan als je konijn ouder is dan 15 weken. Om te voorkomen dat hij excessief op de voedster gaat rijden is het wel zaak om hem op tijd te laten castreren, misschien zelfs om ze een aantal weken uit elkaar te houden, afhankelijk van het gedrag. Je wilt niet dat het fout gaat omdat zijn gedrag voor de voedster vervelend wordt en dat het daardoor escaleert in een gevecht. Wel fijn natuurlijk voor het konijn dat hij nu niet op een bord belandt maar lekker rond kan hupsen.

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Evee sloot dit topic
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .