Ga naar inhoud

Koppelen na overlijden maatje


Advies gevraagd
 Delen

Aanbevolen berichten

Beste kenner, 2 dg geleden overleed 5 jarige gecastreerde NHD ram (geënt)  Maakte een onafscheidelijk koppel met zn zusje. Deden alles samen. Eten slapen knuffelen etc. Leefomgeving zeer grote ren tuin en hok.  Hoe pak ik een nieuw maatje aan. Jong konijntje? Vrouwtje of mannetje, hoe socialiseren etc. Graag het advies van een echte kenner. Dank! 

  • Verdrietig 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Veel sterkte met het verlies van je lieve konijntje 😢.

 

Het beste kun je met je konijn naar een goede konijnenopvang gaan. Zij gaan dan op zoek naar een maatje dat echt bij je konijn past. Leeftijd, formaat, dat soort dingen zijn allemaal niet zo belangrijk, geslacht wel, ram voedster koppels hebben de grootste kans van slagen. Maar dat betekent niet dat je er zomaar een konijn van het andere geslacht bij kunt zetten en dat het dan wel goed komt. Het gaat erom dat ze een klik hebben, dat de karakters goed bij elkaar passen. Bij een goede opvang hebben ze daar ontzettend veel ervaring mee en er zitten zo veel konijnen dat er altijd een geschikt maatje bij zit. Bijkomende voordelen zijn dat de konijnen gecastreerd, gevaccineerd en nagekeken door de dierenarts zijn. Je kunt ook altijd op de opvang terugvallen voor ondersteuning en advies. In welke regio woon je? We kunnen vast een goede opvang aanbevelen. Afhankelijk van waar je woont kan het de moeite wel waard zijn om wat verder te rijden voor een echte goede gespecialiseerde opvang. 

 

https://www.bunnybunch.nl/informatie/konijnenopvang-asiel-lijst

  • Mee eens! 3
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik sluit me aan bij het bovenstaande, even als toevoeging. Een konijn kun je pas koppelen met een ander konijn als het ouder is dan 15 weken. In jouw situatie waarin de ram is overleden kun je dus het beste weer kiezen voor een gecastreerde ram. Kijk maar eens in de lijst of er een opvang bij jou in de buurt is, mocht je benieuwd zijn naar ervaringen van anderen met die opvang, dan kun je daar altijd naar vragen natuurlijk 🙂

  • Mee eens! 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .