Ga naar inhoud

Autoband in verblijf?


NutElle

Aanbevolen berichten

Hallo, 

Wij zijn bezig met het bouwen van een nieuw konijnenhok omdat ze weg moeten uit hun huidige verblijf.

we vragen ons alleen af of we een autoband rechtop in de grond kunnen zetten zodat ze er doorheen kunnen lopen (Het kan dan niet omvallen.) Onze konijntjes zijn wel klagers en ik weet niet of het lang goed gaat. Heeft iemand hier ervaring mee?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik zou het niet doen, vooral omdat autobanden behoorlijk schadelijk zijn voor de gezondheid. Kankerverwekkend zelfs. Persoonlijk zou ik het risico niet nemen en zo iets niet in het konijnenverblijf willen hebben. 

 

Een paar jaar  terug is daar wat onderzoek naar geweest volgens mij, daar kwam voor speeltuinen niet heel veel helderheid uit omdat kinderen ze niet opeten, maar zorgen zijn er zeker wel. Over autobanden onder de wip of als schommel. Of het gebruik van rubbertegels op speelplaatsen, die van gerecyclede autobanden zijn gemaakt. 

 

Een konijn zit er vaak intensiever op / bij als zo iets in het verblijf staat. Ook is de kans dat ze er aan knagen een stuk groter. 

 

Als ik google, kom ik hier bijvoorbeeld op uit: https://www.rivm.nl/rubbertegels

Link naar reactie
Delen op andere sites

7 minuten geleden, Lollie zei:

Is dat niet hetzelfde als @Miekmoek bedoelde? Lijkt mij prima spul hoor, lijkt mij persoonlijk niet zo mooi maar 't is niet mijn konijnenhok...

Dat denk ik wel 😉 dat dat is wat zij bedoelde. Vandaar dat ik de uitleg er bij gaf. 

  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Evee sloot dit topic
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .