Ga naar inhoud

Konijn plast op bed


Raven rs

Aanbevolen berichten

Ik heb sinds kort een grote Nederlandse hangoor brownie nieuw lid gemaakt van de familie. Brownie verblijft bij mij in de slaapkamer, zijn hok blijft altijd open, brownie poept meestal in z,n toilet maar plasjes blijft ie maar bij mij op bed doen. Ik heb maar handdoeken boven op mijn bed gelegd anders blijf ik maar aan de gang met lakens verschonen.. iemand idee waarom brownie op mijn bed blijft plassen?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja ik heb wel een idee.

 

https://www.bunnybunch.nl/informatie/konijnen-zindelijk-maken

 

 

Quote

 

Problemen bij de zindelijkheidstraining

 

Onzindelijkheid bij huiskonijnen

Wil je konijnen houden in huis? Bedenk je dan vooraf dat konijnen niet de schoonste huisdieren zijn voor in huis. Ze plassen en keutelen, zelfs als ze zindelijk zijn, best nog wel eens naast de bak. Ook zetten ze overal hun tandjes in. Je hebt geen garantie dat jouw konijnen zindelijk worden en zindelijk blijven. Zorg dus dat ze als je besluit ze binnen in huis te houden, ze een goed verblijf hebben waar dat geen probleem is. Een ruime ren, een eigen kamer. Een eigen plek wat geen wisselend terrein is, waar ze lekker konijn mogen zijn, ook binnen in huis. 

Sommige baasjes van konijnen die in huis leven hebben moeite om hun konijnen zindelijk te krijgen. Dat kan een aantal verschillende redenen hebben. Vaak komt dit omdat de afstand naar de toiletbak te ver is voor de konijnen. Zorg dus echt dat er op meerdere plaatsen in huis een toiletbak staat, ook als ze los lopen. Zorg er vooral ook voor dat de toiletbakken goed te bereiken zijn.

Ook vinden konijnen vinden gladde vloeren niet prettig en zijn soms onzindelijk omdat ze niet makkelijk bij de bak kunnen komen. Zorg er voor dat je een kleed neerlegt voor meer grip, zodat ze wel goed bij het toilet kunnen komen.

 

Konijn plast op stoel, bank of bed

Tot slot is een veel gehoord probleem dat de konijnen juist naar de bank of stoel gaan om daar op te plassen. Of dat ze het hele bed onder plassen of sproeien. Dat heeft met territorium afbakening te maken. Op die plekken is jouw mensengeur flink aanwezig. Jouw konijnen willen dus juist op dat soort plekken aangeven dus juist hun eigen geur afgeven, en dat doen ze in de meeste gevallen met urine. Dat is best lastig af te leren, omdat dit echt natuurlijk konijnengedrag is.

De best werkende oplossing voor dit probleem is zorgen dat ze niet meer op de bank, stoel of het bed kunnen komen. Als ze er niet kunnen komen, kunnen ze er namelijk ook niet plassen.

Als dat niet mogelijk is, kun je proberen de zindelijkheid te gaan sturen. Vaak is er een toiletbak op de bank, bed of stoel voor nodig waar ze eerst in leren plassen en poepen, en als ze dat een tijdje snappen kun je vaak wel de bak verplaatsen naar een logischere plek, zoals op de grond er vlak naast.

De plek tijdelijk afzetten is ook nog een optie. Een plek afleren waar konijnen kiezen te keutelen en plassen is niet zo makkelijk, maar soms vergeten ze de plek als ze er een paar weken niet bij kunnen, en hebben ze dan inmiddels weer nieuwe plekken gevonden om hun behoefte te doen.

Als laatste optie kun je nog zorgen dat het niet erg is dat er geplast of gekeuteld word op die plaatsen. Er bestaan ook matten om stoelen en banken te beschermen, deze zijn onder andere te koop in de bunnybunch webwinkel (plasmatten) maar de matrasbeschermers die gebruikt worden voor kinderen die bedplassen kunnen ook uitkomst bieden, en zijn vaak ook in net wat grotere maten te koop. 

 

 

  • Bedankt 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Evee sloot dit topic
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .