Ga naar inhoud

Eindelijk Mosterd en Nootmuskaat koppelen


Petradhd

Aanbevolen berichten

Ik heb het bijna twee weken uitgehouden, maar vandaag (13 dagen na de castratie) kon ik niet meer wachten en heb Kaatje en Mo tegelijk losgelaten in de kamer. Mosterd is dolgelukkig, nu heeft hij TWEE etensbakjes tot zijn beschikking :lol:

Er wordt niet gevochten, maar Kaat lijkt wel behoorlijk angstig. Mosterd rijdt steeds op haar, en aan de ene kant lijkt ze dat ook te willen (gaat gewillig liggen) maar aan de andere kant is ze er bang van. Ze kruipt ook steeds weg als Mo wil rijden. Ze doet verder niet lelijk tegen hem. Ze maakt wel nog steeds geluidjes als hij bij haar komt, een beetje jankerig. Lijkt wel wat op het janken dat honden kunnen doen als ze zenuwachtig zijn. Het is geen grommen, meer een beetje knorren met een hoge stem. Is dat angst of iets anders?

Een ander probleem is dat Kaatje nogal bang is in de kamer. Ze loopt wel rond, maar alleen in de buurt van haar kooi waar ze onder stoelen en tafeltjes kan blijven. De kamer durft ze niet in. Als ik haar in de kamer zet kruipt ze bang naar het dichtstbijzijnde object waar ze onder kan. Op de bank vindt ze het wel erg leuk, daar gaat ze nieuwsgierig overal aan ruiken en binkies maken. En een hol creëren van kussens, dat wel. Ik heb het idee dat ze bang is van het laminaat waar ze geen grip op heeft.

Mosterd is inmiddels maar weer lui in zijn hok gaan liggen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb Kaatje zojuist naar mijn slaapkamer gebracht, daar ligt vloerbedekking. Mosterd volgde vanzelf, die kent de weg inmiddels. Dit was een goede zet, want Kaat ging na even voorzichtig wat gesnuffeld te hebben heerlijk rennen en binkies maken. Ze is ook wat zelfverzekerder nu, omdat ze weet dat ze goed weg kan rennen. Ze gaat zelf op Mosterd af, en als hij gaat rijden loopt ze weg. Vechten doen ze nog steeds niet.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Foto's heb ik nog even niet, wel een probleempje. Sinds vanmorgen moet Kaatje namelijk niks meer van Mosterd hebben, ze is onrustig, loopt neurotisch te graven in het hok, plukt haar uit en sjouwt heen en weer met stro... Ik hoop maar dat ze schijnzwanger is. Hoewel, ik wil natuurlijk wel erg graag baby-konijntjes :P Maar het is gewoon beter van niet. Ik heb haar nu drieëneenhalve week, dus het kan nog steeds zijn dat er in de winkel een ongelukje is gebeurd :$

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja, meer kan ik toch ook niet doen. Ik zie vanzelf wel of er kindekes uit floepen of niet :P

Ik heb in ieder geval het hok dicht gedaan zodat Mo er niet in kan. En aan de kant waar ze bezig is een nest bouwen heb ik er een theedoek voor gehangen zodat ze een donker afgeschermd hoekje heeft. Verder laat ik haar met rust, ze lijkt zich wel te vermaken zo. Toen ik klein was speelde ik met poppen, daar maakte ik ook bedjes enzo voor :lol:

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .