Ga naar inhoud

Grote klitten met groenachtige pit aan zijkant van de bek


 Delen

Aanbevolen berichten

Hallo!

 

Ons mannetjes konijn van 1.5 wordt goed verzorgd.  Toch ontdekten we naast zijn bek klitten (we denken dat dit klitten zijn) wat uberhaupt niet veel bij hem voorkomt.  Echter, deze klitten, vooral aan de linkerkant baren ons wat zorgen want we durven ze er niet uit te halen.  Voor de kam zijn ze te groot en met de hand zijn we bang t konijn pijn te doen.  De klitten lijken wel samengegroeid te zijn tot een groene klont/pit wat lastig is om te verwijderen.  Andere klitten hadden altijd een klein donker pitje maar deze zijn veel groter.  Voordat we naar de DA gaan, wil ik jullie vragen om een reactie op de bijgesloten fotos.  Bedankt alvast,

 

Groet,

Martijn.

IMG-20220426-WA0002.jpg

IMG-20220426-WA0003.jpg

IMG-20220426-WA0004.jpg

IMG-20220426-WA0005.jpg

Link naar reactie
Delen op andere sites

Waar op het koppie zitten die plekjes? Zouden het de haarzakjes van de snorharen kunnen zijn, die kunnen ook een beetje gekkig aanvoelen. Andere dingen waar je rekening mee kunt houden, als het een soort korstjes zijn, is konijnensyfilis. Als je dat vermoed zou ik zeker een afspraak maken bij de dierenarts. De foto's zijn te onduidelijk om er echt iets zinvols over te zeggen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

We weten dus niet zeker of het klitten zijn en ze voelen ook anders aan, zien eruit als rare groene bobbeltjes met haar erop.  Precies aan beiden zijkanten van de bek maar niet waar de snorharen zitten, meer eronder.  Hij lijkt overigens nergens last van te hebben.  Doet zijn dagelijkse dingetjes, eet normaal en ontlasting is prima.  We vinden t gewoon vreemd aanvoelen.  We kijken t nog even aan en straks moet hij weer voor een vaccinatie dus dan vragen we t aan de DA.  Bedankt voor jullie aandacht!

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Evee sloot dit topic
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .