Ga naar inhoud

konijn met E.C.


Rudy1980

Aanbevolen berichten

Hoi,

 

Roger mijn mannetje van 4 jaar is ziek, E.C. waarschijnlijk maar de medicatie slaat nog niet echt aan. Hij krijgt sinds vorige week maandag 2 maal daags 2 mil panacur..

Had gedacht dat het nu wel al beter zou moeten gaan maar het lijkt van niet.. Zeker als er stress is door bv het geven van de medicatie dan krijgt hij epileptiforme aanvallen.

Hij valt om op zijn zijn zijkant en spant zichzelf helemaal aan en dat duurt meestal een seconde of 5 dan komt hij weer bij en gaat hij dwangmatig zijn baard likken.. om vervolgens een minuut later of zo weer hetzelfde te doen.. op een gegeven moment dan is het weer weg maar duurt soms wel een uur. vandaag heb ik hem zo nog niet om zien vallen maar hij loopt lastig en struikelt soms een beetje over zijn eigen poten. Hij is ook heel stil hij zit meestal lang op een plek..En hij is ook erg mager maar sinds een paar dagen eet hij wel weer wat.

Hij heeft zichzelf vooral vorige week flink bevuild en heb hem toen een keer gewassen want hij stonk heel erg.. Dat wassen was echt een drama omdat hij al vlug weer aanvallen kreeg en ook 1 wat langere dan normaal.. ik dacht dat ik hem vermoord had. Al met al ben ik ook bijna overspannen, vind het zo erg voor het arme beestje.

 

Ik wilde hier eigenlijk vragen of dat het normaal ook zo lang duurt? Of wil ik gewoon te veel te vlug?

 

Ik ben eerst flink aan het lijntje gehouden door mijn eigen dierenarts en die heeft mij behoorlijk kaal geplukt zonder dat het hielp... en ik kreeg dingen te horen als ''dan word het wel een heel duur konijn'' 

Maar ik ben nu in ieder geval al mijn bezittingen aan het verkopen zoals mijn auto zodat ik met Roger naar Dierenkliniek Wilhelminapark te Utrecht kan

Maar natuurlijk duurt dit even..

  • Verdrietig 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Jeetje, dat klinkt wel heel heftig. Je hoeft niet perse naar Utrecht om de juiste behandeling te krijgen. Wel denk ik dat je konijn meer nodig heeft dan alleen panacur. Het behandelplan op de site van Wilhelminapark kan je daarvoor als leidraad gebruiken.

 

Of je te snel wil? Ja ik denk het wel, voor E.C. heb je een lange adem nodig en moet je vaak eerst een hoop leed zien voor er verbetering is. Uit mijn hoofd zeg ik dat je met een maand verbetering zou moeten zien. Het is gewoon een verschrikkelijke rotziekte en vaak vraag je je af of het allemaal nog wel goed komt.

 

Ik heb met je te doen, het is niet niks om zoveel te moeten verkopen om je konijn alle zorg te bieden die het nodig heeft. In welke omgeving woon je? Misschien weet iemand hier wel een dierenarts die ook goed is, zodat je niet helemaal naar Utrecht hoeft. Je kunt ook in deze lijst kijken: https://www.bunnybunch.nl/informatie/lijst-met-konijnkundige-dierenartsen

 

 

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dankjewel ik woon in Veghel, brabant. Ik zal eens kijken bij welke de reistijd inderdaad het minste is.

Er moet sowieso nog naar een specialist gegaan worden met Roger daar heb je gelijk in!

Wel vast fijn om te weten dat het langer kan duren voordat ik herstel zie, dacht het werkt niet.

Link naar reactie
Delen op andere sites

EC is een rotziekte, en vraagt veel van zowel konijn als baasje. Helaas heb ik er ook ervaring mee. Het duurt zeker 2 weken tot een maand voor je verbetering gaat zien, in de meeste gevallen. Volhouden dus. Is panacur het enige wat het konijn krijgt? Meestal is er wel meer nodig dan alleen dat om de ontstekingen aan te pakken in het lichaam.

 

In dit artikel staan veel tips, ook over de verzorging:

https://www.bunnybunch.nl/informatie/Encephalotozoon-cuniculi-EC-Konijn

Link naar reactie
Delen op andere sites

Mijn konijn heeft ook E.C en panacur alleen hebt bij mn konijn ook niet sleepte ook met achterpoot en omvallen enz. Wat bij mijn konijn helpt is dexamethason. Mijn konijn krijgt het in tabletvorm en dan elke dag een half tabletje en dan nog gwn door blijven gaan met panacur. Merkt aan mn konijn dat de dexamethason binnen week verbetering gaf.

 

hopelijk komt het goed met je konijn! 

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 maand later...

Helaas is Roger ongeveer 3 uur geleden overleden, maanden met hem gestreden voor zijn leven met veel ups en downs. Ik vind het zo zielig voor mijn lieve kleine manneke, hij heeft echt een paar hele zware maanden gehad om alsnog het gevecht te verliezen. Ik vind het echt super oneerlijk... Alles geprobeerd maar het mocht niet baten. Hij was niet alleen een huisdier maar was ook echt mijn maat. Lieve Roger ik hoop dat je in vrede mag rusten.😭

  • Verdrietig 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .