Ga naar inhoud

Het algemene konijnen en warm weer topic 2022


Evee

Aanbevolen berichten

8 uren geleden, Etje zei:

Ik en heel ons gezin moeten dinsdag allemaal een lange dag weg, konijnen zitten buiten. Wat kan ik het beste doen?

Regelen dat iemand ze komt verzorgen die dag. In ieder geval een paar keer controle.

  • Mee eens! 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb een schaduwdoek gelegd over het stuk ren waar alleen gaas op zit om de zon ook uit het noordelijke stuk te weren. (waar ze zitten is het noorden) Voorspelling dinsdag blijft nu hangen op 37. Ik laat ze buiten maar ga wel de noodkooi naar beneden halen voor het geval dat.

IMG-20220717-WA0000.jpg

  • Vind ik leuk 2
Link naar reactie
Delen op andere sites

Zorgen dat die persoon flessen bevroren water in de ren legt (even onder de kraan afspoelen anders vriezen je konijnen er aan vast) en zorgen voor schaduw door parasols/schaduwdoek of zo over de ren te hangen voor zover je dat nog niet hebt gedaan. Persoon die komt controleren ook extra het water laten vervangen. Niet ijskoud. Gewoon koel. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoe gaat het bij jullie konijnen?

 

Hier geeft het weerstation aan dat het 29.7 graden is. In de rennen geeft de thermometer 27 aan. Het is wel warm, maar ze lijken er nog niet zo veel last van te hebben nu. 

  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Hier zijn ze nog heel actief, volop binkies. Ze staan nog volledig in de schaduw van het huis, dus het is ook nog aangenaam.

Op schutting hoogte hebben we een schaduwdoek over het hele verblijf gemaakt, dus ze krijgen geen rechtstreekse zon meer in en op het hok. Maar als de zon over anderhalf uur wel in de achtertuin staat zal het warmer worden. Zojuist hebben ze vers hooi en water gekregen en dat ging erin als zoete koek, dus dat is fijn voor mijn gemoedsrust 😛

 

De koelschijf hebben ze wederom begraven, dus dat geef ik op. Rond een uur of 3 ga ik rondom het hok een gieter water leegkiepen voor wat koelte. 

  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ze hebben net gegeten, liggen nu lekker uit te buiken, binnen is het gelukkig nog "maar" 24 graden. Ik had gisteravond de boel extra laten afkoelen 🙂 Ik denk dat het vandaag nog wel onder de 30 graden kan blijven binnen, morgen wordt dat heel lastig. De warmte van vandaag hangt dan al in huis en het koelt niet genoeg af om de dag koel te starten, wat vandaag nog wel lukte. Vooralsnog gaat het dus goed met ze 🙂 

  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb een 1,5 literfles met bevroren  water in de ren gelegd langs het huisje waar ze graag op zitten en een icepod. Die combinatie daar waren ze eerst bang voor en liepen met lange halzen en telescooporen rond. Kushi lag net toevallig een minuutje langs de icepod maar inmiddels loopt ze weer rond. Door het schaduwdoek ligt de ren volledig in de schaduw. Dat verschil in temperatuur van de klinkers binnen en buiten de ren kon je gisteravond al merken. 

  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ze lijken het allemaal nog goed te doen. De ren van Artemis en Apollo staat vanaf 11 uur de rest van de dag in de schaduw van het huis, dus dat is altijd al het beste plekje in de tuin. 

De pluizige pleegjes (Jelly en Jenske) heb ik nu ook naar die plek in de tuin verplaatst maar wel met een zeil erbij zodat Artemis en Apollo ze niet kunnen zien.

En tot slot mijn derde pleegje (Bonna), die heeft nu een zeil voor schaduw en die staat vanaf 2 uur in de schaduw. 

Mijn man is thuis om regelmatig te controleren en de ice pods te wisselen.

IMG-20220718-WA0000.jpg

IMG-20220718-WA0001.jpg

IMG-20220718-WA0002.jpg

  • Vind ik leuk 2
Link naar reactie
Delen op andere sites

Hier geeft de thermometer aan de ren inmiddels 43 graden aan 😳

Fluffy en Pip lijken er echter niet veel last van te hebben. Ik heb een icepod bij ze gelegd, maar daar doen ze nog niet veel mee. Ze kwamen net enthousiast aan hupsen voor hun groenten, dus het ziet er positief uit.

 

Bibi en Coco zitten gewoon nog boven. Ik heb daar vanmorgen vroeg wel de ramen en de verduisterende gordijnen dichtgedaan om de warmte zoveel mogelijk buiten te houden. Ook zij hebben een icepod in het verblijf en kwamen net enthousiast af op hun groenten. 
 

  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb Binky en Monky vanmorgen om 9 uur naar binnen gehaald. Ze zitten nu in de studeerkamer waar het tussen de 24 en 25 graden is. Ik verwacht niet dat het daar veel warmer wordt omdat die kamer aan de noordkant van het huis is. Naast de voordeur hebben we 2 ramen en die heb ik afgeplakt met aluminiumfolie zodat de warmte via daar niet naar de studeerkamer gaat.

In de ren is het denk ik wel 40 graden nu. Toch wel een nadeel in de zomer een tuin op het zuiden en dan geen bomen in de tuin. Ik denk serieus dat ze het niet zouden overleven nu buiten. (aangezien ze het van de week al zo zwaar hadden)

  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Die van mij komen allemaal nog aanrennen als ik de tuin in stap. Er zit er een in de buurt van een icepod, en de rest vindt ze maar stom.

Ik had gisteravond nog even overal het stro weggeveegd, zodat ze zoveel mogelijk op de tegels kunnen zitten. Uit de rand van de cat cube kwam een half konijn aan haar.

  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Hier valt het ook nog mee. Buiten zo'n 29 graden. Hubble ligt in de ren, half in de zon en Silke zit in het hok. Het scheelt dat het hok en de ren lang in de schaduw staan van ons schuurtje. En daarna hebben ze nog wat schaduw van onze appelboom.

De koelplaten doen ze dus ook niks mee.

De bak van onze hamster hebben we gister in de woonkamer gezet. Ondanks de zonwering naar beneden en de ramen dicht wordt het toch gauw warm op de zolder, waar ze normaal staat.

  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .