Ga naar inhoud

Het algemene konijnen en warm weer topic 2022


Evee

Aanbevolen berichten

Haha wat een flapdrol is dat toch!

 

Ja pfoe, dinsdag wordt pittig hè. Ik laat mijn konijnen altijd gewoon in hun ren. Ze hebben ‘echte’ schaduw en als ik ze naar binnen zou verhuizen zou dat veel stress geven.
 

Als je konijnen alleen schaduw hebben van een parasol dan zou je er wel over kunnen denken. Zorg dan wel voor een koele en rustige plek. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

2 uren geleden, Evee zei:

Met de flessen doen ze hier ook niets, maar als het echt zo warm is leg ik er toch een paar in de ren. Ze hoeven er niet op te zitten om er koelte van te krijgen. 

Ze hebben overigens ook gewoon icepods, daar liggen ze wel tegenaan / op op warme dagen, meestal als het 27-28 graden is of warmer gaan ze dat pas doen. Ik leg ze vanaf 25 graden, maar dan negeren ze ze gewoon. Of als ik ze bij ze leg, gaan ze demonstratief verliggen 😄 

Dat demonstratief gaan verliggen is erg herkenbaar idd 😄

Link naar reactie
Delen op andere sites

12 uren geleden, Newby1981 zei:

schaduw van bomen is volgens mij koeler als schaduw van een parasol

Zeker waar, bomen nemen zonlicht op om van te groeien. Ze gebruiken de energie van het zonlicht waardoor het minder warm is in de schaduw van de boom of struik. Een parasol zorgt alleen voor schaduw en zet de warmte niet om in glucose helaas.. Zou wel leuk zijn, een fotosynthese parasol 😄

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik laat ze buiten. Binnen is het nu ook al 26 graden, en dat loopt vast nog op. Het hok van Blacky en Tara staat tegen een betonnen muur, en over de ren bouw ik een tent van parasols en lakens. Over de volière hangt/ligt een schaduwdoek, en met een parasol en een dekbedovertrek aan de zonkant gaat het best. Ik leg altijd braaf icepods neer, maar daar halen ze hun neus voor op. Ze liggen liever tegen elkaar aan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ga daar vandaag heen. Ik ben benieuwd... Ik leg zo de icepod nog een poosje in het hok, gaat 'ie weer weg als ik zelf wegga, misschien doen ze er nog wat mee. Ze 10 dagen achterlaten met dat ding in hun hok lijkt me niet ideaal. Ik kon last-minute nog net iemand vinden voor de verzorging. Ik had iemand gevraagd en die zou ''erop terug komen''. Wat uiteindelijk niet gebeurde. Gelukkig wilde de overbuurvrouw zich wel een paar dagen om de cavia's bekommeren. ''Zeg dan gewoon dat je niet zo'n zin hebt om voor de cavia's te zorgen'', denk ik dan altijd.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik zit ook al een beetje te stressen over komende dinsdag (ik woon in Zuid Limburg). Mijn konijnen negeren icepods en koude flessen, ze zijn er bang van ofzo en gaan ergens anders liggen, dus dat heeft weinig zin. Ik kan niet de hele dag achter ze aan lopen om die icepod onder hun kontje te schuiven 😄 

Ze hebben zelfs de neiging om in de zon te gaan liggen. Ik denk dat ze niet snappen dat het daardoor zo warm is 😁 Dus ik zorg gewoon dat overal schaduw is.

 

Laatst toen het 33/34 graden was ging het wel redelijk goed, maar ik zag dat ze het zwaar hadden. 

Als het 37 graden wordt of misschien zelfs 39, dan kan dit te warm zijn. Ik denk dat ze dit wel aankunnen, maar ik wil het eigenlijk niet proberen. Als ik erachter kom dat het toch te warm is, dan is het al te laat.

 

In de woonkamer is het redelijk drukkend dus helpt denk ik niet (en er is ook geen plek). Ik kan ze wel in een redelijk koele kelder zetten (ik heb een hele grote kelder). Verhuizen naar binnen is erg stressvol, maar buiten in de hitte is denk ik erger. Dus als de weersvoorspelling niet wat 'verbeterd' dan zet ik ze dinsdag overdag binnen in de kelder. 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik vraag me eigenlijk af: als ik ze binnen zet. Wat is dan beter?: samen in een binnenkooi, maar dan zitten ze in een vreemde omgeving in een kleine kooi en kunnen ze gaan vechten? Of apart, maar dan hebben ze elkaar's steun niet in een vreemde omgeving?

Wat is het beste als ik ze toch naar binnen doe? Het is een goed en stabiel koppeltje.

aangepast door Marcovka
Link naar reactie
Delen op andere sites

14 minuten geleden, Marcovka zei:

Denk je dat ze kunnen gaan vechten?

Waarom zou je het risico nemen? Ik weet niet of je ze naar binnen moet halen als je geen optie hebt om ze samen te huisvesten met genoeg ruimte. Waarom stoken in een goed huwelijk?

Link naar reactie
Delen op andere sites

17 minuten geleden, Kolino zei:

Waarom zou je het risico nemen? Ik weet niet of je ze naar binnen moet halen als je geen optie hebt om ze samen te huisvesten met genoeg ruimte. Waarom stoken in een goed huwelijk?

Ik heb geen keuze denk ik als het tegen de 40 graden wordt. Ik doe het ook liever niet. Maar het is een noodoplossing natuurlijk. Ik wil niet dat ze buiten hittestress oplopen en misschien overlijden.

 

Ze hebben voorheen binnen gezeten, ik heb nog steeds twee ruime binnenkooien in opslag. Dus ik kan ze in een ruime binnenkooi doen, of ieder in een aparte, maar hoe dan ook dat is nog altijd erg klein in vergelijking met buiten. De ren die ze binnen hadden is nu onderdeel van de buitenkooi. 

De kelder is groot, maar niet echt geschikt voor een groot konijnenverblijf met ren. Maar wat ik al zei, het is een noodoplossing.

 

 

 

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

2 minuten geleden, Eefje zei:

Gewoon even een panelenrennetje er omheen en het is opgelost toch.

Nee gaat in de kelder niet. Die vloer is door de vorige bewoner voor van alles en nog wat gebruikt. Als ze daar ontsnappen is het ook een drama. Ik kan ze niet continu in de gaten houden.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik lok ze dan 's morgens in hun reismandjes met voer. Dan vervoer ik ze naar binnen en laat ze los in de binnenkooi. In de avond draag ik gewoon de hele binnenkooi naar buiten dan laat ik ze er weer uit.

 

Als het zo bij 1 of een paar dagen per jaar blijft kan dit zo wel. Mocht het heel vaak gaan voorkomen dan ga ik daar wel een oplossing voor verzinnen. Misschien een veilig verblijf in de kelder bouwen.

 

Vorig jaar kwam het helemaal niet voor. Dit jaar is dit de eerste keer.

 

Ik vind het niet leuk om te doen, maar ze laten zitten in de hitte ook niet...

aangepast door Marcovka
Link naar reactie
Delen op andere sites

Lastig, zou je niet een kleine ren met een stukje zeil eronder kunnen doen met 1 kooi erin. Kan me voorstellen dat ze ook flink gestresst raken als ze niet bij elkaar kunnen komen. Misschien dat ze ook prima zonder ren kunnen hoor, dat kun je zelf het beste inschatten. Ik heb een koppel gehad waarbij dat prima eventjes had gekund maar ook een koppel waarbij de voedster haar frustratie afreageerde op de ram. En die zaten in hun hok met verdieping en kleine ren in de garage.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Koelplaten? Hoe groot zijn die?

 

Wat ik al zei. Nu is het een noodoplossing. komt het vaker voor dan werk ik wel aan een betere oplossing.

 

Ik denk dat ik 35 graden als limiet ga gebruiken. Daarboven laat ik ze niet buiten. En dat is al vrij hoog. 

Ik weet dat ze 34 aan kunnen. Dus een graadje meer kan wel.

 

Maar als er iemand hier is die hier ervaring mee heeft en ik ze beter gewoon kan laten zitten dan hoor ik dat graag. Want dat ik het niet leuk vind ze naar binnen te doen is een understatement. Ik vind het verschrikkelijk! om ze in hun reismandje te lokken en ze dan opsluiten.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Eentje van Trixie (28x20 cm) en één van Beeztees (30x20x2). Zou het eerst bij 1 laten om uit te proberen maar in een andere winkel toch nog maar 1 gekocht ☺️

 

Heb je echt geen mogelijkheid in je woonkamer ? Zou me kunnen voorstellen dat ze dat wel minder spannend vinden dan in een kelder.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als het echt moet kan ik daar wel ruimte maken. Maar dan moet ik meubels gaan verhuizen. Dat zou ik wel doen als het vaak gebeurd. Dan laat ik ze gewoon een weekje in de woonkamer.

Maar met zulke hitte is het daar niet echt een hele verbetering. Best drukkend warm, dan vind ik het buiten beter. Maar bij 40 graden is dat denk wel anders.

 

De kelder is echt koel, dat is een hele verdieping onder het huis, dus echt onder de grond. Staat alleen vol met rommel.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Met zo'n hitte is het binnen altijd beter dan buiten lijkt me.

 

Net de koelplaten uitgepakt, die van Beeztees is een koelelement zie ik. Die van Trixies is van keramiek. Die lijkt mij zelf het fijnst maar wie weet denken de konijnen daar wel anders over, zullen zien.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .