Ga naar inhoud

Konijn met kraag om nek


Anna1980

Aanbevolen berichten

Dr oog zelf. Vanaf de ‘punt’ richting het midden. Geen vlekjes maar echt het hele stuk van dr oog. 
De rand om dr ogen is ook wel rood. Het lijkt op oogontsteking (beginnend?), maar er zit geen viezigheid/pus. 
 

Kan het komen door alle stress, die stomme kap en de zalf van de narcose? 
 

Ik geef nog pijnstilling en antibiotica dus hopelijk zwakt dat het ook af. 
 

Ik heb vanmorgen de dierenarts foto’s gestuurd, maar nog geen reactie ontvangen. 
Ik wil niet weer met dr op pad, ze heeft al stress genoeg.. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ach gut, arme schat. Denk je wat goeds voor haar te doen, krijg je dit. Dit ziet er wat mij betreft niet uit als ec, maar als irritatie of een ontsteking. Ze ziet er wel heel sneu uit zeg. Ik hoop echt dat ze snel weer een beetje blij wordt, maar ogen zalven draagt daar ook niet erg aan bij 😢.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja het ziet er echt heel zielig uit. 
Gelukkig lijkt ze wel iets meer te relaxen want ze lag net met dr achterpoten languit naar achteren (dat had ik al lang niet gezien). 
 

Ik zie er ook enorm tegenop die zalf te moeten ‘smeren’ en ik hoop dat het niet te vaak per dag hoeft..

 

Is het niet vreemd dat het beide ogen zijn? 

Tegelijk ontstoken? 
Zou het irritatie van de oogzalf die ze niet heeft weg gewassen kunnen zijn? 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ach, arm ding! Fijn dat ze wat kan relaxen. 

Zalf smeren is vervelend maar is zo gebeurd. Ik zou dat niet zo spannend vinden zonder dat ze bij de DA geweest is. Ze kunnen echt wel inschatten of ze dat zonder consult kunnen doen. Het is trouwens vaak heel irritant, die zalf. Ik maak het zelf altijd een beetje vloeibaarder door het tussen mijn handen op te warmen, dan komt het makkelijker in het oogje (tenzij het oogdruppels zijn natuurlijk).

Het komt wel vaker voor dat beide ogen ontstoken zijn. Ik kan me ook goed voorstellen dat dit komt doordat ze haar ogen niet schoon heeft kunnen houden. Als er net een vuiltje of hooitje heeft zitten vervelen dat ze niet weg kon halen is dat zo gebeurd. Hopelijk is het snel weer genezen!

 

Hebben ze haar wond trouwens niet onderhuids gehecht? Dan is er wat minder kans dat ze gaan zitten trekken aan de wond/hechtingen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja de wond is wel onderhuids gehecht. 
 

Er moet 3 keer per dag zalf in dr oogjes. 
Helaas red ik dat zelf de komende dagen niet dus ze gaat een paar dagen logeren bij iemand die ik helemaal met dr vertrouw (woont te ver weg om 3 keer per dag te komen, de tijden zijn dan ook laat op de avond en vroeg in de ochtend dus niet handig). 


Het is wel heel naar om dr weg te brengen. Moet ze weer mee in die stomme bak en in de auto.. Maar het is even niet anders helaas.. Ellendig is het allemaal

 

 

  • Verdrietig 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Oh joh dat ze het dan nog opentrekt. Dan is ze wel volhardend. 

Wat vervelend dat je haar weg moet brengen joh! Heb je met ee DA overlegd of het een ramp zou zijn om maar twee keer per dag te zalven? Soms is een compromis ook oke, maar als je ook vertrouwd bent met iemand die haar drie keer per dag kan zalven is dat natuurlijk ook goed. Alleen voor haar wel erg stressvol om in de auto te moeten en in een nieuwe omgeving te zijn.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dank jullie wel! 
Best een steun, zo’n forum! 😊

 

Inderdaad naar om dr weg te brengen en het uit handen te geven. Aan de andere kant ook fijn omdat de zorg even wordt overgenomen. Ik heb amper geslapen de afgelopen week.. 😄

 

De reis is goed gegaan. Ze heeft dr eigen kooi en een eigen kleedje mee en ze ging zelfs vrij snel dr kooi uit om op verkenning te gaan! 

aangepast door Anna1980
  • Vind ik leuk 3
Link naar reactie
Delen op andere sites

Hier even een update, voor wie dat leuk vindt! 
 

De oogjes van Snoes zien er al een heel stuk beter uit, gelukkig! 
De ‘aangepaste’ romper bijt ze steeds kapot. We hebben er 2 dus we wisselen ze steeds om en dan maken we de kapotte weer zo goed mogelijk. 
 

Vanavond is de romper even uitgebleven (dag 11 na het opnieuw hechten) en ja hoor, meteen weer aangezeten. Gelukkig heel oppervlakkig, maar toch… 


Heeft iemand ervaring met hoe lang het duurt voordat de wond/plek van de hechting echt helemaal genezen is en ze het niet meer voelen? 
 

De DA zei 10 tot 14 dagen, maar we zitten al op 11 en toch zit ze er nog aan (jeuk van het genezen??) 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ben ik nog even! 
 

Weet iemand of oplosbare hechtingen wel altijd helemaal oplossen? Hoe lang duurt dat? 
 

Snoes heeft nog steeds een stukje van de hechting zitten (zie ik aan de buitenkant. Ik dacht dat ze aan de binnenkant zaten maar zo lijkt het nu niet). 
Ze lijkt hier last van te hebben, want dr romper was gisteravond even uit en toen heeft ze er weer aangezeten. Precies bij dat stukje hechting. Tenminste ik denk dat het een stukje hechting is. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bij mijn voedster was de controle na 10 dagen. Stond verkeerd in het systeem, bleken wel onderhuids en met oplosbare hechtingen gedaan te zijn, dus er was helemaal niets meer te zien. 

Je zit nu intussen op dag 13, toch? Als je twijfelt zou ik morgen even de dierenarts bellen, die weten als het goed is het beste welk materiaal en methode ze gebruikt hebben. Zou fijn voor haar zijn als ze eindelijk weer zonder dat rompertje kan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja ik ga morgen even bellen. 
 

De oogzalf is in principe klaar en dr ogen zien er veeel beter uit, maar het is nog niet helemaal over. Dus daarover wil ik ook even overleggen.
 

Ze blijft aan de romper bijten. Het is gewoon echt heel sneu.
Ze heeft dus gisteren een klein beetje zitten bijten (toen de romper even uit was). Het korstje daarvan zit nu op het stukje waarvan we denken dat het hechting is. Omdat er nu een korstje op zit kan er even niks mee.. 

Ik hoop dat dat stukje ook snel geneest want de wond zelf ziet er keurig uit. 

Het is echt wel ongelooflijk wat dit allemaal met zich mee heeft gebracht.. 

Open bijten, die vreselijk kap, ontstoken oogjes (ik heb inmiddels ook een ontstoken oog 😂) en die stomme romper… Weer een beetje aan gebeten, antibiotica… 

Maar het is een pittige meid dus hopelijk slaat ze zich er doorheen en komt het allemaal goed. 🙏🏼 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .