Ga naar inhoud

Elkaar wegjagen


Bib en bink

Aanbevolen berichten

Ik heb 2 konijnen een voedster Bibi van 1 en een gekastreerde ram  binky ook 1. Als ik ze allebei s'avonds het hok in doe dan jaagt Bibi binky weg bij de voerbak. Terwijl als ze overdag met ze tweeën buiten zitten dan is Bibi vaak binky aan het schoon likken. Bewaakt Bibi dan gewoon haar eten?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als ze eten krijgen is het vrij normaal dat er een vindt dat hij of zij meer recht heeft op de eerste hap dan de ander. Zolang Binky ook rustig kan eten zou ik me daar niet zo druk om maken.

Hoe groot is het hok? Als je ze opsluit in een kleine ruimte dan kunnen ze elkaar niet uit de weg gaan en kan het wel ruzie geven. Ga maar eens met je partner in de badkamer wonen, dat wordt gegarandeerd ruzie.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoe groot is de voerbak? Kunnen ze er wel tegelijk uit eten?

Is het een optie om het eten los uit te strooien? 

 

Ik gebruik tegenwoordig de trixie koel plaat als voer-tegel 😅 makkelijk schoon te maken en ruim genoeg voor een koppel om van te eten. Op de foto's hier onder zie je ze liggen, die blauwe platen.

IMG_20211024_085853.jpg

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Is het een optie om ze ook 's nachts in de ren te laten? Konijnen zijn schemerdieren, wat betekent dat ze juist 's nachts rond een uur of 1 en 's ochtends rond uur of 5 het actiefst zijn. Nu zitten ze op die tijden in het kleine hok. Als je de ren roofdierveilig maakt, kunnen ze lekker 24 uur per dag rondrennen 😄

 

Verder lees ik uit je verhaal dat je konijnen het eten niet meteen opeten? Aangezien Binky later de rest op eet? Wat voor voer geef je en hoeveel? Ze hebben niet zo heel veel brokjes nodig, zeker niet als je ook nog (naast natuurlijk onbeperkt hooi) ook groente geeft. Brokjes horen meestal binnen 10 minuten wel op te zijn, anders geef je ze sowieso te veel. Heb je dit artikel al gevonden? https://www.bunnybunch.nl/informatie/voeding-van-een-konijn

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat is vrij veel. Het is altijd even zoeken per konijn, maar zelf heb ik alleen een oude zieke voedster zoveel brokjes gegeven. Zij had wat extra's nodig om op gewicht te blijven. Mijn huidige konijnen wegen samen 4 kilo en krijgen samen maar 30 gram brokjes. Dat is erg weinig, maar zij doen het hier het beste op. Ik zou als ik jou was wat gaan minderen. Ook zou ik overstappen naar een brok van betere kwaliteit. Neem eens een kijkje in de webshop ter inspiratie. Alle brokjes die bunnybunch verkoopt hebben een goede kwaliteit. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

De betere brokjes zijn wel duurder, maar omdat je veel minder kunt geven dan aanbevolen wordt maakt dat eigenlijk niet meer uit voor de uiteindelijke kosten. Mijn konijnen wegen samen iets meer dan 3 kilo en krijgen ongeveer 20 gram brokjes samen, per dag. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Je kunt kijken of ze op de website hebben staan waar ze in gespecialiseerd zijn, of ze informatie over konijnen hebben staan, maar je kunt het ook gewoon vragen.

Veel konijnkundige dierenartsen staan op deze lijst:

https://www.bunnybunch.nl/informatie/lijst-met-konijnkundige-dierenartsen

Als jouw dierenarts er niet op staat wil dat niet zeggen dat hij/zij niet konijnkundig kan zijn.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .