Ga naar inhoud

Het algemene vaccinatietopic 2022


Evee

Aanbevolen berichten

Mijn 'nieuwe' konijnen waren net de dag voor ik ze haalde beiden gevaccineerd. Scheelt hen en mij stress. Wat mij bij de vorige konijnen al opviel is dat het een mRNA vaccin is, wat ze ook bij corona gebruiken. Bij dieren is dit dus al langer bekend maar bij mensen had men het nog niet eerder toegepast. Haha, mensen als proefkonijnen. Dus over de prijs kan ik niets zeggen. Dat viel hier eerder nog wel mee. Pas zag ik ook dat je het op bepaalde dagen bij Intratuin kunt  laten doen door dokter Woof. Ik zag dat een vaccinatie dan 40 euro kost voor een konijn tegen  Myxomatose + RHD1 + RHD2. Voor andere dieren 25 euro.

Maar wat mij zorgen baart, is dat ik de laatste tijd hier erg veel konijnen zie (Veluwe/Gelderse Vallei). En waar konijnen zijn, kunnen ziektes opduiken. De laatste jaren zag je zelden konijnen meer door al die ziektes. En als je een vaccinatie even op wil schuiven zou ik dat zeker niet in het voorjaar/zomer  doen. Ziektes worden ook wel door muggen overgebracht dus die zijn er dan al volop.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gedver. Net vaccinatie afspraak verplaatst. Stond gepland voor a.s. dinsdag. Maar ja het wordt dan 36 graden. Ik kan moeilijk haar dan heen en weer slepen. Ze heeft het al zo moeilijk in de warmte, laat staan de stress die erbij komt als ze in de auto moet.

Baal wel. Ik wilde elk jaar een maand eerder komen zodat ze tegen het voorjaar gevaccineerd zou worden. Nu dat ik het heb verplaatst kan dat niet. Ze kan nu pas 10 augustus te recht. Echt de dierenartsenpraktijk zit zo vol, niet normaal. Ze hebben als een nieuwe patiënten stop.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Waarom zo omslachtig als je haar op een ander moment wilt laten enten en waarom wil je dat? Milly was in de opvang in maart geweest, die is de volgende keer gewoon direct met Gijs meegegaan in november. En een vaccinatie werkt het hele jaar, dus of je dat in het voorjaar of najaar doet maakt echt niks uit? 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja weet je, de dierenarts kwam daar zelf mee dat dat beter zou zijn. Maar nu zie ik dus dat het niet uit moet maken.

Goed er stond een aantekening in het dossier van Vlekje dat ze steeds eerder moet. Als de dierenarts er niet in had gezet was ze pas in septemer aan de beurt.🤡 Nu heeft de assistente Vlekje ergens nog tussen gedrukt.

Goed alles beter dan dinsdag een gestresst konijn vervoeren in de enorme hitte.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wanneer is ze vorig jaar geweest dan? Dinsdag is inderdaad geen goed idee.

 

Ik ga ook altijd gewoon een jaar na de vorige vaccinatie weer. Het vaccin werkt gewoon een jaar, daar hoef je niet voor te schuiven. Als er binnen een koppel bijvoorbeeld 2 maanden tussen zit dan schuif ik wat zodat ze tegelijk gaan, maar als er bijna een half jaar tussen zit dan gaan ze gewoon ieder op ‘hun’ moment. 

 

 

  • Mee eens! 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Evee prikte dit topic los
  • Evee gesloten en geopend dit topic
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .