Ga naar inhoud

Het algemene vaccinatietopic 2022


Evee

Aanbevolen berichten

Brammetje en Miffy mogen volgende week vrijdag voor hun apk, nageltjes en vaccinatie. De vaccinatie kost 99 voor samen.

Hopelijk kan ik schone nijnen meenemen, want ze graven deze week zoveel dat ze helemaal vieze pootjes hebben 😅

Link naar reactie
Delen op andere sites

De meiden zijn weer goed door de keuring gekomen.

Ze zijn door hun groentendieet elk 100gr bijgekomen. Maar dat mochten ze zeker hebben 😊

 

Wel hadden ze allebei weer een aantal dikke knopen in hun manen. Die moesten even met de tondeuse.

 

Alles bij elkaar kwam het op €93, een gerust baasje, en een ondergeplast vervoer koffertje 🤣

  • Haha 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Hier weer twee gevaccineerde konijnen. De een was ietsiepietsie te zwaar, maar dan praat je over grammen. De ander prima op gewicht. Ik ga er niks aan veranderen, want gezien hun leeftijd heb ik ze liever niet te mager. 

 

Ik was 90 euro kwijt voor 2. Wel hebben ze ook nog een gezonde snack mee gekregen voor thuis. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Aankomende maandagavond moeten Fluffy en Pip weer voor hun vaccinatie, tegelijk met de caafjes, die voor de eerste keer gevaccineerd gaan worden.

 

Wel spannend want we gaan naar een andere dierenartsenpraktijk met een arts die gespecialiseerd is in konijnen en cavia’s. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

21 minuten geleden, Kolino zei:

Even uit nieuwsgierigheid, want ik heb al jaren geen cavia's meer. Waar worden zij tegen ingeënt? Toen ik cavia's had bestond dat nog niet.

De cavia’s worden ingeënt tegen bordetella, een bacterie die een luchtweg infectie veroorzaakt die levensbedreigend is voor de cavia’s.

 

 

aangepast door mammafelina
  • Bedankt 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

35 minuten geleden, Marjoleink zei:

Vandaag de snelste controle ooit gehad. Gewicht, hart, longen, nagels op mijn verzoek, spuit erin, klaar. 66 euro. Heb ik toch nog maar even gebeld, want het zat me niet lekker. Nu heb ik volgende week een afspraak met de baas, die wel veel verstand van konijnen heeft.

Was dat bij DierenDokters? Mijn ervaring is daar dat ke echt Michèle of Erik moet hebben, de andere dierenartsen kunnen echt niet veel met konijnen en doen de controles ook niet goed/interpreteren het niet goed ;).

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 weken later...

Volgende week dinsdag worden de dames ingeënt tegen de drie ziektes die veel voorkomen heb 3 dieren artsen gebeld nr1 vroeg voor 3x 180 euro nr 2 vroeg er 155 euro voor nr 3 is het geworden 120 euro dat is inclusief controle algehele gezondheid. Dus ff kijken dan bij 1 arts loont best wel👍

Link naar reactie
Delen op andere sites

1 uur terug, Marjoleink zei:

Heb je ook gevraagd welk vaccin ze gebruiken? Mijn dierenarts zei dat daar ook nogal wat prijsverschil in zit.

Ja  maar ben de naam weer vergeten maarklinkt ook zo moeilijk maar het is in ieder geval voor de belangrijkste virussen. En deze praktijk is een grote die goed bekent staat mijn vorige praktijk was meer eentje die wel aardig was maar ook erg duur daar werd mijn konijn zwartje behandeld mmar ging binnen een week dood koste mij ff 400 euro dat was dus nog zonder vaccinatie van later mijn andere konijnen daar kwam dus 180 euro bij zo werden het gouden paashazen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 4 weken later...

Ik heb net een afspraak gemaakt voor Pieter en Kushi voor komende donderdag om 3 uur. Vaccinatie plus gezondheidscheck. Gelukkig woon ik in het centrum dus tis maar 450 meter lopen. Kushi heeft nog totaal geen ervaring met dierenartsen.. Pieter wel vanwege zijn castratie

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ze zijn vandaag al geweest. ik maakte me zorgen omdat Pieter slecht hooi eet... ik heb volgens mij niet de meest konijnkundige dierenarts getroffen... pakte ze op bij hun nekvel...hield pieter op zijn rug in zijn armen om de kiezen te bekijken... maar nu heb ik nog een keer in de konijnkundige dierenartsenlijst gekeken en er blijkt er 1 in Duiven te zitten..... daar maar de volgende keer heen als er wat is... 

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...

Wow 180 euro😱 volgensmij heb ik laatst voor de vaccinatie inclusief gezondheidscheck iets van 80 euro betaald. Niet gevraagd tegen welke ziektes (had mezelf iets te laat ingelezen) maar het is wel een dierenarts met verstand van konijnen die bij twijfel overlegd met wilhelminapark. Zal in ieder geval wel tegen die 3 belangrijke besmettelijke ziektes zijn

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik wil ook zo'n dierenarts! Hier betaal je incl gezondheidscheck toch echt zeker  keer zoveel!! Ga je buiten de kortingsdagen dan betaal je consult plus, vaccin zonder korting. Ik dacht iets van 60 euro per konijn in zo'n geval. Hoe kan het dan voor nog geen 15? Hoe dan?

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 4 weken later...

Goedkoop kan. Dan krijg je die dierenarts die bij een dierenspeciaalzaak gaat zitten en daar de hele dag door dieren vaccineert. Ik heb nooit veel vertrouwen in die dierenarts, dus ik betaal dan liever wat meer zodat ik zeker weet dat mijn konijn gewoon gezond is.

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .