Ga naar inhoud

Konijnen en vuurwerk


Evee

Konijnen en vuurwerk  

118 leden hebben gestemd

  1. 1. Hebben jouw konijnen last van het vuurwerk?

    • Ja, veel
      13
    • Ja, een beetje, maar niet extreem
      45
    • Nee
      60


Aanbevolen berichten

Het leek gisterenavond alsof iedereen dacht, we steken het vanavond maar af dan controleren ze misschien minder. Vandaag nog niet meer knallen dan de afgelopen weken eigelijk, en het lijkt erop dat de voorraad kanonnen nu op is. 

Ik heb niet de hoop dat het zo blijft, maar voor nu valt het me mee.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hier is het net oorlogsgebied, de knallen zijn echt absurd! 🙉

 

Bennie is in een schuilhuisje gekropen en Vlinder ligt middenin de ren met haar oren naar achter. 
Ze wonen gelukkig in de schuur dus ze zijn wel veilig maar wat ben ik blij als het morgen is! Niet alleen voor mn dieren maar ook voor mezelf, ik vind die knallen echt vreselijk 😣 

Fijne jaarwisseling allemaal! 

Link naar reactie
Delen op andere sites

In mijn wijk is het echt een beetje oorlogsgebied geworden, met flinke knallen en flitsen, maar 'gelukkig' zijn ze het al wel gewend van de afgelopen weken, en zaten ze lekker in de ren hooi te knabbelen. Net hun portie brokken gegeven en ze kwamen lekker eten, dus het lijkt in ieder geval mee te vallen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb vroeg in de avond naast hooi in de ruif ook hooi in de catcubes en de villa gedaan zodat ze op meerdere plekken kunnen knabbelen.

Het gaat hier flink tekeer met af en toe zulke harde klappen dat mijn ramen er van trillen.

Fluffy en Pip waren beide eerst onrustig heen en weer aan het rennen. Toen ik net nog ging kijken zat Pip weggedoken in de catcube en Fluffy er achter. Voor hun hoop ik dat het snel rustiger wordt.

Saar, die natuurlijk binnen zit, heeft nergens last van.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Freek vond het vuurwerk om 00.00 uur niet leuk. Hij rende eerst wat schrikachtig rond en vloog op een gegeven moment in het kleine houten schuilhuisje en daar is hij blijven zitten tot het geknal voorbij was. Sien heeft al die tijd onverstoorbaar hooi zitten eten midden in de ren, ook toen het knallen ontzettend hard ging. 🤷‍♀️

Link naar reactie
Delen op andere sites

Brammetje zat helemaal ineengedoken in t hoekje van t hok vanaf half twaalf, Miffy zag eruit alsof ze t niet hoorde. Misschien zijn hangoren op oudjaarsdag toch een voordeel 🤣 om half 1 ben ik even bij ze gaan zitten en toen ging Brammetje meteen hooi eten, alsof ik toch wat veiligheid bood.

 

Overdag waren ze volop aan het racen en binkies aan het doen, de knallen maakten toen niets uit.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hier viel het gisteren de hele dag mee met vuurwerk & vuurwerk angst, maar tussen 12 en 1 /half 2 was er toch wel veel hard vuurwerk. De konijnen doken naar hun schuilplekjes en kwamen er pas weer uit toen het minder was. Iedereen is blijven eten gelukkig, dus geen extreme stress.

 

We konden met de hond niet vroeg naar bed, hoewel de knallen in ons dorp na 1 uur wel over waren en we haar dus in de tuin lieten, was er in de verte nog veel geknal te horen en durfde ze niet in de tuin te plassen of poepen. Ze rende terug naar de achterdeur en wilde echt weer naar binnen. Rond half 2 lukte dat gelukkig wel. Nadeel met Namu is ook dat ze nog zo veel van straat pakt, en dan dus vuurwerk eet. Nu lopen we dus niet in het dorp tot na maandag. 

 

Ik had ook oppaskonijnen deze jaarwisseling,  daar ben ik dus ook regelmatig gaan kijken, maar ook dat ging goed. Die zaten ook samen in het schuilhok en kwamen vanochtend ook gewoon eten. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bij jullie nog aardig goed gegaan allemaal zo te lezen. Hier is het echt losgegaan tot 4 uur s nachts. Was doodop, maar we zijn om de beurt bij de konijntjes gaan zitten om ze gerust te stellen. Veel meer herrie hier dan in ons vorige huis, omdat iedereen blijkbaar bedenkt om hier in het park af te gaan steken, waar ze eerder al de hele middag aan het carbidschieten waren. Voor het eerst even niet zo blij met de verhuizing en heimwee naar ons vorige wijk. En als dit dan de rustige variant is vanwege het verbod, vrees ik enorm voor volgend jaar. We konden de hele avond de tv al niet verstaan van de herrie, maar het ergste is natuurlijk de konijntjes. Ukkie (de ooit zo zenuwpees) is inmiddels mega relaxed en had er zeer weinig van, vond het vooral leuk dat we er waren en steeds lekkers ter afleiding mee hadden, maar Brownie was doodsbang. Zat in elkaar gekrompen met grote ogen, dan breekt je hart 😢 Gelukkig werd hij wel rustiger van mijn aanwezigheid, al mocht ik hem absoluut niet aanraken, dan schoot hij weg. Maar als ik gewoon rustig naast hem zat en tegen hem praatte werd hij wel rustiger en kwam hij langzaam overeind naast me zitten. Het lijkt bij hem altijd alsof hij mijn reactie pijlt, om in te schatten hoe eng het is. En ik heb hem een paar keer wat druppels Bach bloesem gegeven, maar geen idee of die nou iets hebben gedaan.

Dus ik zat de halve nacht hoogzwanger buiten op de grond in de ren 🙈 Was wel heel blij dat ik nog niet in het ziekenhuis lag, was zo bang om niet bij mijn konijntjes te kunnen zijn met oud en nieuw.

  • Verdrietig 3
Link naar reactie
Delen op andere sites

Hier was er ook wel veel vuurwerk en ook veel harde knallen. Gelukkig bleven mijn konijnen erg rustig. Rond twaalven zaten ze gewoon rustig hooi te eten. Af toe spitsten ze hun oren als een harde knal was, maar gelukkig hoor je de knallen binnen ook een stuk minder. 

aangepast door Conijn123
Link naar reactie
Delen op andere sites

Hier was er achter de ren ook weer heel veel vuurwerk. Wel leek het veel minder lang door te gaan dan vorig jaar. Ik ben wel heel blij dat ik de meiden in de namiddag binnen heb gehaald. Ze zijn 1 keer geschrokken van een verdwaalde knal toen ik het raam nog open had. Maar om middernacht waren ze totaal niet onder de indruk. Chibi was aan het spelen met haar hooitunnel en Shep was bij mij lekker wortelloof aan het eten 😊

 

Ze hadden duidelijk meer last van de warmte dan van het vuurwerk. Zelfs in een onverwarmde kamer met het raam open bleef het 16 graden 😯

 

PSX_20220101_205706.jpg

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .