Ga naar inhoud

Is inslapen echt de enige optie?


maaykemaayke

Aanbevolen berichten

Mijn konijntje Fabio zat vanmorgen ineens stil in een hoekje te knarsentanden. Hij leek op een gekke manier te plassen, dus meteen naar de dierernarts. 

Op de echo was te zien dat hij niersteentjes heeft en de dierenarts zei dat daar niks aan te doen is en dat ik hem waarschijnlijk moet laten inslapen.

Hij is nu opgenomen en krijgt vocht en iets om de darmen te stimuleren, zodat ze daarna kunnen bloedprikken om zijn nierfunctie te bekijken...

 

Ik vroeg me af of iemand ooit een konijn met niersteen heeft gehad, en of inslapen echt de enige optie is? Hij is zo'n speels en blij huppelkonijn (tot gisteravond) en ik wil hem echt niet met veel pijn in leven gaan houden voor mezelf, maar ik vind het ook zo wat om hem meteen in te laten slapen...

 

Ik hoop dat iemand van jullie me van meer informatie kan voorzien... Mijn eigen dierenarts gaf wel toe dat zij geen konijnenspecialisten zijn.

 

❤️ dankjulie alvast en liefs

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb gelukkig geen ervaring met niersteentjes, maar ik weet dat er wel opties zijn om te behandelen. Ook het dieet kan van invloed zijn, je zal waarschijnlijk calciumarm moeten gaan voeren. Volgens mij kunnen ze de steentjes wel weghalen en zijn er ook wat homeopathische middelen die kunnen ondersteunen. Het beste advies dat ik je kan geven is om naar een konijnenspecialist te gaan, zij kunnen je het beste helpen verwacht ik. Sterkte!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hier vind je de lijst met konijnkundige dierenartsen:

https://www.bunnybunch.nl/informatie/lijst-met-konijnkundige-dierenartsen

Als je dierenarts zelf al aangeeft dat ze niet gespecialiseerd zijn in konijnen, dan is het zeker de moeite waard om naar iemand te gaan die dat wel is. Misschien kun je er nu nog een bereiken, dat geeft misschien in elk geval wat rust voor jezelf.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik weet dat er mensen zijn die urologist geven aan konijnen met blaas problemen. Dat zou je dus ook even met de dierenarts kunnen overleggen, of dat in dit geval zinvol is. 

Heb je pijnstillers meegekregen voor de komende dagen tot je bij de andere dierenarts terecht kunt?

aangepast door Kolino
Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .