Ga naar inhoud

Rare kleur urine?


2 konijntjes

Aanbevolen berichten

Nee, het hoeft niet erg te zijn. Voor mij zou met deze kleur urine niet direct een alarmbel afgaan. Zijn er verder signalen dat er iets mis kan zijn? Of is de gezondheid verder prima? Hebben ze normaalgezien andere kleur urine?

 

Konijnenurine kan van bijna doorzichtig, tot wit, geel, oranje aan bruin gaan, zonder dat er iets mis hoeft te zijn. Het is bij konijnen heel lastig om alleen maar aan de hand van de kleur urine te zien of te zeggen dat er echt iets mis is. Tenzij het zoveel bloed is dat het echt gelijk een spoedgeval is (bij baarmoeder ontsteking of tumoren bij voedsters soms, of bij zeer ernstige blaasontstekingen). 

 

Als je echt twijfelt, kun je altijd even bellen of je bij de dierenarts wat urine langs kan brengen om te testen maandag (opzuigen met een schoon spuitje). Meestal is dat niet heel duur (mits je dierenarts de middelen heeft om het zelf te testen). Dan weet je het zeker. 

 

Hier staat ook uitleg over urine-kleuren bij konijnen:

https://www.bunnybunch.nl/informatie/konijnenkeutels

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .