Ga naar inhoud

Secret Santa 2021


Evee
 Delen

Het is weer tijd voor Secret Santa!  

59 leden hebben gestemd

 1. 1. Doe jij dit jaar mee aan secret santa?

  • Ja
   17
  • Nee
   30
  • Misschien
   12


Aanbevolen berichten

De vierde editie alweer van Secret Santa op Bunnybunch! Doe jij mee?

 

WAT IS SECRET SANTA?
Vind jij het leuk om cadeautjes te geven en te krijgen? Dan is dit iets voor jou! Meld je aan voor Secret Santa. Het is eigenlijk een soort ouderwets lootjes trekken zoals je kent van sinterklaas, alleen maken wij er een sinter-kerst versie van en doen we dit met de Bunnybunch forumleden!

 

Achter de schermen hussel ik alle namen van iedereen die mee doet. Begin november krijg je de naam door, voor wie jij een cadeau mag gaan samen stellen.

 

Rond 10 december verzend iedereen het pakket, en krijg je dus ook van een onbekende gever een pakje opgestuurd! De uitpak pret gaat dan pas echt beginnen, en je moet ook nog raden van wie jij het pakket ontvangen hebt! We verwachten natuurlijk ook een uitpakverslag hier op het forum, dat mag een verhaal zijn, maar je mag natuurlijk ook foto's en filmpjes plaatsen! 

 

HOE DOE JE MEE?
Stuur een priveberichtje naar mij, Evee. Je kan je aanmelden tot en met 31 oktober.

Iedereen mag mee doen (mits lid van het bunnybunch forum), ben je onder de 18 vraag dan wel toestemming aan je ouders om mee te doen. Je deelt namelijk je adresgegevens wel met ons (mij & de andere forum beheerders) en met jouw secret santa, en het is wel de bedoeling dat je er zelf wat geld aan uit geeft om het pakket samen te stellen en te verzenden.

 

In het priveberichtje geef je je naam en adres door, en een lijstje met dingen die je graag zou willen krijgen, maar vermeld ook eventuele dingen die je echt niet wil krijgen. Je kan ook in je aanmelding vermelden welke huisdieren je allemaal hebt en of er andere dingen zijn waar je het leuk voor zou vinden iets voor in het pakket te krijgen (bijv. kindje op komst, nieuw huisdier op komst etc).

 

Let wel op! AANMELDEN = MEEDOEN! lukt dat om wat voor reden dan ook toch niet na je aanmelding, laat het dan zo snel mogelijk weten. Het is niet leuk als iemand wel een pakket geeft, maar niets ontvangt! 


Voorbeeld van een aanmeld berichtje, knip en plak dit gerust en pas het aan aan je eigen voorkeuren als je mij het aanmeld-berichtje stuurt:

 

Quote

 

Ik wil mee doen met Secret Santa!

 

Mijn adres is:
Piet Proefkonijn
Hazepad 1
1111BB Keuteldorp

 

Ik heb ... konijnen / ... katten / ... honden. Eventueel kun je nog wat algemene informatie over jezelf toevoegen welke je wil delen. Dat helpt de gever een pakket samen te stellen met producten die je ook echt leuk vind en waar je iets aan hebt. 

 

Ik hou niet van:
een bepaalde kleur / wil geen etenswaren / lust geen drop / draag geen make-up / heb geen bad / tweedehands producten / ben allergisch voor  / hou niet van kerst / glitters /   ... enz.

 

Ik hou wel van:
thee / chocolade / kamerplanten / kaarsen / sieraden / puzzelen / Minecraft / Disney / reizen / sokken (vergeet dan de maat niet te vermelden) / breien / haken / taarten bakken / boeken in een bepaald genre / een bepaalde diersoort / drop / films / puzzelen / Pokémon / een bepaalde stijl interieurspulletjes /  ...   enz.

 

 


Ben je iets vergeten in je berichtje en wil je er nog iets aan toevoegen? Je kan eventuele aanvullingen en extra informatie, die de gever helpen een leuk pakketje samen te stellen, ook in dit topic plaatsen. Soms kom je later nog op ideetjes door de berichten van anderen.  Dat kan de ontvanger later ook weer helpen om met de hints in het pakket uit te vinden wie zijn/haar secret santa is. Dit topic is dus gewoon lekker slowchat, voor alle vragen, opmerkingen en uitpak-verslagen! 

 

Mocht je aangemeld hebben, maar toch niet mee kunnen doen, meld het dan op tijd, het is vervelend als iemand wel veel tijd en moeite in een pakket stopt, maar niets ontvangt, dat willen wij dus echt voorkomen!


WANNEER HOOR JE VOOR WIE JE SANTA BENT?
In de eerste week van november krijg je door voor wie jij de Secret Santa bent. Je hebt dan een maand de tijd om een pakket samen te stellen.
 

 

WAT STOP JE IN HET PAKKET?

Dat mag van alles zijn. Konijnenspullen zijn voor de hand liggend, aangezien Bunnybunch een konijnenforum is. Maar je mag ook spulletjes voor het baasje of andere huisdieren in het pakket stoppen.
Als het goed is kom je met de tops en flops van de ontvanger wel een eind. Het mogen producten zijn die je koopt, maar 2e hands spulletjes mogen ook (tenzij de ontvanger heeft aangegeven dat echt niet te willen!). Houd het met 2e hands spulletjes wel schoon en netjes. Laat je creativiteit er gerust op los. Je bent zelf helemaal vrij om te kiezen voor bijv. 1 of 2 wat grotere cadeautjes, of juist meer kleinere cadeaus. Samenstellen kan aan de hand van de tops/flops maar bijv. ook aan de hand van forumberichten van het lid waar jij secret santa voor bent.

 

Hoe pak je het in? Dat mag je helemaal zelf kiezen. Je hoeft er geen compleet geknutselde surprise van te maken, een cadeaupapiertje is voldoende, maar het mag wel. Wil je een papiermaché konijn maken, ga je gang. Wil je dat niet, geen probleem. Leef je uit, of niet, als het totaal niet je ding is. Daar laten we jullie helemaal vrij in! Let wel op dat je het goed in pakt voor verzending zodat er niets kapot gaat. 

 

In het pakketje moet ook een hint zitten. Dat kan een gedichtje, tekening, rebus , kaartje (eventueel met tekst) of een simpele aanwijzing zijn, die je in het pakket stopt, zodat de ontvanger uit kan zoeken wie zijn of haar "secret santa" is. Dat mag best lastig gemaakt worden, bijvoorbeeld een verwijzing naar iets wat je op het forum getypt hebt, of naar namen van je huisdieren. Laat de ontvanger maar puzzelen van wie het afkomstig is!

 

HOE VEEL GELD KOST HET?
Het pakket moet een waarde van ongeveer €12,50 hebben, exclusief de verzendkosten. De verzendkosten komen er dus nog bovenop! Zowel forumleden uit Nederland als België mogen mee doen met deze actie. Het kan dus zijn dat je je pakje naar België moet versturen, of vanuit België naar Nederland. 

 

WANNEER VERZEND / KRIJG JE JE PAKJE?

Het is de bedoeling dat iedereen zijn pakje ongeveer tegelijk op de post doet, zodat ook iedereen het ongeveer tegelijk binnen krijgt. We verzenden daarom allemaal op of zo dicht mogelijk bij de datum 10 DECEMBER het pakje. Je krijgt een paar dagen daarvoor nog een priveberichtje van Evee om je daar aan te helpen herinneren.

Ben je die datum niet thuis, en kun je het echt niet die dag versturen, verstuur het dan bij voorkeur eerder, maar wel duidelijk met de tekst er op dat het pas na de 10e december uitgepakt mag worden. De ontvanger kan dan alvast vanaf de buitenkant raden wat er in zit, maar mag het pas uitpakken als iedereen z'n pakje verzonden heeft, dus pas na de 10e. Let wel op dat je die dagen dus wel ook je eigen secret santa pakketje gaat ontvangen.

 

Vergeet ook niet in dit topic te melden dat je het ontvangen hebt, met natuurlijk een leuk uitpakverslag er bij! En laat in het topic weten wie je denkt dat jouw secret santa is! Op de lijst in het topic houden we bij wie het al goed geraden heeft. Als het goed is heeft iedereen die een uitpakverslag plaatst, natuurlijk zelf ook een pakketje verzonden! 

 

We hopen dat jullie gezellig mee doen, dat er veel aanmeldingen zijn en wensen iedereen alvast veel plezier!

 

Aantal aanmeldingen tot nu toe: 14

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het aanmelden kan beginnen (of is eigenlijk al begonnen)! 😄

 

 

Een samenvatting voor als je het verhaal hierboven te lang vind

 • Aanmelden uiterlijk 31 oktober
 • Eerste week november hoor je voor wie je een pakket moet maken
  • Het is de bedoeling dat de spulletjes een waarde van 12.50 euro hebben
  • Je moet zelf de verzendkosten betalen, dat kan in Nederland, maar ook België zijn. Dat komt dus bovenop de 12.50 euro
 • Voor of uiterlijk op 10 december verzend je het pakket.
  • Vergeet niet om een hint in het pakket te stoppen! De ontvanger moet raden van wie het komt.
  • Je mag het simpel in een papiertje inpakken. Maar als je creatief bent en er de tijd voor hebt mag een echte ouderwetse surprise maken ook.
 • Na ontvangst van je eigen pakket is het de bedoeling dat je in dit topic een uitpak verslag plaatst, het liefst met foto's en/of een filmpje.
Link naar reactie
Delen op andere sites

11 minuten geleden zei Annasbeestenbende:

Ik ga vragen of ik mee mag doen! Morgen vertrekken wij wel op vakantie, is dat en probleem?

Dat denk ik niet hoor, of je moet echt heel lang weg gaan 😄

Zolang je aanmelding voor eind oktober binnen is, en je het pakket voor 10 december op de post kan doen, is het prima.

 • Bedankt 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Moest een nieuw verhaaltje maken. Die van vorig jaar klopte niet meer. Toen was Spook er nog, die was dol op speelgoed. En moest Tumtum nog geboren worden en was Skittles er nog. 😔

Link naar reactie
Delen op andere sites

40 minuten geleden, lolalisa zei:

M’n aanmelding zit in je DM @Evee ☺️ Ik natuurlijk graag weer mee! 🎅 Dit keer een strakke deadline, want ik kom die week ervoor net terug van vakantie. Maar ik heb er heel veel zin in. 😃

Ik heb nog niets binnen van je? 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik doe dit jaar niet mee met Secret Santa, mààr ik wil wel bijdragen aan de Kerstsfeer door Kerstkaarten te versturen. Dus mensen, als jullie een Kerstkaartje willen, stuur gerust jullie naam en adres via pb. Uiteraard worden de gegevens enkel gebruikt om een kaartje te sturen en na het schrijven van de enveloppen ook meteen weer verwijderd. 🙂

 • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

 • Evee sloot dit topic
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
 Delen

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .