Ga naar inhoud

Slowchat pleegkonijnen


happy211
 Delen

Aanbevolen berichten

Volgens mij zijn er best wat leden die pleegkonijnen hebben, dus leek het me een leuk idee om daar ook een slowchat topic voor te openen. Hier kun je ze voorstellen en kunnen we ervaringen met elkaar delen.

 

De opvangen zitten zo vol dat ze het soms niet meer alleen aankunnen. Pleeggezinnen zijn er voor konijnen die extra zorg nodig hebben, nog te jong zijn of net gecastreerd, waardoor het nog even duurt voor ze gekoppeld kunnen worden. Zo kunnen de vrijwilligers van de opvang hun beperkte ruimte en tijd gebruiken om konijnen die wel plaatsbaar zijn een goed nieuw thuis te geven.

  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb tot nu toe 3 pleegkonijntjes gehad:

 

Gorgoni was de eerste, zijn voortanden waren getrokken en ik moest in de gaten houden dat het niet ging ontsteken. Ik werd meteen in het diepe gegooid dus, en het ging nog ontsteken ook, dus mocht ik meteen leren hoe ik antibiotica injecties moest geven. Hij is in totaal 4 weken bij mij geweest, en meteen op dezelfde dag dat ik hem weer mee nam naar de opvang, kon ik hem koppelen aan een leuke dame van een andere vrijwilliger.

 

Daarna kreeg ik Pandora, een jong konijntje die met zijn broertjes aan de opvang was afgestaan, maar hij was veel te mager. Na ongeveer twee weken was hij genoeg aangesterkt om terug naar de opvang te gaan voor castratie. Ik had hem graag na de castratie weer meegenomen, maar er was een ander konijntje die mijn hulp harder nodig had.

 

Nu heb ik Sibald, waarvan ook de voortanden getrokken waren wat was gaan ontsteken. Omdat ik intussen ervaring heb met het geven van antibiotica, was het beter dat ik hem mee naar huis nam. Na 3 dagen zag ik een korstje op zijn neus, en de volgende dag ook bij zijn geslachtsdelen, en bleek hij helaas ook nog syfilis te hebben. Gelukkig is de antibiotica daarvoor hetzelfde als voor zijn tanden, dus kon ik daarmee doorgaan. Het is goed genezen, vandaag moet ik hem zijn laatste injectie geven en dan kan ik hem zaterdag weer terugbrengen. Ik ben benieuwd wie ik dan weer mee krijg.

  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

36 minuten geleden zei mammafelina:

Ik vind het zo knap dat jullie dit doen!

Buiten het feit dat ik geen ruimte heb voor een pleeg konijn, denk ik ook dat ik het niet kan. Ik ben bang dat ik me teveel aan zo’n beestje zal hechten waardoor ik het niet meer terug kan brengen.

Ik snap dat, mijn vriend zei eerst hetzelfde. Maar ik heb daar minder last van. Natuurlijk hou ik van deze konijntjes en zorg ik net zo goed voor ze als voor mijn eigen konijnen, maar ik weet van tevoren dat ze maar kort blijven, dus daar hou ik wel rekening mee.

Voor mij voelt het net als de andere konijnen die ik verzorg in de opvang, een liefdevolle tussenstop tot hun forever home.

Voor mij was het een hele bewuste keuze tegenover een tweede koppeltje van mezelf. Heel praktisch kost dit me alleen tijd maar weinig geld, dierenartskosten en voer worden voorzien door de opvang. Mocht het minder goed gaan met mijn gezondheid, dan kan ik makkelijk even stoppen. Maar ik vind het ook gewoon leuk om steeds een nieuw konijn te kunnen leren kennen en meer te leren over verzorging van verschillende problemen. 

  • Mee eens! 2
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ben sinds het overlijden van Lulu ook weer konijnenpleegmoeder voor een opvang. In het verleden heb ik dat al vaker gedaan en toen had ik vooral mannetjes die gecastreerd moesten worden of gecastreerd waren en nog een paar weken moesten wachten op een koppeling. Ik heb toen ook tijdelijk een halfwildje gehad en dat was echt een feest. Voor een opvang zijn halfwildjes een ramp, maar dit was een ontzettend lief en zachtaardig mannetje. Hij sprong op de bank en hij vond het heerlijk om geaaid te worden. Hij heeft uiteindelijk ook een fantastisch baasje gevonden die hem alle liefde, zorg en ruimte kon geven (met andere halfwildjes). Helaas is hij inmiddels overleden, maar hij heeft nog altijd een warm plekje in mijn hart.

 

Tegenwoordig heb ik ook cavia's in huis (en wat zijn ze ontzettend lief en leuk!) en konijnen die wat extra aandacht nodig hebben in verband met medische problemen. Hoewel iedereen in mijn omgeving voorspelde dat ik die dieren nooit meer zou kunnen afstaan, lukt dat aardig. Het is altijd weer even ongezellig en leeg en het is best moeilijk om ze achter te laten, maar je begint eraan met het idee dat het tijdelijk is en dat het geen eigen dieren zijn. Ik geef ze alle liefde en zorg maar ik weet dat ze weer weg gaan en dat is dan ook helemaal prima. Ik geef natuurlijk wel een waslijst met tips en instructies mee voor de nieuwe baasjes 😄

 

 

aangepast door Suus1978
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 4 weken later...
  • Evee plaatste dit topic in de spotlight

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .