Ga naar inhoud

Dwergkonijnen fokker


Evee

Aanbevolen berichten

De leden die hier wat langer lid zijn, herinneren het zich nog wel. Er werd in 2018 een topic gestart hier op het forum over een konijnenfokker, omdat er konijntjes snel na aankoop ziek werden en overleden. Meerdere mensen die gedupeerd waren, allemaal een soortgelijk verhaal hadden, hebben elkaar via marktplaats en bunnybunch gevonden, en zijn een rechtszaak begonnen. Die rechtszaak is inmiddels voorbij. 

 

In de rechtzaak zijn wat dingen gebeurd, die je het gevoel geven dat de regels tegen je werken. Van de mensen die samen de rechtzaak begonnen waren, wilden daardoor een aantal mensen de strijd opgeven. In de schikking eiste de betreffende fokker dat die mensen moesten zorgen dat het bunnybunch topic over deze fokker offline gehaald zou worden. Dat is een hele rare eis, want deze mensen hadden daar helemaal geen directe geen invloed op. Helaas zouden meerdere mensen niet kunnen schikken als ik het topic niet zou verwijderen, en uiteindelijk na goed nadenken en mijn opties uitzoeken, heb ik besloten het betreffende topic offline te halen. 

 

Eén iemand is nog wel doorgegaan, de uitspraak van die zaak is hier te vinden:
http://deeplink.rechtspraak.nl/uitspraak?id=ECLI:NL:RBGEL:2021:4301

 


Op het internet is op andere websites nog wel informatie te vinden over de gang van zaken:

https://www.hartvannederland.nl/nieuws/konijntjes-zijn-ziek-en-gaan-dood-na-aankoop-rechtszaak-tegen-verkoper

 

 

 

https://www.omroepgelderland.nl/nieuws/2460899/Ziek-en-ondervoed-twaalf-klanten-starten-rechtszaak-tegen-konijnenfokker

 

https://www.gld.nl/nieuws/7171841/Schadevergoeding-voor-verkoop-ziek-konijn?fbclid=IwAR2dsq9xcDNIh9dNk_aKjjOVzZoskmdevOMMCvds0T3BeHtVKXGEVosskiM

 

En vandaag kwam ook deze aflevering van Boos uit:


 

  • Verward 2
  • Verdrietig 2
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ben nog niet zo lang lid sinds dit begonnen is, maar heb het verhaal wel teruggevonden/gezocht toen ik naar iet op zoek was (weet de reden niet meer). Vond het een zeer schokkend verhaal.. vind het bijzonder om te lezen dat de eis betrekking heeft met dit forum, maar vind het dapper dat de rechtzaak wordt doorgezet ♥️ veel sterkte aan degene die hier nog steeds betrokken bij zijn, en het recht wilt laten zegenvieren en zich hard maken voor dieren(leed).

  • Mee eens! 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .