Ga naar inhoud

Konijn laat oor ineens hangen


Saimi
 Delen

Aanbevolen berichten

Hoi allemaal,

 

Ik een vraagje over een van mijn twee lieve binnenkonijntjes: Juno. Juno is een konijntje met één hangoor en één rechtopstaand oor. Haar leeftijd weet ik niet precies want de opvang wist dit ook niet. Ze is 3,5 jaar bij mij en was zeker volwassen toen ik haar ophaalde dus ik denk dat ze minimaal 4,5 moet zijn. Nu heeft ze de laatste tijd iets geks. Haar ene rechtopstaande oortje laat ze steeds een tijdje hangen. Steeds een dag of halve dag ofzo. En het komt wel steeds terug. Heeft iemand dit ook weleens gezien bij hun konijn? En op deze leeftijd? Ik vind het wat betreft looks natuurlijk geen probleem, maar zou dit vanuit een gezondheidsprobleem kunnen komen?

B03A209C-9601-4B9A-85A0-84AF0976CDBD.jpeg

0C8B86BD-183C-412F-A3D4-A41C4E5B9DA9.jpeg

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als dat op latere leeftijd gebeurd, kan dat wijzen op problemen in de oortjes, bijvoorbeeld een ooronsteking of oormijt. Ik zou het dus wel goed in de gaten houden, of het oor wel schoon is en of ze niet meer krabt aan het oor dan anders. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bedankt voor jullie antwoorden! Haar oortje is heel mooi schoon, dus denk niet dat daar iets mee is, maar ga het wel extra in de gaten houden. En in elk geval bij de volgende check en vaccinatie bij de dierenarts ook even vragen extra op te letten. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Evee sloot dit topic
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .