Ga naar inhoud

Harold koppelen


Evee

Aanbevolen berichten

Helaas heb ik Charlie een paar weken geleden in moeten laten slapen wegens artrose. Harold zit nu dus alleen. Omdat wij nog op vakantie gingen, wilde ik niet net voor de vakantie koppelen. Tenzij Harold zo sip zou zijn dat er geen andere optie was. Gelukkig viel dat mee. Maar inmiddels is de vakantie dus voorbij. 

 

Dit weekend wil ik kijken of ik hem kan koppelen aan mijn andere koppel, aan Joris & Brenda. Geen idee of dat wat gaat worden. Door het gaas heen (ze zijn al jaren buren), gaat het rustig en prima en trekt Harold ook echt naar Brenda toe. Maar Joris is echt een stresskip die niet al te makkelijk te koppelen is. Het zal dus even spannend zijn of hij het ziet zitten dat Harold er bij komt wonen of niet. Ik wil toch een poging wagen, want dan zouden ze samen in het hele stuk kunnen wonen. Als het niet gaat, en ik verwacht dat binnen 10 minuten te weten 😅 Dan krijgt Harold gewoon een eigen vriendinnetje uit een opvang.

 

De rennen zijn zo gemaakt dat het middenschot er uit kan, om er één leefruimte van te maken. Nu zijn het dus twee rennen van elk 8 vierkante meter, maar het kan dus ook één ren van 16 vierkante meter worden. 

 

Op onderstaande foto staat Charlie (grijs) nog, onder in beeld. Harold is het konijntje (bruin-wit) dat aan de toiletbak snuffelt. Brenda (wit-bruin) zit bij de toiletbak achter het gaas, en Joris (beige) zijn billen staan er nog net op rechts achterin. 

Resizer_16243585222630.jpg

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Mickey84 ja hoor dat mag je vragen 😄

 

Ik had jaren geleden al het plan om het bij één koppel te houden, maar toen werd ik verliefd op Charlie, zij was een langzitter die lastig plaatsbaar was, ze had echt een flink pittig karakter. Daarom toen dus toch weer twee koppels gekozen. Charlie was namelijk te pittig om bij Joris (de stresskip) te gaan wonen. Op dat punt was één groep dus geen optie door de karakters van de konijnen.

 

Harold is echter heel rustig en lief, heel zorgzaam. Hij is wel een konijn wat in een groep zou passen, wat daar juist ook stabiliteit en rust in zou brengen. En aangezien ik deze drie konijnen toch heb, en op het moment door alle zieke zwakke oudere dieren die wij hebben en alle zorgen die dat mee brengt zelf ook niet heel erg toe ben aan een nieuw konijn, wil ik het toch een keer geprobeerd hebben. Voor Joris is het denk ik een pluspunt dat hij eigenlijk al jaren split-cage heeft kennisgemaakt met Harold en het dus geen heel onbekend konijn is. Hij is het soort konijn wat meer rust en gewenning nodig heeft dan de meeste andere konijnen. Hij kan uit stress en angst soms heel on-konijnig op dingen reageren, waardoor andere konijnen hem ook niet goed snappen. Dus juist het al jaren bekende buur-konijn met het rustige karakter zou zomaar een prima match kunnen zijn.

 

Lukt het niet dan is de keuze ook snel gemaakt hoor, dan gaan we gewoon weer naar twee koppels. Maar de ruimte voor een groepje is er, en aangezien ik toch wel terug zou willen naar 2 konijnen, en Harold en Joris beide al senior zijn ook, vind ik het de poging waard om te zien of het kan als drietal. En ik weet dat drietallen niet de meest stabiele optie zijn, maar ik weet ook dat het een kwestie van passende karakters is of het gaat of niet.

  • Bedankt 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Bedankt! Ik ben ook heel benieuwd hoe het gaat,het is op zich wel een beetje te voorspellen natuurlijk. Maar tot je ze echt samen zet blijft het gissen. En als het niet gaat, dan is het ook geen lange tijd in de stress, dan komt het ook allemaal wel goed 😄 Genoeg mogelijkheden. 

  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Inmiddels een half uur bezig. In de schuur een ren opgezet omdat ze veel regen afgeven komende dagen. Het valt nog niet tegen, maar de heren zijn aan elkaar gewaagd en er nog niet over uit. Toch is het tot nu toe de normale rangorde bepaling, niet meer dan dat. 

 

IMG_20211002_100454.jpg

  • Vind ik leuk 2
Link naar reactie
Delen op andere sites

Het wisselt, soms zit het bestaande koppel bij elkaar, soms zitten ze apart. Ze jagen nog wel wat, maar er is ook veel rust. Ik laat ze voorlopig gewoon in deze situatie in de schuur zitten. Ik heb nog niet het idee dat het stabiel genoeg is om al te wisselen naar het normale verblijf. Maar het ziet er inderdaad niet slecht uit! 

  • Vind ik leuk 4
Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat is het toch lastig om je eigen konijnen te koppelen 😂

Er lag gisteren een klein beetje bloed in de ren, maar ik heb niet kunnen ontdekken van wie. Er zijn wel wat plukken haar uit getrokken, maar meer schade dan dat heb ik niet gevonden.  Ze trekken nog niet naar elkaar toe, behalve bij eet-momenten.

Harold lijkt wel wat moe en gestresst te zijn, en jaagt regelmatig, meer achter Joris, maar ook af en toe achter Brenda aan. Af en toe zitten ze elk op zichzelf. Soms trekken Joris en Brenda naar elkaar en zit Harold alleen. Het is zo lastig. Voorlopig laat ik het maar zoals het is. Maar ik had gehoopt dat ze in de loop van vandaag meer signalen zouden laten zien of het een beetje kans maakt op een goede relatie, of dat het als een min of meer geforceerd groepje huisgenoten gaat blijven. In dat laatste geval hoeft het niet van mij, en haal ik ze uit elkaar om er weer twee koppels van te maken. Maar ja, als het niet mijn eigen konijnen waren, zou ik adviseren om door te zetten op neutraal terrein. Hoe lastig het ook is als het wel je eigen konijnen betreft, ik zal toch mijn eigen advies ook maar opvolgen 😄 

  • Mee eens! 2
Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .