Ga naar inhoud

Kippenverblijf


Jamesthebunnybutler
 Delen

Aanbevolen berichten

Wij gaan volgende week verhuizen en gaan mogelijk vier kippen van de ouders van mijn schoonzusje overnemen. We twijfelen nog een beetje of we dat nu al willen qua tijdsinvestering en het maken van een verblijf, maar eigenlijk vinden we het wel heel erg gezellig en denk ik dat we ze toch gaan overnemen 😅. We hebben echter nog geen verblijf voor ze, dus dat moet nog komen. Ik hoop dat er wat mensen zijn met tips. Mijn ouders hebben ook kippen en zij hebben alleen nachtverblijf, overdag lopen ze los door de tuin. Dat wil ik ook graag, maar ik wil wel een ren aan het nachtverblijf hebben zodat het niet erg is als ze wat later los kunnen. Hebben jullie ideeën? Ik heb weleens zo'n konijnen panelenrennetje gezien met dakje waar kippen in zaten. Zou dat handig zijn met een nachthok er aan vast? En moet dat dan op zand of op tegels? Op zand moet er wel gaas onder of zoiets om te voorkomen dat er vosjes of marters bij kunnen komen. Qua voeding ben ik ook nog niet zo thuis. Ik weet dat ze graag meelwormen en andijvie eten, maar wat voor krachtvoer goed is weet ik niet ;).

Ik ben benieuwd!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wij hebben de kippen op het laatst in een konijnen ren gehad, een overdekte. Gekoppeld aan een nachthok. Wij hadden het niet 100% marter/vos proof, in theorie zouden ze er bij ons met wat moeite ingekomen zijn. In de praktijk is dat gelukkig nooit gebeurd. 

 

Ik zou de bodem zo maken dat ze in ieder geval een zandbak kunnen nemen. 

 

Qua voeding zijn er gewoon goede complete voeders te koop, zorg ook dat er kippen grit is voor de spijsvertering.  Ik zal zo even opzoeken welk voer ik gaf. 

 

Als konijnen lastig zijn qua gezondheid, zijn kippen dat zeker ook. Parasietenbestrijding is iets waar je zeker op moet letten luizen, mijten en wormen gaan zeker voorbij komen als je kippen houd. En dierenartsen weten er meestal niet veel van. Ook bij kippen dus helaas wel een probleem. 

Er zijn ontzettend veel huis tuin en keuken adviezen voor gezondheidsproblemen bij kippen, maar mijn ervaring is dat je preventief prima kan proberen wat werkt op dat gebied, maar bij problemen je toch echt een goede dierenarts nodig hebt. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dank je. We kunnen het verblijf overnemen, maar dat is niet marterproof. Dat wil ik dus alleen tijdelijk als overbrugging. Qua gezondheid weet ik inderdaad dat het lastige dieren zijn, vooral bloedluis hoor ik vaak. Ik zou sowieso een dierenarts in de buurt zoeken die verstand heeft van kippen of anders naar de specialist gaan. Veel dierenartsen doen denk ik ook niet zo veel met kippen, de dierenarts van mijn ouders keek ons een beetje gek aan toen we met een kipje dat ziek was kwamen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bloedluis, kalkpoten (is door een mijt) en wormbesmettingen komen het meest voor bij kippen. En kan best hardnekkig en lastig zijn inderdaad.

 

Ik heb wel eens bij een dierenarts een kip in laten slapen en werd toen ook raar aangekeken, ik had het kipje netjes in een reismandje op een snugglesafe voor warmte (de dierenarts wist niet eens wat dat was?). Maar ja, het kipje was op, kon niet meer lopen. Was al op leeftijd. Dat was bij een dierenarts hier vlakbij, waar ik eigenlijk geen klant ben omdat ik de kennis van konijnen ook maar niets vind daar, maar ja, een dier inslapen moet elke dierenarts kunnen. Maar volgens mij was het de eerste keer ooit dat ze een kip ooit zagen in de praktijk, of zo kwam het in ieder geval over. 

 

Ik gaf trouwens de  bivo scharrelmuesli, dat is biologisch. 

  • Bedankt 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...

Wij gaven de kippen gewoon legkorrel.

Dit supplementeerden wij dan met graanmengsel en restjes uit de keuken. 

 

Tegen bloedluis hadden wij een dispenser van Flybusters in het nachthok hangen. Zodra ik bloedluis zag even iets vaker laten sproeien per dag, werkte echt als een trein.

 

Wat gezondheid betreft, ik zat op het moment dat we kippen hadden zelf professioneel in de kippen, dus ik kon heel eenvoudig advies krijgen en aan de juiste middelen komen om het te behandelen.

 

Bij niezen etc hielp het altijd goed om wat multivitaminedruppels in het water te doen.

aangepast door Ripley
Toevoeging
  • Bedankt 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Evee sloot dit topic
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .