Ga naar inhoud

Prothese voor konijn


dorah

Aanbevolen berichten

Ik heb het 1 minuut geprobeerd voor een konijn met artrose. Was geen succes. (Was ook niet echt een rolstoel maar iets om te helpen het evenwicht te bewaren, de achterpoten zaten niet vast)

Dit moet je ook niet zomaar proberen want misschien forceer je de rug dan in een verkeerde houding en maak je het nog veel erger.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Is de behandeling tegen EC nog bezig of is dit een restverschijnsel dat al langer speelt?

Wat bij mijn EC konijn goed hielp tegen de verlammingen zijn dexamethason injecties, hij is er helemaal van hersteld daar mee. 

Rolstoelen zijn voor konijnen niet ideaal, ze hebben er de bouw niet voor. Vaak is het maar een korte termijn oplossing en ontstaan er daarna juist ook weer problemen door het gebruik er van. Ik zou het dus niet zomaar zelf beslissen maar dan echt in overleg met specialisten, die weten waar de verlamming precies vandaan komt (Bij EC meestal door ontstekingen, dus dan zul je toch moeten uitzoeken waar en of die nog te behandelen zijn om de klachten op te lossen, zonder rolstol). 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .