Ga naar inhoud

Koppeling Dunya


Jamesthebunnybutler
 Delen

Aanbevolen berichten

Twee weken terug heb ik Dunya aan Buzz gekoppeld. Dat ging goed, tot Dunya had bedacht dat een kleedje buiten de ren echt van haar is en Buzz daar niet mocht komen. Toen hebben ze flink gevochten en heb ik ze na een paar dagen weer herkoppeld, met succes! Een happy en klef koppeltje. Buzz kreeg echter opeens grote, gekke keutels die mij aan megacolon deden denken. Dat met het feit dat het een Charlie is, baarde me wat zorgen. Ik begon dus in overleg met de opvang met cisaral en probiotica in afwachting van een dierenartsbezoek. Helaas werkte die cisaral niet en stopte meneer met eten. Hij bleek een flinke obstructie te hebben en zijn darmen deden het gewoon niet meer. Vanwege zijn leeftijd en toestand hebben we ervoor gekomen om hem te laten gaan. Super jammer dat hij maar zo kort bij ons was, hij heeft twee mooie weken gehad.

Dunya dus weer een maatje verloren. Toevallig was er bij het Knaagspoor een leidinggevende met een rammetje dat zijn maatje verloren was en zij wilde even een break met konijnen houden. Na wikken en wegen hebben we besloten om hem te proberen te koppelen aan Dunya. Ik kende het konijntje al, hij zat bij het Knaagspoor. Totaaaal niet mijn type konijn (dwerg van 850 gram EN rus met rode oogjes), maar zijn attitude vind ik vreselijk leuk en dat maakte dat ik toen al verliefd op hem was. Een angstig beestje dat bij het Knaagspoor al gromde als je naar hem keek en met oren in de nek op je af kwam stormen. Dat moesten we dus proberen...

Dat leek aardig te gaan, maar Rusje bleek ook angstig van Dunya en rende weg als zij hem rustig benaderde. Dat kan Dunya precies niet hebben, dus zij ging steeds kort in de aanval. Hij nog angstiger en toen kwamen we in een cirkeltje en werd het evem flink bijten door Dunya. Ik heb ze dus uit elkaar gehaald en ze zitten nu split cage. Niet mijn voorkeur, maar wegens verhuizing even noodzaak en voor Rusje denk ik juist wel een heel fijne methode. Voor Dunya niet, zij wordt gefrustreerd en rent steeds op hem af als hij bij haar ren in de buurt is. Hij is inmiddels wel de rust zelve en is niet onder de indruk van haar agressieve houding. Haha. Heb er voor haar gemoedsrust even karton tussen gedaan, zodat ze niet zo opgefokt raakt, want ze rende continu volgas met haar kop tegen de tralies.

Donderdag ga ik een nieuwe poging doen op de plek waar de oude ren eerst stond, hopelijk nu neutraal genoeg. Als dat niet werkt laat ik het de leidinggevende van het Knaagspoor zondag daar nog proberen en anders gaat hij terug. Zij zegt dat ze voor hetere vuren gestaan heeft, dus ik ben benieuwd. Dunya is opzich makkelijk te koppelen en vooral nieuwsgierig, maar wegrennen pikt ze gewoon echt niet.

 

Ik heb niet echt advies nodig, maar wilde gewoon eventjes van me afschrijven. Advies is natuurlijk wel altijd welkom hoor, maar ik ben me ook bewust van het feit dat een mislukte koppeling best groot is in deze en dat de aanpak niet de handigste is (iig voor Dunya niet, voor Rusje wel).

Link naar reactie
Delen op andere sites

De koppeling is helaas niet gelukt. Rusje was weer erg angstig zodra Dunya in de ren kwam. Dunya was lief en nieuwsgierig, tot hij ging rennen. Dan kon ik Dunya wel afleiden met mijn handschoenen, maar toen ik ze even wat meer losliet omdat Rusje wat relaxter werd, sloeg Dunya toch toe. Ze greep hem zo hard dat Rusje begon te gillen. Dat was de grens, ze heeft een stukje vel van zijn lijf gerukt. Het arme diertje. Zondag gaat hij terig naar de oude eigenaar en krijgt hij een ander vriendinnetje. Hij verdient een vriendinnetje dat hem beter begrijpt. Wat een *rioe-kioe konijn* is Dunya zeg. En ik zat nog helemaal in de war of ze wel een koppeling aan zou kunnen. En of ze dat kan...

Ik laat haar tot de verhuizing alleen en in mijn vakantie ga ik met haar op speeddate bij Knaagspoor. Ik heb al een paar kneusjes op het oog waar ik het mee ga proberen.

  • Verdrietig 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 4 weken later...

Vandaag is Dunya weer op speeddate geweest, ik was het zo zat dat ze alleen zat. Net voor de verhuizing is ze nog voor een gebitsbehandeling geweest en ze kwam daar super moeilijk uit. Nu gaat het gelukkig weer prima en gun ik haar ontzettend dat ze een maatje heeft. Het is de moeilijk koppelbare Siem geworden. Medisch wat geschiedenis met zijn oren en zat al een tijd in gastgezin omdat hij het niet naar zijn zin had in de opvang. Hij is best vervelend in de koppeling en jaagt steeds, maar Dunya rent tot mijn verbazing alleen maar weg. Ik zie eigenlijk geen agressie bij haar, dus dat is een goed teken. Hopelijk blijft dat zo en raakt zij ook niet uitgeput. Het scheelt dat Siem verder vrij rustig is en ook snel moe. Hij is veel te dik, dus hij gaat hier flink afvallen en hij moet gaan bootcampen van mij ;). 

Link naar reactie
Delen op andere sites

1 hour ago zei Eefje:

Ik vind dat je ook Samson moet overwegen. Met dank aan @Pablo&Lola

Haha bedankt hoor, mijn vriend is hem nu al Samson aan het noemen. Dat past ook super goed, want hij is net een hondje en houdt heel erg van honden gaf zijn gastgezin aan. Ging dus altijd tegen haar honden aan liggen 😆. Ik vind dat het een koosnaampje wordt en niet zijn echte naam hoor, haha.

Link naar reactie
Delen op andere sites

De koppeling ziet er best goed uit. Siem rent de halve dag zoemend achter Dunya aan en Dunya rent weg. Ze is minder angstig en ze zitten soms even neus aan neus. Grappig, Dunya probeert een wasbeurt af te dwingen zoals ze bij ieder rammetje heeft gedaan, maar Siem is niet van plan om dat te doen. De liefde moet dus nog groeien, haha.

  • Vind ik leuk 2
Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat jammer dat Buzz maar zo kort bij jullie is geweest...

 

Die Dunya haha, eerst krengerig doen tegen Rusje en vervolgens helemaal onder de indruk zijn van Siem 😉 

 

Even afwachten hoe het verder gaat, maar het klinkt goed. Fijn dat ze nu niet meer alleen is.

 

In mijn herinneringen was Samson een normale hond/knuffel, maar als ik nu beelden van hem zie dan denk ik wat heeft hij een rare kop zeg!

aangepast door Lienappelsien
  • Haha 2
Link naar reactie
Delen op andere sites

8 hours ago zei Lienappelsien:

Wat jammer dat Buzz maar zo kort bij jullie is geweest...

 

Die Dunya haha, eerst krengerig doen tegen Rusje en vervolgens helemaal onder de indruk zijn van Siem 😉 

 

Even afwachten hoe het verder gaat, maar het klinkt goed. Fijn dat ze nu niet meer alleen is.

 

In mijn herinneringen was Samson een normale hond/knuffel, maar als ik nu beelden van hem zie dan denk ik wat heeft hij een rare kop zeg!

Ja precies, dat had ik dus ook😅

Het ziet er nog steeds prima uit hoor, alleen de liefde moet dus echt nog groeien. Komt vast goed!

  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik durf voorzichtig te zeggen dat de koppeling geslaagd is. Dunya heeft Siemson inmiddels gewassen en ze zitten regelmatig samen in de plasbak. Dunya eet ook verbazingwekkend goed! Nu heb ik haar ook al een paar dagen lactulose gegeven, maar toch. Siemson is mijn allereerste schootkonijn geloof ik. Hij kwam gisteren op de bank zitten om geaaid te worden, echt schattig. Helaas is hij medisch wel ingewikkeld, want smalle gehoorgang waardoor steeds bultjes van opgehoopt oorsmeer (geen abcessen) ontstaan. Hij is ook stokdoof, heeft snot bij stress (nu dus ook behoorlijk, maar antibiotica helpt hem schijnbaar niet en gaat vanzelf over?). En ik voel twee bultjes achter beide achterpoten. Gastgezin zei dat het vet is, dat betwijfel ik. Gelukkig kent mijn eigen dierenarts hem en heeft hem al behandeld, dus zal wel goed komen. Hopelijk gaat hij nog lekker even mee 😍

  • Vind ik leuk 6
Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .