Ga naar inhoud

Dott&Jipp


DotJip
 Delen

Aanbevolen berichten

Hallo allen, 

Wij zijn dot en jipp en zijn 2 Franse hangoren. Geboren 4 juni dit jaar... sinds woensdag is dott gecastreerd.. (namen zijn verkeertesom) 2 dagen voor castratie begonnen we te stoeien en is er een beetje bloed gevallen... Nu is ons baasje erg bang om ons weer samen te voegen. We hebben beide een slaapplaats en een flinke buitenren.. voor nu.. anders de gehele tuin konijn proof.. nu is ons baasje haar vraag hoelang we gescheiden moeten zitten.. door het hek geven we kusjes maar ook wel eens een knauwtje naar elkaar.. voor de castratie was ik dott ontsnapt en lag de gehele tuin vol plukken haar en moest ons baasje ons uit elkaar halen... En is nu best angstig... Wat is de beste periode om ons weer bij elkaar te zetten..... zodat we weer heerlijk samen door de tuin kunnen hoppen en spelen met baasje.. want door de rennen is snel contact met baasje een stuk moeilijker dan dat we haar begroeten bij de deur voor wat lekkers...

Groetjes Jipp en Dott ( foto's zijn helaas te groot van formaat... ) 😞 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Welkom bij Bunnybunch.

Vanwege de vruchtbaarheid moet je ze na de castratie nog minimaal 14 dagen uit elkaar houden. Daarna kun je gaan koppelen op neutraal terrein. Als ik geg goed lees is er wat ongenoegen geweest tussen je konijnen. In dat geval zou ik er zelf eerder voor kiezen om ze helemaal uit elkaars zicht te houden tot aan de koppeling. Als ze nu stress opbouwen omdat ze niet naar elkaar toe kunnen, dan heeft dat een negatieve invloed op de koppeling.

  • Mee eens! 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Welkom. Ik heb je topic verplaatst naar koppelen aangezien je gelijk je inhoudelijke vragen stelt 😉

Ik raad ook aan ze nu echt helemaal uit elkaar zicht en geur te houden voor 2 weken. Even een time out, even rust, geen frustratie opvouwen. 

En dan op neutraal terrein te koppelen, dus ergens waar ze nooit zijn geweest, maar wel meerdere dagen kunnen zitten terwijl je koppelt. 

 

Maar mijn advies is ook om een plan b te maken, er is namelijk zeker risico dat ze van karakter gewoon echt niet bij elkaar passen. Wat doe je dan? Heb je plek voor 2 koppels, of moet je er dan één afstaan en via een opvang op karakter een partner zoeken voor het konijn dat je wel houd? Geen makkelijke keuzes, denk daar dus echt al goed over na. Ik zal zo even linkje posten met informatie. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb helaas niet de mogelijkheid om ze volledig apart te houden.. dit omdat ik een dubbel hok heb en nu 1 het bovengedeelte heeft en de ander het onder gedeelte.. en dan daarom heen 2 rennen.. ik kan wel bij een gedeelte een plank zetten zodat ze elkaar niet zien maar niet de volledige ren. Dan zou ik deze kleiner moeten maken en hebben ze eigenlijk niet zo veel ruimte meer. Vrouw kan nu gebruik maken van de gehele tuin en man heeft een apart stuk maar dus wel aan elkaar gelegen.. ik zie het zelf niet zitten nog meer konijnen aan te schaffen maar wel evt een koppelvakantie. Hier dan maar mee wachten tot een maand na castratie?? vind het allemaal erg jammer en had het eigenlijk niet verwacht. Heb heel lang over konijnen nagedacht en me "goed" ingelezen. Helaas zie je bij aanschaf weinig over gevechten alleen maar dat ze niet alleen mogen zijn. Vanwaar de keuze voor broer en zus met een castratie.. ze zijn allebei super lief tam met een hoog knuffelgehalte .. besteed dan ook veel tijd met ze.. maar zo gaat de lol er wel een beetje vanaf. Ik ben zelf ook zwanger en word toch wel emotioneel hiervan dat het zo heeft moeten lopen... Ik zie het daarom ook niet zitten om beide weg te doen en moet misschien dan een keuze maken om er dan toch echt 1 weg te doen .. helaas.. 😞 kosten en dergelijke maak ik me niet zo druk om. Wel heb ik het gevoel dat ik ze opgeef.. dieren zijn voor het leven maar niet op deze manier..

 

 

 

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

In dit geval zou ik dan zeker de koppelvakantie overwegen. 

 

Als je twee rennen hebt, kun je dan niet een tweede schuilhok regelen? Via een weggeefhoek of marktplaats misschien? Dat je ze tot aan de koppeling beiden een eigen hoek van de tuin kan geven en dus geen contact laat hebben?

 

Helaas is via winkels en fokker de voorlichting erg slecht, zeker op gebied van koppelen. Dat is bij de jonge konijnen die ze verkopen namelijk nog niet van toepassing, en bij een fokker ook niet omdat ze daar niet samen zitten. Een van de redenen dat we echt zo adviseren  om te adopteren via een opvang, om dit soort problemen te voorkomen. 

 

Realisitisch gezien is het 50% kans dat het goed komt, en 50% kans dat dat niet het geval is en je dus voor plan B moet kiezen. 

 

Als de konijnen op koppelvakantie zijn kun je dan de ren en schuilhokken zo goed mogelijk poetsen en anders inrichten. Loslopen zou ik mee wachten tot ze echt een stabiel koppel zijn, niet als er nog onrust of onduidelijkheden zijn over de rangorde. De eerste weken dus zorgen dat ze een voldoende groot permanent verblijf hebben.  

  • Mee eens! 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Update dot en Jip,

We zitten nog steeds naast elkaar in een ren, maar beginnen elkaar stiekem wel weer lief te vinden we slapen naast elkaar ( tegen hek) en geven daar ook kusjes doorheen. Afentoe nog een knauwtje maar dat word al minder.. we mogen afwisselend in de grote tuin. Dott is nu een week verder na castratie en maakt het goed.. baasje maakte zich wel even druk door de warmte maar we doen het goed! We blijven voorlopig nog apart van elkaar. Nog 3 weken te gaan.... Ben reuze benieuwd naar jullie gedachten hier achter.. is er nog hoop voor ons als koppel ? ( Ik lees namelijk veel dat als ze vechten door de tralies heen dit geen optie is, maar ze doen het zo goed naast elkaar. Soms krijg ik ook het gevoel dat jipp al naar dott toe wilt maar ze moet nog even geduldig zijn ivm zijn vruchtbaarheid.. ook overweeg ik ze de gehele pubertijd apart te houden mocht het niet lukken. Is dat nog een optie of vergane glorie.... Ze zijn allebei zo lief dat ik er niet aan moet denken dat er 1 het huis moet verlaten... 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Je hoeft geen 3 weken te wachten hoor, op de 15e dag na de castratie is je ram niet meer vruchtbaar en kan je dus starten met koppelen.

 

Heb je er al over nagedacht om het koppelen uit te besteden aan een goede konijnenopvang? Daar weet je zeker dat beide konijnen op neutraal terrein zijn en heb je de beste kans van slagen. 

 

Als de konijnen vechten zou ik als ik jou was niet na de puberteit nog een keer proberen. Er is nauwelijks kans dat ze dan elkaar wel leuk vinden en dan heb je dus voor niets beide konijnen meer dan een jaar alleen gelaten. 

 

Het is je verder niet gelukt om beide konijnen helemaal van elkaar te scheiden dat ze elkaar niet meer kunnen zien en ruiken? Met een goedkoop schuilhokje van marktplaats met een ren eraan? Als je het wel nog doet en ze een week dus echt alleen zit, vergroot je je kansen met de koppeling! 

  • Mee eens! 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb contact gezocht met het Knaaghof voor een koppelvakantie. En wacht nu op reactie. Ik weet dat ze nog moeten wachten ivm de castratie van 1,5 week terug. Maar ik las over een wachtlijst dus ik dacht begin maar niet te laat met contact zoeken. Het is me gelukt om ze te scheiden, er is een klein stukje hek waar ze elkaar nog wel kunnen zien en hier worden kusjes maar ook knauwtjes gegeven er word niet gebokst of fel op elkaar gereageerd. Ook heb ik voor mezelf al de keuze gemaakt dat mocht het niet lukken, er voor Jip een ander mannetje word gezocht en Dott dan helaas achterblijft.. ik hoop op het allerbeste en houd jullie op de hoogte 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hier stampen ze ook wel eens uit t niets, zowel als ze naast elkaar zitten of juist in uithoeken.

Ik ben er ondertussen achter dat vleermuizen en koolmezen meestal tot een stamp leiden als ze net in slaap vallen. 

Wordt er veel gestampt of bleef het bij 1 stampsessie?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Blijft bij een stampje of 5, ik heb dott op MP gezet om te kijken of er toevallig iemand is met een forever home. (Er is geen haast)  Dit omdat er toch weer flinke onenigheid was door het hek heen ze zitten wel echt apart maar op dat kleine stukje na zijn ze gewoon niet meer lief naar elkaar. Jip zoekt hem ook echt niet meer op nu.. anders zal dott helaas naar het Knaaghof moeten.. vind het zo jammer en met welk enthousiasme ik ben begonnen word het met de dag minder.. 😞 jipp is echt me favoriet en vind het dan ook echt zielig worden voor haar. Ze verdiend gewoon het beste 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat jammer, maar een goede beslissing. Ik zou wel veel liever via de opvang herplaatsen dan via marktplaats. Via de opvang weet je zeker dat hij een gouden mandje gaat krijgen, via marktplaats niet, tenzij je zelf naar die mensen toe gaat met je konijn. En dan elke keer het risico dat het niet klikt met het konijn dat die mensen al hebben.. wat is je weerstand tegen de opvang? Het lijkt zielig, maar het geeft de beste kans op een goede herplaatsing.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat vervelend dat ze toch weer lelijk doen tegen elkaar 😕

Ik snap dat je een beetje teleurgesteld bent nu en misschien zelfs spijt hebt van je keuze voor konijnen, maar het kan echt beter. 
Ik denk persoonlijk dat Dott beter af is bij het Knaaghof dan bij een willekeurig gevonden baasje via Marktplaats. Bij de opvang worden er echt eisen gesteld aan een nieuw baasje en kan Dott gekoppeld worden aan een maatje die hij zelf heeft uitgezocht. Hij verdient ook een fijn plekje, met een maatje waarmee hij gelukkig is.

 

Jipp kan dan op koppel vakantie een nieuwe man uitzoeken die zij leuk vind.

Als je een koppel hebt dat elkaar op karakter heeft uitgezocht, zal je zien dat het wel leuk kan zijn om konijnen te hebben.

 

Veel succes met alles!

Hou je ons op de hoogte?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nou jullie raden het niet... Maar het koppelen gaat super goed, mijn man helpt mee want die is niet zo een paniek Piet als zijn vrouw... Eerste ontmoeting heel veel haar verloren maar wel eten en drinken en wassen naast elkaar.. maar na een uurtje rust hebben ze de rust gevonden.. heel blij maar nog huiverig.. dott is echt de baas maar jipp probeert nog wel eens zijn kopje eronder te drukken en stiekem een rijtje te doen. Maar daar is dott niet van gediend.. loopt rustig weg ( tot nu ) nu de hamvraag.. wanneer laat je ze snachts samen en weet je dat de koppeling echt is gelukt.. Dit is dag 1 namelijk..  maar zitten wel de hele tijd met elkaar en zag ze zelfs net gestrekt naast elkaar liggen.... 😊 Ik heb een Ferplast 140 maar die heeft maar 1 ingang dat vind ik echt te spannend.. maar ze zouden ook in de schuur te samen kunnen en dan met toegang tot de tuin de hele nacht.. 🤗 de grijze is Jip (vrouw) Wit is dott de gecastreerde man 

IMG-20210913-WA0006.jpg

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb ze tegen de regels ( ik weet het ) in de tuin gekoppeld. Deze was geheel poep en pies vrij.. En heb nu de schuur helemaal met azijn gesopt en hun wctjs ook met azijn gesopt en die nu daar in gezet dus ze kunnen naar binnen en naar buiten . De schuur was van Dott en las dat mannen makkelijker een vrouw toelaten dan dat Jip dott toelaat in de Ferplast. Die ga ik van de week uitsoppen en dan na een week of 2 mogen ze dat bekronen als verblijf samen met de gehele tuin. Het gaat echt super goed! Ben zo blij, er word aan elkaar gelikt en er is na de rust pauze geen opstootje meer geweest😁 de konijnen hebben het ook super naar hun zin zo, weer lekker met ze 2 in plaats van overal hekken.. we kunnen nu ook dott weer onbeperkt aaien want die zat hermetisch afgesloten 🤭... Ik ben nog wel bang voor de nacht maar zal dat echt dan goed gaan na zo een super middag? Twijfel ook om me babyfoon camera in de schuur te zetten 😂

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zeker, dat zijn wij ook!! Maar om te voorkomen dat bunnybunch een plek wordt waar iedereen aan zelfpromotie doet, hebben we dat beperkt tot in je profiel en in het specifieke topic. Dan kan iedereen het vinden zonder dat het overheersend is. (Niet dat een keer noemen dat is, maar regels zijn regels). 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zo goed als het gister ging. En Jip haar plek wist. Is ze weer over op het baasje proberen te worden. Ze eten wassen en slapen samen maar blijven rellen... Hoelang kan dit ongeveer duren ? Net weer een tuin vol haar en dan als ik aankom elkaar wassen ? 🙄😅

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .