Ga naar inhoud

Konijnen lopen na 10 dagen nest uit


 Delen

Aanbevolen berichten

Hallo allemaal! 

 

Wij hebben een onverwacht nestje gekregen. Na uren als niet dagen online research te doen en te bellen met dierenartsen en wat niet gaat het nu op dag 10 volgens mij nog steeds goed met de kleintjes. Nu werd ik alleen vanochtend wakker en viel het me op dat ze alle 6 lekker door het hok heen aan het wandelen waren. Op het internet vind ik overal terug dat het vaak pas na 14 dagen is dat ze dat gaan doen. Moet ik me zorgen maken of is het normaal dat ze dit na 10 dagen al doen? Ze lopen even een paar rondjes en gaan dan weer rustig in hun nestje liggen. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoe zeker ben je van de geboortedatum? Kan het dat ze ietsje ouder zijn? 

Kun je iets meer uitleg geven over de situatie? Is de moeder erg jong? Wel goed gezond? Is er geen stress, voldoende water en goede voeding?

Link naar reactie
Delen op andere sites

We zijn 100% zeker van de geboortedatum. Moeder is nog wel jong maar voedt de kleintjes zelf goed. Kleintjes zijn ook gezond maar lopen wel heel af en toe het nest uit sinds vandaag. Liggen daarna weer rustig terug in nestje. Weinig stress, konijn is erg bekend met ons en laat ons ook altijd toe. Moeder krijgt meer dan genoeg eten, altijd toegang tot water en doet het zelf ook goed. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik zou dan niet direct de oorzaak weten, het is inderdaad wel vroeg en dus ook ongebruikelijk.

Maar als ze gewoon fit zijn, en moeder ook, en het verder prima blijven doen, dan is het maar vroeg, niet ieder konijn volgt precies op het lijntje de gemiddeldes op. Houd het wel goed in de gaten zou ik zeggen. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Evee sloot dit topic
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .