Ga naar inhoud

Qila


Evee
 Delen

Aanbevolen berichten

Soms denk je dat je het rustig hebt, is het opeens toch nog haasten op zo'n dag. Qila heeft waarschijnlijk iets in haar neus zitten, ze reverse sneezed de hele tijd en er vallen druppeltjes bloed uit haar neusgat. Om kwart over 12 kunnen we bij de dierenarts terecht, die zo lief is haar lunchpauze even op te offeren voor ons. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Qila is mega zielig. Grasaar door haar neus en keel gehad maar onduidelijk of het er nog in zit, ze konden niets vinden. Behalve bloed en geïrriteerde slijmvliezen. 

Ze moesten dus haar poot scheren, en dat vind ze hel. En daarna verdoving, waar ze ook nooit heel goed op reageert. Ze heeft nu wel ander type gehad. Ze heeft antibiotica en pijnstillers. Als het morgen in de loop van de dag niet beter gaat worden we naar een kno dierenarts doorgestuurd voor verder onderzoek, bergen op zoom of Roosendaal had de dierenarts het over. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik hoop het. Het is nu een zielig hoopje hond, ze reageert ook nooit goed op verdoving, dus dat heeft ook veel invloed op hoe ze zich nu voelt. Ik ben net een klein stukje naar buiten geweest, maar ze zwalkte echt door de straat. Verder dan het grasveld op de hoek ben ik niet gelopen met haar. 

 

Ze mankeert gelukkig niet heel veel, en een gras aar kan elke hond overkomen. Maar ze heeft wel altijd allerlei rare allergieën, van sommige pijnstillers krijgt ze uitslag & korsten, na de vorige keer verdoving liet ze dagenlang haar urine lopen, dat soort dingen. Ze heeft ook hooikoorts en is allergisch voor huisstofmijt. Het is dus altijd een beetje spannend of de medicijnen het werk wel doen, en of ze niet ook net daar weer een rare reactie op krijgt. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...

Qila had 1.5 week geleden een bloedneus en reversed-sneezede veel. Onderzoek gehad bij de dierenarts, maar niet heel haar neus kon daar bekeken worden, niets gevonden behalve bloed en geïrriteerd slijmvlies. Antibiotica en pijnstillers gehad, en het moest snel beter gaan. Waarschijnlijk een gras aar in haar neus en keel gehad.  

 

De dag erna was het een stuk beter, maar het was niet helemaal weg. Kuur is dus afgemaakt. Maar het is nog niet helemaal weg. Ze heeft geen bloedneuzen meer, maar nog wel reversed-sneezen. Voor ons gevoel zit het nog niet helemaal goed. Toch om een doorverwijzing gevraagd dus naar de KNO specialist. Daar kunnen we maandag terecht. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb de berichtjes even een eigen topic gegeven.

 

Ik wist toen ik binnenliep bij de praktijk al dat er iets was, want waar je normaal bij het melden toch al wel een geruststelling van de assistente krijgt, was die er niet. Het was een "De dierenarts komt je zo uitleg geven". 

 

Gelukkig is ze wel goed door de ingreep heen gekomen, hoewel ze doodmoe is. 

 

Maar. Er is geen grasaar. Helaas.

 

Achterin haar neus zit waarschijnlijk een tumor. Er is weefsel opgestuurd en over 8 dagen horen we de uitslag. 

  • Verdrietig 5
Link naar reactie
Delen op andere sites

Nee geen scan, dit was bij de kno arts voor een rhinoscopie. Er zat broos afwijkend weefsel achterin de neus, helemaal van achter onder de ogen. Hij heeft het uitgelegd aan de hand van een tekening. Waar het precies zat en hoe dat haar klachten kon veroorzaken.  Er zijn biopten genomen en opgestuurd. We weten over 7 a 8 dagen wat de uitkomst is. Ik hoop dat het wel iets positievers is, maar de arts gaf aan dat hij vermoedde dat het een tumor is. Hoe of wat zal dan afhankelijk van de uitslag bekeken worden. 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ze heeft een kwaadaardige tumor, een adenocarcinoom. Weghalen is niet echt een optie omdat er 2cm snijmarge moet zijn willen ze het blijvend weg krijgen. En het zit in haar hoofd, dus veel ruimte is daar niet om te snijden. Het is een vrij agressieve vorm, die telkens terug zal komen. Medicijnen ook geen effect op dit type tumor volgens de arts. We kunnen doorverwijzing krijgen naar utrecht voor een scan (3d plaat?) om het in kaart te brengen en daar behandelopties te bespreken. Misschien is het een optie om zoveel mogelijk weg te halen waar ze veilig bij kunnen, om haar wat langer bij ons te houden, maar genezing zit er niet in verwacht de arts, door de locatie en het type. 😭

  • Verdrietig 9
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Evee sloot dit topic
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .