Ga naar inhoud

Naar de dierenarts?


Aanbevolen berichten

46 minuten geleden zei Kolino:

Is het sulfatrim? Want dan verbaast het me niks dat hij zo tegenstribbelt. In basilicum zit inderdaad calcium, wel minder dan in bijvoorbeeld peterselie, dacht ik. Op zich kun je wel wat vers calciumrijk groen geven. Het grootste probleem zit hem in calciumrijke dingen waar geen vocht in zit.

Doxycycline is de antibiotica en Novacam de pijnstilling.

Link naar reactie
Delen op andere sites

3 minuten geleden zei mammafelina:

Dat is wel veel voor tussen de basilicum inderdaad.

Lastig dat je ze niet uit kan leggen dat het voor hun eigen bestwil is he? 
 

Zeker lastig, nu voel je toch een soort beul in zijn ogen. Meneer voelt zich nu prima en heeft hier alles behalve zin in. Je zou hem zou graag willen kunnen uitleggen dat als we hier mee stoppen hij er weer zo lamlendig bijligt en we hem juist helpen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

55 minuten geleden zei Jamesthebunnybutler:

Ik heb ook zo'n konijn die je met zijn tweeën vast moet pakken en die zich uit een handdoek wurmt. Wat ik bij hem doe is dat de een het konijn vasthoudt bij de achterkant en de ander pakt dan met een hand de kop en duwt met de andere had het spuitje naar binnen. Nog steeds lastig, maar dan gaat het. En het type spuitje dat je gebruikt kan ook een groot verschil maken. De antibiotica in zo'n dun 1 ml spuitje doen kan echt helpen, die kan je veel makkelijker ver in het bekje duwen. 

Wat krijgt hij voor antibioticum? Misschien kan je het door een heel klein beetje geprakte banaan of geraspte wortel doen? Dat helpt hier nog weleens, hoewel ook echt niet alle konijnen erin zullen trappen.

Bedankt voor het meedenken, zo hebben we het vanochtend ook gedaan, maar dan nog is het een worsteling om zijn kop stil te houden. We hebben gelukkig wel een dun spuitje van 1 ML 🙂

Ik ben wel heel blij dat hij wat eet, dat we iig niet hoeven dwangvoeren ook nog.

Geprakte banaan is nog een idee, al vind ik het best een hoeveelheid om hem zo weg te laten werken. Maar kan het proberen in de ochtend, dan hoeft hij alleen antibiotica.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Och ik ken de struggle ook met één van onze konijnen. Meneertje is druk te wereld gekomen en dat drukke is soms zwaar vervelend. Vooral met medicatie. Ook inwikkelen in een handdoek en met z'n tweeën anders is het niet te doen. Gelukkig is hij iets rustiger geworden nadat ie gecastreerd werd. Heel veel sterkte gewenst!

Link naar reactie
Delen op andere sites

18 hours ago zei Boefje:

Hoe vaak geef je pijnstilling? Pijnstilling moet 2x daags bij konijnen.  Hebben ze wel de urine gecheckt op blaasontsteking of was het een vermoeden? 

Het was een vermoeden. Ze dacht eerst aan een gasbuik of verstopping, maar daar voelde en hoorde ze geen tekenen van. Het klinkt op zich wel logisch want hij zat maar met zijn staartje omhoog alsof hij moest plassen.

Pijnstilling krijgt hij voor 5 kilo toegediend 1x per dag (terwijl hij maar een kilo is, maar dat schijnt te moeten vanwege een snel metabolisme). Ik heb zelf helemaal niet het idee dat hij nog pijn heeft, afgezien van afgelopen vrijdag. Sinds zaterdag is hij weer hele dagen binkies aan het maken en wedstrijden schoonspringen met Ukkie aan het voeren. En dat doet hij ook op het moment dat de 24 uur om is en hij eigenlijk zijn volgende pijnstilling al moet. Dus ik zit er zelf over te denken om daarmee te stoppen. 

  • Vind ik leuk 2
Link naar reactie
Delen op andere sites

17 hours ago zei Jamesthebunnybutler:

Even goed in de gaten houden of hij blijft eten. Het kan ook zo zijn dat hij sommige groentes niet wil als bijwerking van de antibiotica, dat hoor ik regelmatig. Als hij ook geen brokjes eet dan wel even goed blijven kijken wat erin gaat, want pijn kan natuurlijk ook zorgen voor minder of niet eten.

O echt? Fijn om te horen dat dat tijdelijk zijn smaak kan veranderen. Want ik heb niet het idee dat hij nog pijn heeft. Hij eet wel goed hooi en is vooral dol op komkommer en aardbeienkroontjes op het moment, evenals basilicum. Dat gaat er allemaal prima in en voeren we hem nu maar veel. Maar vanochtend heeft hij ook weer brokjes op 🙂

  • Vind ik leuk 2
Link naar reactie
Delen op andere sites

 

Bedankt voor de tip van de basilicum @Evee en @mammafelina dat is toch wel een goed systeem. Alleen de pijnstilling was er te dun voor, maar daar ben ik mee gestopt, omdat ik niet het idee had dat hij nog pijn had. Antibiotica blijft prima liggen tussen de blaadjes basilicum en eet hij zo weg. Hoeven we niet meer zijn medicijnen onder dwang naar binnen te werken! Dat scheelt een hoop ellende zeg! En een hoop tijd tussen het klussen door dwangvoeren is niet ideaal.

We hebben het inmiddels ook op/ tussen andere dingen geprobeerd: witlof, banaan, maar dan moet hij het niet. Dan kan een konijn toch vies kijken zeg 😂 En daarna heel verontwaardigd; van gatver, ik dacht dat je wat lekkers voor me had. 😉

Maar in de basilicum heeft hij het niet door. 

  • Vind ik leuk 2
Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .