Ga naar inhoud

konijn schudt


WOKKY

Aanbevolen berichten

4 minuten geleden zei WOKKY:

Dat hebben we net al geprobeerd. Ja I know koppelen moet op neutraal gebied. Maar de dames hebben dit al zo vaak ondergaan dat ik het wel aandurfde. Normaal gesproken zijn er nooit problemen als Chibi ziek is geweest, wel als het andersom is.

 

Man zat ik fout. Zo'n ruzie hebben ze nog nooit gehad. Ik heb Chibi meteen terug naar binnen gezet in haar eigen ren. Straks verhuisd ze nog 1 keer naar de garage waar het koeler is. En dan krijgen ze beiden even rust van elkaar.

 

Als iemand koppeling adresjes heeft in Limburg dan hoor ik dat heel graag.

De Nijnerij?

Link naar reactie
Delen op andere sites

7 hours ago zei Jamesthebunnybutler:

De Nijnerij?

Bedankt voor de tip, maar dit is 45 minuten rijden. De meiden vinden onze DA op 15 minuten al een ramp 🙁. Ik zit echt in het midden van Limburg, bij Maaseik (Roosteren) en het enige koppel adresje waar ik op kan komen is Somebunny Special in Maasbracht, maar zij zit vol tot half september 🙁

Link naar reactie
Delen op andere sites

1 hour ago zei WOKKY:

Bedankt voor de tip, maar dit is 45 minuten rijden. De meiden vinden onze DA op 15 minuten al een ramp 🙁. Ik zit echt in het midden van Limburg, bij Maaseik (Roosteren) en het enige koppel adresje waar ik op kan komen is Somebunny Special in Maasbracht, maar zij zit vol tot half september 🙁

Oh, dat is dan wel erg ver ja... Vervelend dat alles zo vol zit!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik denk wel dat je het zelf nog een keer kunt proberen op een later moment, dat Chibi nu gewoon nog te zwak is geweest. In de natuur worden zwakkere konijnen soms verstoten zodat ze geen roofdieren aantrekken, het kan zijn dat dat instinct nu bij haar zusje naar boven kwam. En voor Chibi is het ook heel heftig geweest, zelfs opgenomen bij de dierenarts. Misschien was ze er gewoon nog niet aan toe.

Volgende keer wel even op neutraal terrein en de andere standaard koppeltips, dan denk ik dat het wel moet lukken. 

En in de tussentijd kun je dan zoeken naar een koppeladres mocht het niet lukken. Misschien dat er een opvang is die je hierbij kan helpen, ook al weet ik dat er weinig in Limburg zitten. Het komt helaas vaker voor dat twee dames jaren goed gaan, en dan ineens niet meer. Ziekte is een van de dingen die veel stress met zich meebrengt en de relatie kan verstoren. Het hoeft natuurlijk niet, waarschijnlijk gaat het koppelen over een tijdje gewoon goed, maar zo niet dan kun je dat ook nog in je achterhoofd houden. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik zou de nijnerij niet afschrijven vanwege de afstand en de stress in de auto. Hier gaan ze net zo hard over de flos van een ritje van 5 minuten als van een ritje van een uur. Maar soms is het voor hun eigen bestwil om wel dat ritje te maken. Ik rijd ook ruim een uur naar de opvang. Overleven ze wel hoor. 

  • Vind ik leuk 1
  • Mee eens! 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ga nu inderdaad de meiden apart even laten bekomen. Shep zit buiten en is een beetje eenzaam, maar met wat extra aandacht en clicker training lijkt ze het wel ok te doen. Chibi hou ik voor nu in een konijnenproof kamer, maar ze mist duidelijk de zand en de speeltjes van buiten. Maar ze is duidelijk nog niet helemaal zichzelf, dus de extra rust zal haar wel ten goede komen 😊

 

Ik heb nu dierengedragstherapeute Kallie gecontacteerd om te helpen bij de koppeling. En als het dan thuis toch echt niet lukt ga ik inderdaad naar de Nijnerij.

Link naar reactie
Delen op andere sites

We blijven toch nog wat kwakkelen met Chibi. Ze heeft een kamer van ongeveer 8m² ter beschikking, maar de hele nacht en een groot deel van de ochtend brengt ze liggend door in een hoekje.

 

Dan is het sowieso de hele middag rusten, en gister avond moest in bij haar blijven zitten zodat ze haar groenten zou eten.

 

Telkens na haar medicijnen leeft ze weer op. We hebben haar gisteravond opeens in de gang gevonden 🤣

 

Ze heeft door de vele haren al vaker last gehad van gas en verstoppingen. Maar dan knapte ze altijd veel sneller op. Of zou dit gewoon zijn omdat ze haar maatje en buitenverblijf mist?

 

Het keutelen gaat inmiddels vrij goed. Ze heeft nog wel wat diarree gehad zaterdag, en gisteren plakten hier en daar wat keutels aan elkaar. Ze zijn ook nog wel wat aan de kleine kant, maar ze blijven in ieder geval komen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Fijn dat het vooruit gaat. Het duurt soms wel even voor ze weer helemaal opgeknapt zijn.

 

Door eenzaamheid worden sommige konijnen inderdaad ook een beetje sip, dan leven ze weer op met het maatje erbij. Maar ja, in jouw geval werd het heibel toen je ze weer samen zette (wat heel goed kan komen doordat Chibi nu zwakker is, dat heeft invloed op de rangorde), dus toch eerst maar wachten tot ze het weer goed doet.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik schrok me net een ongeluk.

Chibi zit nog steeds binnen in de speelkamer. Het gaat heel duidelijk steeds beter. Ze wordt ook steeds actiever.

Nu werd ik net wakker van een ontzettend lawaai. Natuurlijk meteen naar beneden gerend, maar niets verdachts te zien. Chibi was wat aan het wandelen en hier en daar wat hooi aan het eten.

 

Dus ik kijk op de camerabeelden. Is mevrouw op het salontafeltje gesprongen, om er vervoer heel lang op te blijven zitten. Dan schrikt ze blijkbaar ergens van en springt ze, net buiten beeld,vol tegen de verwarming op.

 

Nu hoop ik dat ze zich daar niet ook nog extra pijn mee gedaan heeft.

Maar ze lijkt zich gewoon normaal te gedragen. Ze heeft nog wat rondgerend, op haar achterpoten gaan staan en zich gewassen.

 

Morgen gaat dat tafeltje er sowieso uit. Ik krijg nog eens een hartverzakking van die kleine pluis.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Met Chibi gaat inmiddels alles weer heel goed. Zo goed zelfs dan we het Koppelingsproces beginnen zijn met een dierengedragstherapeute.

 

Eerste stappen waren geen probleem. De konijntjes laten wennen aan elkaars geur door de speeltjes te ruilen.

 

Maar de stap van vandaag heeft voor onrust gezorgd. We moesten de dames van verblijf laten ruilen. Op het eerste zicht reageerden ze beiden vrij goed. Chibi heeft 2 keer met de pootjes gestampt, en Shep heeft de ren ingewijd met keuteltjes.

 

Maar sinds vanavond gaat het minder goed met Shep. Ze heeft, na vanmorgen overal keuteltjes achter te laten, nog maar 2 keer een klein beetje gekeuteld. Ook haar groenten waren pas na 5 uur op. En dan heb ik een gedeelte witlof nog moeten omruilen voor wortelloof. En hooi eet ze echt bijna niet 🙁 zelfs niet als ik er weegbree op doe.

 

Heeft iemand tips om haar toch meer hooi te laten eten?

Ik heb al lang spijt dat ik ze van verblijf heb doen ruilen 🙁

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .