Ga naar inhoud

Welk voer is het beste?


Bunnymommy

Aanbevolen berichten

Mijn konijnen eten nu voer van de witte molen. De zakken zijn bijna op, en ik ben van plan op een complete brok over te stappen, zonder andere dingen er doorheen. In het verleden hebben ze science selective (eerst junior daarna adult) en beaphare care plus (ook verschillende, weet niet echt meer welke). Wat is echt goed voer? Mijn konijntjes zijn nu bijna 2. Ze eten goed hooi, lekker groenvoer, en drinken genoeg. Dus ik zoek naar een brok die een goede basis geeft. Wat zijn bijvoorbeeld de voordelen van graanvrij? En is dat heel erg belangrijk, of maakt het niet zo veel uit? Qua prijs vind ik beaphare en science selective wel ongeveer de max. Wie heeft tips? 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Beaphar en science selective zijn allebei goede merken qua samenstelling en op veel plekken verkrijgbaar.

Het idee achter graanvrije brokken is dat in de natuur konijnen vooral grassen eten, geen granen, dus dat hun spijsvertering daar minder goed op ingesteld is. Als jouw konijnen bijvoorbeeld vaak een gasbuik of verstopping hebben, kan graanvrij voer daarbij helpen. Maar het is wel een stuk duurder, wordt niet door alle konijnen goed gegeten, en op minder plaatsen verkrijgbaar.

 

Sowieso alle soorten voer die in de Bunnybunch webshop te koop zijn, zijn goede soorten voer (goed qua samenstelling, geen dierlijke ingrediënten of preventieve geneesmiddelen zoals je in goedkopere brokken soms ziet).

https://www.bunnybunch.nl/konijnenhokken/konijnenvoer-droogvoer/

 

En verder is er nog een artikel hoe je kunt bepalen of een brok een goede samenstelling heeft: https://www.bunnybunch.nl/informatie/voedingsbehoefte-van-een-konijn

  • Mee eens! 2
Link naar reactie
Delen op andere sites

Het is lastig om te zeggen wat het allerbeste konijnenvoer is, omdat een brok wel een mooie samenstelling kan hebben, maar er spelen meer factoren mee dan dat. De perfecte brok is leuk, maar je hebt er niets aan als jouw konijnen het niet lusten. Of als je zoveel brok voert, dat het een overdaad is aan voedingsstoffen en dus eigenlijk ook juist schadelijk daardoor. En daarbij stellen verschillende baasjes verschillende eisen. Zo kunnen gezondheidsproblemen, budget, beschikbaarheid en persoonlijke voorkeur een rol spelen.

 

Aan zowel de supreme selective als de care+ heb je een prima brok, maar het allerbelangrijkste is toch wel dat jouw konijnen voldoende hooi eten. 

 

Had je deze informatie al gevonden?

 

Voeding van een konijn
https://www.bunnybunch.nl/informatie/voeding-van-een-konijn


Voedingsbehoefte van een konijn (hoe lees je de verpakking van konijnenvoer)
https://www.bunnybunch.nl/informatie/voedingsbehoefte-van-een-konijn

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .