Ga naar inhoud

konijn en hond


Atilla

Aanbevolen berichten

Onze konijn en Welsh Corgi zijn al wel gewend aan elkaar. Onze konijn is zinderlijk kan af en toe een poepje in de kooi laten maar plast altijd in zijn bakje. Echter is onze hond fanatiek altijd voor de kooi of waakt over het konijn voor zijn kooi. Het is mij opgevallen dat de konijn nu meer aan zijn huisje knaagt, wc vaker om wilt gooien en meer buiten zijn wc poept/plast. Heeft er iemand hier ook ervaring mee?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoe oud is je konijn? En is je konijn gecastreerd? 

 

Het naast de toilet keutelen en plassen kan tijdens de puberteit gebeuren, maar kan ook territoriaal zijn, misschien vanwege je hond. 

 

Knagen aan z'n huisje kan op irritatie wijzen, dit valt op te lossen door zelf eens goed te kijken naar de basisomstandigheden van je konijn: 

- juiste voeding
- medische zorg
- een soortgenootje om mee samen te leven
- een ruim verblijf (minstens 3 m2 dag en nacht beschikbaar) 

 

Hier kan je verder lezen over wat je konijn nodig heeft;

https://www.bunnybunch.nl/informatie/tips-voor-beginnen-aan-konijnen

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het kan veel zijn, maar klinkt als frustratie en territoriumdrang. Jonge konijnen (pubers) doen dit wel vaker dan oudere konijnen. Dat een konijn met dingen gaat smijten betekent vaak dat iets in de weg staat, dit kan komen door ruimtegebrek of dat ze het niet eens zijn met jouw indeling.

 

Ik vind het overigens geen gezond gedrag dat je hond voor de kooi waakt. Je ziet liever dat ze elkaar tolereren en verder elkaar met rust laten. Een hond is toch een roofdier en kan je konijn ook stress geven daardoor.

  • Mee eens! 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .