Ga naar inhoud

Zwanger konijn


Aanbevolen berichten

Goedemiddag,

 

19 mei heb me konijn laten dekken als goed is komt bijna een nestje maar ik Wordt gek van onzekerheid ik zit te googlen en dan zie je dat de draag tijd van zwanger konijn heel erg vaak veranderd ene website zegt 28 tot 35 dagen en ander tot 30?  Morgen is laaste dag dat gaat bevallen overigens ik durf absoluut niet voelen aan buikje en dat wil ze ook niet ik ga helemaal twijfelen of ze wel echt drachtig is...

aangepast door Barbara20021
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Evee sloot dit topic

Bunnybunch is geen fokkersforum en promoot vooral het adopteren van konijnen uit konijnenopvangen. Dat is ook de reden dat wij alleen een vragenforum hebben voor onverwachte nestjes en geen onderdeel voor konijnenfokkers. Nu je gerichte raad gekregen hebt, wordt dit topic gesloten.

 

Informatie over fokken & nestjes is hier te vinden:

https://www.bunnybunch.nl/informatie/category/Voortplanting

 

Het antwoord op jouw vraag staat ook gewoon in de informatie op de website, in dit artikel

https://www.bunnybunch.nl/informatie/voortplanting-en-fokken-van-konijnen

Het is 28-32 dagen. Als er op dag 35 nog niets is en je weet zeker dat ze zwanger is, dan zou ik die dag echt naar een dierenarts gaan. 

 

Regels van ons forum vind je hier:
https://www.bunnybunch.nl/algemene-voorwaarden-forum

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bunnybunch is geen fokkersforum en promoot vooral het adopteren van konijnen uit konijnenopvangen. Dat is ook de reden dat wij alleen een vragenforum hebben voor onverwachte nestjes en geen onderdeel voor konijnenfokkers.

 

De draagtijd van konijnen ligt tussen de 28 en 32 dagen. Je kunt het nestje dus nu elk moment verwachten. Zorg dat je de huisvesting dus goed op orde hebt en dat je wat extra nestmateriaal zoals hooi en stro aanbied.

 

Lees dit artikel ook even goed door: https://www.bunnybunch.nl/informatie/voortplanting-en-fokken-van-konijnen

Hier staan de nodige tips, maar vooral ook gegronde redenen waarom ik je echt wil aanraden om het bij dit ene nestje te houden en zorgen dat je daarna jouw voedster wel de basisbehoefte van een maatje kunt geven.

 

Informatie over fokken & nestjes is hier te vinden:

https://www.bunnybunch.nl/informatie/category/Voortplanting

 

Regels van ons forum vind je hier:
https://www.bunnybunch.nl/algemene-voorwaarden-forum

 

Mocht je toch nog met vragen zitten, kun je de zoekfunctie van het forum gebruiken en als daar ook geen antwoord te vinden is, kun je een nieuw topic starten. Wees in dit nieuwe topic zo volledig mogelijk over de situatie waarover je vraag gaat, dat geeft ons een beter inzicht in de situatie.

 

Succes,
Het moderator team van BunnyBunch

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .