Ga naar inhoud

Groenvoer jonge konijnen


Aanbevolen berichten

Hoii, mijn babykonijnen zijn nu bijna 3 weken oud, ze knabbelen al aan hooi en stro. Welk groenvoer mag ik de babykonijnen al geven? want bij de ene site lees ik dat ze nog helemaal geen groenvoer morgen, en bij de andere site weer wel. Weet iemand het? graag antwoorden dankjewel:)

Link naar reactie
Delen op andere sites

In dit artikel staat waarschijnlijk het antwoord op al je vragen: https://www.bunnybunch.nl/informatie/onverwacht-nestje

 

Wat betreft groenvoer staat er het volgende:

Citaat

Je kunt de jonge konijntjes ook gelijk groenvoer mee laten eten, zo wennen ze daar alvast goed aan. Als ze diarree krijgen minder dan wat, maar in principe mogen ze zelf beslissen wat genoeg is.

De groente die over het algemeen het beste verdragen worden door konijnen zijn witlof, andijvie en wortelloof dus als je merkt dat ze mee-eten kun je daar misschien wat extra van geven. Als de moeder nog geen groente gewend is, kun je die nu het beste nog weglaten. Als ze diarree krijgt door voedsel wat ze niet gewend is, verliest ze vocht war ze nodig heeft om de jongen te kunnen voeden.

Link naar reactie
Delen op andere sites

In dit artikel staat nog meer uitleg over het opbouwen van groenvoer en wat veilige soorten zijn enz. 

Ik zou wel bij de makkelijke groentes blijven en vooral ook bij wat de moeder gewend is, om haar geen problemen met de spijsvertering te geven. Maar als de moeder groenvoer gewend is, kunnen de jongen daar ook van mee eten. 

 

https://www.bunnybunch.nl/informatie/groenten-voeren-konijn

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Evee sloot dit topic
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .