Ga naar inhoud

Niesend konijn


abrikoos

Aanbevolen berichten

Dat heb ik ook eens gedaan bij een konijn die chronisch snot had, maar daar zat niks vast verder. Die arts zei toen dat sommige konijnen gevoeliger zijn voor snot vanwege de vorm van het hoofd. Weet niet meer precies hoe het zit, want al langer geleden.

Gelukkig is het helemaal schoon bij Abri!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bij onze Simba hadden we ook een vermoeden van snot, maar bleek een verstopte traanbuis te zijn. Dat is toen doorgespoeld, maar doordat ze bleef niezen/knorren,  zijn er foto's genomen en daarop bleek dat er een tandwortel te ver doorgegroeid is waardoor haar rechter traanbuis gedeeltelijk versperd is. Daardoor knort ze vaak (beetje alsof je een verkoudheid met verstopte neus hebt) en bij het (al te enthousiast) eten verslikt ze zich ook regelmatig...

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bedankt voor jullie input. Ik blijf het ook wel gek vinden dat ze nog zo'n niesbui heeft. De afgelopen dagen wel minder, hoewel ik eerlijk moet zeggen dat ik juist de afgelopen drie dagen minder dan ik zou willen bij haar heb kunnen zitten. Ben vandaag weer aan het thuiswerken dus kan haar beter in de gaten houden en het is tot nu stil qua niesbuien. 

 

Nu kreeg ik bericht dat Abri deze week gebracht mag worden voor de koppelvakantie. En dan vind ik het opeens toch ook weer spannend. Bang dat ze door de stress weer verkouden kan worden etc. Ik denk dat ik haar woensdag ga brengen. Dan kan ik het nog twee dagen in de gaten houden hoe het gaat zonder de antibiotica. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb Abri vanmorgen naar de opvang gebracht. Vond het wel lastig. Toch bang dat ze weer ziek wordt of iets. Maar ze gaan het goed in de gaten houden en hebben korte lijntjes met hun eigen dierenarts. Ze gaat eerst gekoppeld worden met een konijntje wat mij via de website aansprak. Een langharig konijn met hangoren. Waarschijnlijk een kruising Angora. Ik ben erg benieuwd of het gaat matchen. 

 

Spannend! 

Link naar reactie
Delen op andere sites

21 hours ago zei Lienappelsien:

Leuk dat ze nu op koppelvakantie is! Altijd spannend inderdaad, en nu met Abri’s gezondheid nog een beetje meer.

 

Welke opvang is het uiteindelijk geworden? Het knaaghof?

 

Ja het Knaaghof in Rijswijk. Zag er verder super netjes uit. En het contact via de mail is ook erg leuk. Ik wacht nu met smart op een update, haha. Ik laat het weten. Misschien tijd voor een nieuw topic 😂

  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .