Ga naar inhoud

Sterilisatie Dwergkonijn


Konijnenhouder

Aanbevolen berichten

Een konijnenkundig dierenarts is altijd beter! Hoe oud is je voedstertje? Bij een kundig DA hoeft het geen probleem te zijn, hoor. Natuurlijk moeten ze na de operatie herstellen en dan zit je als baasje nagels te bijten en je zorgen te maken, maar dat hoort erbij. 

 

Lees de onderstaande informatie maar eens rustig door, dan voel je je een stuk geruster en weet je wat je allemaal gereed moet hebben staan. 🙂 Is er iets niet duidelijk of heb je nog vragen: stel die altijd!

 

 

Hoe vind je een goede dierenarts voor je konijnen?
https://www.bunnybunch.nl/informatie/goede-dierenarts-konijn

 

Lijst met konijnkundige dierenartsen
https://www.bunnybunch.nl/informatie/lijst-met-konijnkundige-dierenartsen

 

Castratie en sterilisatie bij konijnen
https://www.bunnybunch.nl/informatie/castratie-en-sterilisatie-bij-konijnen

 

Zorg voor en na een operatie
https://www.bunnybunch.nl/informatie/zorg-voor-na-operatie-konijn

 

 

aangepast door JokeC
tiepfout, dikke vingers
  • Mee eens! 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Formaat maakt niet uit hoor, gezondheid wel. Ik heb ook probleemloos een voedster van 1200 gram laten helpen. Een operatie is nooit geheel zonder risico natuurlijk, maar vrijwel alle dames komen er goed doorheen, als dat niet zo is dan is er vaak sprake van onderliggend lijden. Meestal 1 tot 3 dagen in de lappenmand en dan zijn ze er alweer grotendeels bovenop. Ik zou inderdaad wel voor een konijnkundige dierenarts gaan die deze operatie vaker uitvoert.

  • Mee eens! 2
Link naar reactie
Delen op andere sites

Klopt. Vond het ook heel spannend had dezelfde bezwaren (dwergjes zijn toch wat te ver doorgefokt en naar mijn idee wat zwakker) en wilde het eigenlijk liever niet, maar het rijgedrag en sproeien was hier echt heel erg en daarnaast voorkom je natuurlijk baarmoederkanker. Ik heb via bunnybunch een konijnkundige dierenarts gezocht die ook een voorcontrole deed (zat bij de prijs in) om in te schatten of ze gezond genoeg was voor de operatie. 

Ze is dinsdag geweest en is de operatie goed doorgekomen! Was dezelfde middag al goed op temperatuur en mocht naar huis. Alleen die dag van de operatie at ze slecht, sinds de dag erna ging ook dat beter. Ze is nu wel even apart van haar maatje aan het herstellen omdat ze nog wat ze zwakker is, maar hoop dat dat ook snel goedkomt. Kun je in de andere topic volgen 😉

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ga maandag een afspraak maken om een van mijn voedsters te laten helpen. Ik weet niet uit mijn hoofd hoe zwaar ze is, maar ze heeft het formaat van een pak suiker.

Ik heb het heel lang uitgesteld omdat ik het ook spannend vind, maar ik ben helemaal klaar met dat onderlinge gerij en gebitch.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .