Ga naar inhoud

Konijn valt omver


Aanbevolen berichten

Hey allemaal! Alweer een ziek konijntje hier 😞 Grijsje is de laatste tijd wat suf.. normaal loopt hij meteen aan en springt hij graag op een blokje. Sinds ongeveer een week doet hij dat niet meer en valt hij soms omver wat er heel beangstigend uitziet. Hij loopt ook tegen dingen aan. Ik weet niet of het er veel mee te maken heeft, maar hij heeft heel erg veel oorsmeer in 1 oortje wat we al zo'n 1 à 2 maanden eruit halen en zo een product in doen. Vorige week zat er ook een soort wit pus in. Hij heeft ook een 'oorsmeerbol' onder zijn oortje, hiervoor zijn we al naar de dierenarts gegaan en die zei toen gwn dat we het wekelijks moeten schoonmaken. Maar dat blijkt nu niet zo veel effect te hebben.

Weten jullie wat dit is en wat we hieraan kunnen doen? 

Alvast bedankt 

Fleur en Grijsje :)

 

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb geen idee wat je hier mee aan moet maar heel veel sterkte. Een keer naar een andere dierenarts om te kijken of die wel iets kan vinden?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het omvallen kan inderdaad veroorzaakt worden door oorproblemen (oorontsteking), maar ik sluit EC ook niet uit. Dat is zeker iets om met een konijnkundige dierenarts te bespreken. En echt goed naar die oorsmeerbol laten kijken, of het, zoals @JacB zegt, misschien een abces is, en waar het door veroorzaakt wordt.

  • Mee eens! 4
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ec zou normaal gezien niet kunnen... Zo'n 2 maandjes geleden is mijn ander konijntje overleden en toen dacht men ook dat het Ec was, daar hebben we toen beide konijntjes voor behandeld dus lijkt me raar dan. Zou wel kunnen dat het een abces is, maar ik las ergens wel iets over dat zo een 'oorsmeerbol' heel typerend is voor konijnen. We hebben nu idd een konijn gespecialiseerde dierenarts raadgepleegd en nu hopen op een antwoord...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het zou juist EC kunnen zijn, of een combi van ec met bijv een oorontsteking of een abces.  Het lastige van EC is dat de parasiet actief moet zijn, wil behandeling werken. Als jouw andere konijn het had, dan is dit konijn dus waarschijnlijk ook besmet. En die parasiet word actief bij verminderde weerstand, precies als er zoals nu gekke weersveranderingen zijn, en/of als er een ander kwaaltje of ziekte opduikt. 

Ec is iets wat ze voor hun leven bij hebben en preventief behandelen bestaat er niet voor. 

  • Mee eens! 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

@Evee Ja zou wel kunnen. Maar we weten ook niet of mijn andere konijntje EC had. Dat was de diagnose die de dierenarts eerst had gesteld maar ze is uiteindelijk overleden aan hartfalen. Dus is het niet helemaal zeker of hij dus EC zou hebben. Hij heet verder wel goed en heeft geen scheve kopstand. We houden er uiteraard wel nog rekening mee dat het idd EC zou kunnen zijn. Dankjewel vr je antwoord iig

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik wil nog toevoegen dat ik dit toch echt een spoedgeval zou vinden en het niet zou aankijken, maar wel naar mijn konijnkundige dierenarts zou gaan (ook al is het weekend). Het klinkt niet goed, duurt al te lang, reden voor serieuze zorgen.

Als er EC in het spel is,  kan vroeg starten met behandelen het konijnenleven redden.

  • Mee eens! 4
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb eerlijk gezegd nog nooit van een oorsmeelbol bij konijnen gehoord. Als er iets met het oor aan de hand is, is het vaak een ontsteking met eventueel een abces. Afhankelijk van eaar de ontsteking zit kan het konijn ook wankel worden, maar ik zou zeker EC ook echt niet uitsluiten, zoals hierboven ook al gezegd is. Zorg dat er voor nu wel iets te eten in blijft gaan en dan zo snel mogelijk naar de dierenarts. Dit klinkt voor mij ook als spoed, zeker als het minder gaat eten. Je kan er extra problemen bij krijgen als ze niet meer willen eten en dan gaat hun toestand achteruit, waarmee ook het risico bij opereren als dat nodig is om bv een abces open te maken.

Sterkte!

 

  • Mee eens! 2
Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .