Ga naar inhoud

Lente gedrag en castratie


BaasjevanBrownie

Aanbevolen berichten

11 hours ago zei BaasjevanBrownie:

Ja ze is nu al flink bezig met het kleed wegknagen, wegvegen, dan weer omhoogtrekken, graven, dan toch weer vlak schuiven; zit ze zich helemaal driftig in te maken 😆 Ze heeft ook alle voerbakjes door de lucht gegooid, dus het wordt weer het pittige tantetje dat ze is hoor. Maarja of ze nu met rijden rangorde kan bepalen met die wond... weet niet of dat gaat gebeuren, maar ze jaagden wel.

 Ze heeft vandaag echt goed gegeten, alleen nog geen hooi. Ze ramt ons nu ook weg, terwijl ze de afgelopen dagen als een zielig hoopje alles toestond. Nu zijn we even niet haar vriendjes, haar een beetje in de houdgreep houden en een spuit in d’r bek stoppen 🙈

Echt lastig inschatten hoor. Weet ook niet of ze nog pijn gaat krijgen als ik straks geen medicatie meer geef (morgen laatste dag). 

 

Dat klinkt alsof het een heel stuk beter gaat! Fijn! Jullie zijn er nog niet maar wel goed op weg. 🙂

Link naar reactie
Delen op andere sites

2 hours ago zei Punky punk:

Haha, die Ukkie. In dat kleine dotje zit stiekem een monstertje. 😆

 

Ukkie was voorheen ook de baas toch?

Ja klopt, ze lijkt klein en schattig en is een enorme angsthaas, maar ondertussen is ze wel mooi de baas en heeft ze een duidelijk willetje 😂

Ze zat net wat hooi te eten 🥳 laatste medicatie zit erin, dus we hoeven haar nu niet meer op te pakken. 

  • Vind ik leuk 1
  • Haha 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Als ze geen Brownie heeft om tegenaan te kruipen dan moet ze wat doen om zich beschermd te voelen toch? Keuteltjes rapen.....heb je weer een leuk werkje erbij. Wees blij dat het geen kat betreft, want dan had je wel anders gepiept. 🤢

aangepast door JokeC
tiepfout, dikke vingers
Link naar reactie
Delen op andere sites

1 uur geleden zei Punky punk:

Och, dat kleine dotje (correctie: monstertje) ligt daar zo schattig.

 

Super dat het beter gaat! Hopelijk kunnen ze snel weer bij elkaar.

Ja het is echt een dotje he? 🥰 We hebben ook lang getwijfeld tussen de namen “Ukkie” en “Dotje”

Omdat ze zich in het begin niet echt als een dotje gedroeg naar Brownie toe, hebben we toch maar voor Ukkie gekozen. 😉

  • Vind ik leuk 2
Link naar reactie
Delen op andere sites

Volgens mij prima. Merk niet dat ze pijn heeft. Ze eet goed, alleen ze drinkt nog niets of zeer weinig en geen hooi. Verder is ze aardig driftig in de weer in haar hok. Ze kijken ook veel naar elkaar. Brownie is ook heel hard uit op aandacht. Zit er over te denken om morgen ze al samen te proberen binnen in de ren. Of zou dat te vroeg zijn? Vind het zo zielig dat ze apart in een kleine kooi zit.

  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ukkie en Brownie lagen de afgelopen dagen gescheiden door tralies naast elkaar te slapen en snuffelden ook steeds aan elkaar. Ik heb Ukkie net in de binnenren teruggezet bij Brownie. Brownie zette meteen de achtervolging in en beet haar echt flink hard. Ze rende keihard weg, dook in elkaar en toch moest hij nog bijten. Ze heeft daarna in een hoekje weggedoken gezeten, zodra hij in de buurt kwam rende ze weer angstig weg, zette hij de achtervolging in en beet haar weer.

Ik heb haar nu weer apart gezet, maar maak me heel erg zorgen. 

Ben zo bang dat het niet meer goed komt tussen ze en ik Ukkie straks moet inwisselen nadat we haar hebben laten castreren 😢

Brownie zat nu 4 dagen alleen in de ren, dus hij was niet meer neutraal. 

En hun buitenhok geldt nu zeker ook niet meer als neutraal? 

aangepast door BaasjevanBrownie
Typfout
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ooh bah wat rot zeg! Op neutraal terrein komt het vast weer goed, ze waren zo klef. Even rustig blijven, diep ademhalen, konijnen wat rust gunnen en dan op neutraal terrein herkoppelen. Of als je het zelf te spannend vindt uitbesteden aan de opvang waar ukkie vandaan komt?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hun hok en ren buiten kunnen zeker niet als neutraal door? Of als ik het schoonmaak met azijn wel?

En als ik de puppyren binnen ergens anders neerzet met andere lakens eronder of gewassen? Moet ik de panelen zelf dan ook nog met azijn afdoen?

Wanneer zouden jullie de volgende poging doen? Ze is dinsdag geopereerd.

En nu zit in een kooi naast de binnenren van Brownie, moet ik dat zo laten of juist even helemaal uit elkaar?

 

Pff wat rot dit zeg, zit hem ook echt te knijpen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nee dat is niet neutraal. Wel echt een ruimte waar ze nooit zijn geweest, of in ieder geval al heel lang niet meer zijn geweest. 

Als je tijd hebt kan je de panelen afnemen met azijn, zal zeker geen kwaad kunnen, maar ik weet niet of ik die moeite had genomen 😅 Lakens zou ik heet wassen of inderdaad andere.

Even afwachten wanneer Ukkie weer 100% hersteld is en voor de zekerheid zou ik nog een dag langer wachten. 

Ik heb hetzelfde probleem gehad toen ik Bo had laten castreren. Ik had haar weer bij Stitch en Senna gezet, en het werd enorm vechten tussen Bo en Senna, echt 1 bal konijn werd het. Ik heb Bo toen nog een paar dagen apart gehad (echt volledig uit het zicht, zij binnen, de andere 2 buiten). En daarna een week op neutraal terrein gekoppeld. Dit ging perfect en daarna nooit meer gezeur gehad. 

 

Ik denk dat Brownie merkt dat Ukkie verzwakt is en daarom in de aanval gaat. Als ze weer helemaal in orde is komt het vast goed!

aangepast door IreneM
  • Bedankt 1
  • Mee eens! 2
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb dit bij Joris en Brenda ook gehad, zij zijn de eerste paar dagen helemaal uit elkaar geweest, toen wilde ik Brenda gewoon terug buiten zetten, maar daar was Joris het niet mee eens. Normaal is Brenda de baas, maar hij bleef jagen, rijden en bijten. Ik heb ze toen een tijdje split-cage gezet, een dag of 10-14 als ik het mij goed herinner, Brenda dus in hok in de ren. Door de tralies heen waren ze gewoon lief en vriendelijk naar elkaar, er was geen spanning te zien. 

 Toen Brenda echt weer helemaal genezen was, (2 a 3 weken na de castratie datum dus) heb ik ze vrij gelaten in de ren en ging het gewoon in één keer weer goed, zonder problemen. 

 

Edit: Joris en Brenda waren nog niet zo lang een koppel toen ik Brenda liet castreren, maar zij was telkens schijnzwanger en humeurig, dus heb ik de castratie niet laten wachten tot ze wat hechter waren. 

  • Bedankt 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

@Evee Hier is door de tralies heen ook geen spanning te zien, lagen de afgelopen dagen steeds naast elkaar en snuffelden aan elkaar door de tralies heen. Daarom vond ik het zo zielig dat ze niet samen konden.

maarja dat ging dus meteen mis. Ik durf Brownie eigenlijk niet naar zijn eigen hok buiten te doen, uit angst dat hij die helemaal toe-eigent. Dus denk hem ook maar binnen te houden tot het weer matcht (als dat hopelijk gaat gebeuren). Maar dan zou ik ze dus wel zo split cage kunnen houden? Wou haar al naar de andere kamer gaan doen. 

Zal ik ze dan over een week toch samen in hun buitenhok proberen, zoals jij hebt gedaan of toch nog maar binnen een extra neutrale ruimte proberen te creëeren? Dat moet dan wel met dezelfde puppyren, heb er niet nog een.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ander probleem is dat Ukkie, hoewel ze nu haar brokjes en groenten als vanouds opschrokt, nog steeds geen hooi eet en we haar ook niet zien drinken of het bakje leger zien worden.

Ze heeft allemaal kettingkeutels en die worden iedere dag eigenlijk alleen maar langer. Hangen ook aan haar kont en sleept ze achter zich aan tot de laatste kettingkeutel eruit is.

Ik geef haar nu 3 brokjes lijnzaad per dag. Zou ik moeten dwang-drinken (of hoe je dat ook noemt met water 😉)?

93E8DA01-5844-48E8-A8EC-E7D6D4ADA918.jpeg

0EDCE767-4AB0-4018-A76A-6A177BA26ED1.jpeg

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als je geen spanning ziet en je zelf het idee hebt dat het met split-cage wel goed zit, dan kan dat prima hoor. Ik vertrouw daarin meestal gewoon op wat mijn eigen gevoel zegt. Het is geen koppeling van helemaal nieuwe konijnen, als het goed is kennen deze konijnen elkaar en zijn ze best wel een match, is er alleen bij één van de twee even wat kracht weg, waardoor de rangorde verstoord is. Als ze straks weer helemaal hersteld is, dan is mijn ervaring dat dat gewoon weer goed komt. 

 

Als je een neutrale ruimte hebt om te koppelen kan dat zeker, dat is net een veiliger tussenstapje dan wat ik gedaan heb 😉 

  • Bedankt 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik zou morgen op neutraal terrein nog een poging wagen, inderdaad in een andere kamer waar ze beiden nog niet geweest zijn. Misschien dat Brownie haar daar wel toelaat. 

Gaat het daar weer mis, dan zou ik ze uit elkaar halen en nog wat langer wachten tot Ukkie wat verder hersteld is.

 

Terwijl ik dit typ zie ik je andere bericht over de keutels en dat ze nog geen hooi eet. Dan zou ik nog wat langer wachten voor je ze weer samen zet. Zolang ze apart zit is het makkelijker om haar eetgedrag in de gaten te houden. 

  • Bedankt 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .