Ga naar inhoud

Konijn is veel bang en stampt


Jeroen Baardman

Aanbevolen berichten

Goedendag,

 

Wij hebben in onze appartement een konijntje van 7 maandjes en voorheen verbleef hij altijd in de woonkamer. Omdat we allebij fulltime werken kon onze konijn alleen in de avond vrij rondhuppelen in de woonkamer.  Nu hebben we vorige week de kooi verplaatst naar een andere kamer zodat hij de hele dag zijn kooi in en uitmag en met de intentie om binnenkort een vriendje voor hem te kopen, zodat deze eerst kan wennen bij ons in de woonkamer. Maar sinds 2 dagen is hij  heel erg bang (of boos) hij stampt veel en schrikt heel erg, ook een lekker snoepje vind hij ineens niet meer zo lekker. We hebben ook al nieuwe speeltjes voor hem gekocht omdat hij zich misschien verveeld, maar zonder succes.
 

Zijn er tips? 
 

Sammy is een Hollandse dwerg hangoor  van 7 maandjes

aangepast door Jeroen Baardman
Link naar reactie
Delen op andere sites

Sammy heeft in zijn eentje ineens een andere ruimte, dat kan heel eng zijn. Hij heeft geen maatje waar hij steun en bevestiging van kan krijgen. Je zegt dat je een maatje gaat kopen voor hem. Ik hoop dat je bedoelt dat je hem laat castreren (misschien is dat al gebeurd?) en dan bij een opvang zelf een vriendinnetje uit laat zoeken? 

Eet, drinkt, plast en keutelt hij nog wel goed?

 

Als hij al gecastreerd is dan zou ik hem zo snel mogelijk naar een opvang brengen voor een koppelvakantie. In de tussentijd kun je dan de konijnenruimte goed schoon maken, zodat die niet meer naar Sammy ruikt, zodat als hij thuis komt met zijn nieuwe vriendinnetje ze beide in een neutrale ruimte komen om hun verdere kennismaking voort te zetten.

 

Als hij niet gecastreerd is nog, dan moet dat alsnog gebeuren. Twee weken na zijn castratie is hij niet meer vruchtbaar en kun je hem op koppelvakantie bij een opvang brengen, 

aangepast door JokeC
foutje hersteld
  • Mee eens! 5
Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat fijn dat hij nu de hele dag uit zijn kooi mag. Konijnen hebben permanent voldoende bewegingsvrijheid nodig (4m2 voor een koppel konijnen). De verandering zal hij wel even spannend vinden, maar dat went vast.

konijnen zijn groepsdieren, dus een maatje is heel goed voor hem. Het is helaas alleen geen kwestie van er zomaar een konijn bijzetten, ze moeten op neutraal terrein gekoppeld worden en ook echt een klik hebben met elkaar, anders wordt het vechten. Het beste kun je idd naar een opvang om hem daar te laten koppelen. Dan heb je de garantie dat het goedkomt. Je kunt daar ook voorkeuren qua uiterlijk of karakter doorgeven.

Zie ook:

https://www.bunnybunch.nl/informatie/konijn-samen-alleen

https://www.bunnybunch.nl/informatie/koppelen-van-konijnen

https://www.bunnybunch.nl/informatie/konijnenopvang-asiel-lijst

  • Mee eens! 4
Link naar reactie
Delen op andere sites

Helemaal eens met bovenstaande reacties!

Maar nog een opmerking: een konijn "kopen" is sowieso nooit echt een goed idee. Fokkers en dierenwinkels geven vaak verkeerde informatie en de konijnen hebben het er vaak niet goed. Een konijn adopteren is dus de goede keuze om te maken! Bij een opvang zitten heel veel leuke en lieve konijnen met het konijnen overschot wat er in Nederland is.

 

Mocht je meer vragen heb naar aanleiding van de informatie die je nu hebt gekregen, stel ze gerust! 

 

Nog één artikel om je verder in te lezen:

https://www.bunnybunch.nl/informatie/tips-voor-beginnen-aan-konijnen

 

  • Mee eens! 2
Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .