Ga naar inhoud

Konijn met EC


Han

Aanbevolen berichten

Beste allemaal,

Twee maanden geleden kreeg mijn Franse Hangoor voedster van bijna 7 jaar de eerste EC verschijnselen. Na anderhalve maand behandelen met panacur leek ze helemaal hersteld. Zij was blij, ik was blij, want wat een nare verhalen lees je over EC. De symptomen zijn ook nooit echt heel erg geweest toen. In overleg met de DA zijn we daarom gestopt met de panacur, maar een week later ging het mis. Dit is nu een week geleden. We zijn direct weer gestart met de panacur, maar de symptomen zijn nu veel erger. Haar kop is totaal scheef en ze kan haar nek niet recht houden, waardoor haar hoofd als ze die wil bewegen flinke zwaai bewegingen maakt. Ze kan wel zitten, maar als ze teveel beweegt valt ze om (ze tolt niet door, het is alleen vallen, even liggen, en dan weer overeind proberen te komen). Sinds maandag hebben we er prednison bijgekregen, als laatste redmiddel volgens de DA. Aangezien ze al anderhalve maand behandeld is geweest denkt zij niet dat de kans op herstel heel groot is. Dan had de panacur al snel weer aan moeten slaan. De prednison zou binnen 3 dagen verbetering moeten geven, en anders zou ze ons aan raden om haar in te laten slapen. Morgen is dag 3, en ik zie nog absoluut geen verbetering en verwacht dit eigenlijk ook niet meer binnen een dag. Haar onderste oog begint te ontsteken en ook heeft ze een wondje boven haar oog van het schuren over de bodem.

Ik zou dus morgen moeten bellen voor de afspraak om haar in te laten slapen, maar vind het een erg moeilijke beslissing. Ze eet nog super goed en ze vecht er keihard voor. Ik zie ook wel dat dit geen kwaliteit van leven is, maar ja is er nog een kans dat het snel weer beter met haar gaat? Ik weet het gewoon niet.. Als je de periode van 2 maanden bekijkt dan is ze lang genoeg behandeld, maar 2 weken geleden ging het gewoon nog super goed. Ik hoop dat jullie me van advies kunnen voorzien, al weet ik ook wel dat het aan mezelf is om deze moeilijke beslissing te nemen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ach wat vervelend! Vorig jaar had ik ook een konijntje met EC, had panacur gekregen maar daarbij kwam het ook terug. Het konijntje hield de kop ook helemaal scheef en lag ook af en toe op de zijde. Haar DA wilde toen ook stoppen, maar zij wilde nog niet opgeven en is voor een second opinion gegaan. De DA waar ze toen naartoe ging, heeft het geprobeerd met flagyl en dat is gelukkig wel aangeslagen! Die tweede dierenarts (moet even opzoeken hoe ze ook alweer heet) gaf wel eerlijk aan dat de prognose gereserveerd was. Maar als ik gemotiveerd was, dan was zij dat ook en alleen op voorwaarde dat mijn konijntje zelf ook nog wilde. Als het konijntje zou lijden en geen dierwaardig leventje meer zou hebben, dan zouden we direct stoppen. Maar ik ben er nog steeds zo dankbaar voor het te hebben geprobeerd, mijn oude bes loopt sindsdien weer vrolijk rond. ❤️ 

Je zou dit middel misschien ook aan jouw dierenarts kunnen vragen!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat ontzettend verdrietig. Op de website van dierenkliniek Wilhelminapark in Utrecht staat een behandelplan voor EC.  Evert-Jan de Boer is een konijnenspecialist en ze hebben veel ervaring met EC. Misschien is een second opinion bij hem zinvol. 

Heel veel sterkte! 

aangepast door Mira11
Link naar reactie
Delen op andere sites

Klopt. Noellie kreeg 7 of 8 jaar geleden voor het eerst EC. 3 maanden behandelen was geen uitzondering. Vaak terugvallen gehad. Sinds bekend is dat het geen kwaad kan om langdurig te behandelen geef ik Noellie dagelijks panacur. Dit doe ik nu al iets van vier jaar. Noellie is inmiddels al 11 jaar en het gaat redelijk goed zoals het nu is wat betreft de EC. 

  • Bedankt 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .