Ga naar inhoud

Skittles


JacB
 Delen

Aanbevolen berichten

Skittles heeft haar staart gebroken. Geen idee hoe. Of waar. Het moet vorige week vrijdag gebeurd zijn, want sinds vrijdagavond/zaterdagochtend doet haar staart het niet meer. 
De breuk is een hele gemene breuk en zal geopereerd moeten worden. Mijn dierenarts gaat overleggen met een aantal orthopeden of de breuk gefixeerd kan worden met een pen, of dat haar staart geamputeerd zal moeten worden net boven de breuk. 
Skittles geeft totaal geen pijn aan in haar staart. Wel in haar rug, maar daar was niks te zien op de foto’s. Dus dat is mogelijk een spier-probleem en moeten we in de gaten houden. 

Arme Skittles. Dat gaat nog een heel traject worden.... 😞
 

 

F5F2F652-1CE3-4441-B5F4-2CEC4406291D.jpeg

  • Verdrietig 6
Link naar reactie
Delen op andere sites

Jeetje, dat had je niet verwacht. Hoe krijgt ze het voor elkaar, hè. Arme Skittles, kan ze haar favoriete lichaamsdeel niet meer gebruiken. Goed dat er overleg met de specialisten gepleegd wordt. Een pin erin of een stuk eraf....geen van tweeën echt leuk, maar wat moet dat moet. Zelfs met een stuk kortere staart kan ze waarschijnlijk nog goed kwispelen als het geheeld is. Met zoveel liefde van jou, je moeder, Yoda en Tumtum om haar heen herstelt ze vast in een moordtempo. Wanneer denk je dat je wat hoort over de te volgen procedure? 

  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

@JokeC het stomme is, is dat ze dus gewoon kwispelt 😳

Weliswaar een lage (zeg maar alsof ze heel onderdanig is) kwispel, maar ze kwispelt. Dat is best wel sneu eigenlijk, want ze wil dus echt graag laten zien dat ze blij is, maar het lukt even niet zo goed. 
Als het goed is hoor ik uiterlijk morgenmiddag aan het eind van de middag wat meer. 
 

Ik had het er met de DA nog over, best wel typisch eigenlijk dat zowel bij Spook toen als bij Skittles nu er iets uit de röntgenfoto komt wat we niet hadden verwacht en ook alleen maar omdat ik persé een foto wilde. De DA twijfelde om een foto te maken, omdat ze wel wat pijnlijk was in de rug maar alle reflexen etc het gewoon goed deden. Ik wilde niet alleen een foto van de rug, maar ook van de staart. Als ze dat niet had gedaan waren we naar huis gegaan met opnieuw pijnstillers voor een CWT. Omdat Skittles zo’n bikkel is die geen enkele pijn liet merken bij aanraken van de staart. 

Bij Spook toen net zo; geen duidelijke pijn bij onderzoek, maar ik wilde persé een foto. En die was niet goed. 
De DA prees mij om m’n goede intuïtie als het op m’n dieren aankomt. Als ik het idee heb dat er iets niet klopt, dan klopt er ook iets niet. Toch een fijn compliment. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het was ook meteen wat door mijn hoofd schoot: lijkt op wat met Spook gebeurde, frappant. Als je je beestjes goed kent en blijkbaar (misschien zelfs onbewust) veranderingen signaleert dan wordt dat door anderen, ook een DA, niet altijd op waarde geschat. Gelukkig dat jouw DA wel mee ging met jou en een foto van Skittles' staart heeft gemaakt. Een werveltje recht door midden, hoe is dat gebeurd, zeg. Hopelijk kan Skittles binnenkort zonder pijn weer kwispelen. Ontroerend dat ze met die gebroken staart toch nog laat zien dat ze blij is. 

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Niet alleen recht door midden, maar ook nog eens verplaatst. 
Echt geen idee hoe het gebeurd is. De uitlaatservice waar ze op vrijdag mee gaat heeft ook niks gemerkt. Je zou toch zeggen dat ze op z’n minst zou moeten piepen, maar zowel zij, ik, als m’n moeder hebben niks gehoord of gezien. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ach wat sneu, deed me ook meteen aan spook denken, maar gelukkig is dit minder ingrijpend. Wel zonde van de mooie staart als er een stuk af gaat. Ze is vast blij als ze er aan geholpen is. 

Mijn hond had geen staart maar een stompje en kon echt KEIHARD kwispelen! 

Veel beterschap voor skittles!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ben net gebeld door de dierenarts. 

Ze hebben overleg gehad met Utrecht. De orthopeed daar raad aan de staart voor nu zo te laten en zes weken af te wachten. Over zes weken een controle foto. Mocht het niet (goed) geheeld zijn dan wordt de staart alsnog geamputeerd. Een pin erin zetten was sowieso geen optie. 
Ze mag zes weken niet zwemmen, wel gewoon los lopen. En minimaal drie weken pijnstillers. Dus nu duimen dat het over zes weken goed geheeld is. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

2 hours ago zei Miekmoek:

Kunnen ze dan niet het botje alvast goed tegen elkaar zetten? Of mag het scheef teruggroeien? Ik hoop iig voor jou en Skittles dat er niet geamputeerd hoeft te worden! 🤞🏻🤞🏻

Dat kan niet. Met en zonder een operatie zou het direct weer verschuiven zonder pin.  Het mag dus scheef groeien. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ach, die Skittles ...... als ze maar weer zonder pijn kan kwispelen over een poosje. 🤞 Liefst met haar staart in volle glorie. Nou ja, misschien met een beetje scheef geheeld werveltje, maar dat zie je toch niet met zo'n kwispelstaart met veel haar toch?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Skittles dr staart gaat het steeds een beetje beter doen zo lijkt het. Er zit wat meer beweging in en af en toe draagt ze ‘m ook weer op normale hoogte. Hele korte momenten, maar ik ben er blij mee. Zie liever een normale staart voor 1 minuut dan de hele dag een lage staart. Ik heb voorzichtig goede hoop dat het goed gaat komen. 

  • Vind ik leuk 6
Link naar reactie
Delen op andere sites

Update staart Skittles: het lijkt nu toch echt wel steeds beter te gaan. Met de wandelingen houdt ze haar staart eigenlijk de hele tijd zoals op de foto. Af en toe weer even laag, maar dat is ook wel normaal. 
Ik heb dus wel steeds meer vertrouwen in een goede afloop. 
Maandag krijgt ze haar laatste pijnstillers, kijken hoe het dan gaat. 
In de week na Pinksteren moeten we terug voor een controle foto.

C39B6F7C-0D68-4B14-BC21-908B223E2F08.jpeg

  • Vind ik leuk 2
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 weken later...

Vanmiddag met Skittles naar de dierenarts geweest voor een controle foto van haar staart. 

De breuk is aan het helen, maar het is wel nog steeds gebroken. Verwacht wordt dat het zeker nog 8-12 weken duurt voor het helemaal genezen is. 
Ze mag wel (weer) gewoon alles doen wat ze wil doen. Maar het is wel echt nog een zwakke plek, dus stel dat ze er mee tegen de tafel slaat bijvoorbeeld dan breekt het zo weer in tweeën. 
Het hoeft in ieder geval niet geamputeerd te worden, dus dat is wel echt een hele geruststelling.

FD4CB355-B508-4218-8BD7-E024D78D011B.jpeg

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .