Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Hoi! Sinds drie weken huppelen er twee konijntjes bij ons in de tuin. Dochterlief wilde al heel lang en heel graag huisdieren en na veel puzzelen en nadenken zijn het twee konijntjes geworden. We hebben ons van tevoren heel goed ingelezen, zeker ook op deze mooie website en dit leuke forum. Waarvoor nu al dank! De praktijk blijkt toch altijd weerbarstiger en ik blijf met veel vragen zitten. Hopelijk kunnen jullie ons daarmee helpen.

 

Fluffy (voedster) en Snuitje (ram) zijn net een jaar en allebei geholpen. Ze zijn heel lief met z'n tweeën en zitten vaak lekker tegen elkaar aangekropen in het hok of de ren. De halve tuin is inmiddels afgezet met hekken, zodat ze lekker los kunnen lopen als we erbij zijn. En dat vinden ze heerlijk! Wel zijn ze nog wat schuchter. Ze komen inmiddels wel bij je zitten als je met een bakje biks in de ren komt, maar laten zich nauwelijks aaien. Dat vindt dochterlief nog wel jammer. We doen ons best om met de tips op deze site ze langzaam aan ons te laten wennen, maar wie weet hebben andere forumgebruikers nog goede tips.

  • Vind ik leuk 4
Link naar bericht
Delen op andere sites

Welkom op bunnybunch! 

 

Drie weken is nog maar kort, het komt vast goed met de konijntjes en hoe tam ze zijn. Geduld is belangrijk, en uitvinden wat voor konijntjes het zijn, wat ze prettig en leuk vinden. Daar staan in de artikelen ook genoeg tips voor!

  • Mee eens! 1
Link naar bericht
Delen op andere sites

Welkom op Bunnybunch 🙂

Wat fijn om te lezen dat je je zo goed hebt voorbereid!

Heb je misschien ook een foto van de konijntjes? Wij zijn altijd heel nieuwsgierig 😉

Ik weet niet hoe oud jouw dochter is, maar als ze wat ouder is dan is de beste manier om het vertrouwen van konijnen te winnen door er rustig bij te zitten en bijv. een boek te lezen. Zo kunnen de konijnen wennen aan jouw aanwezigheid zonder dat er iets van hen verwacht wordt. Probeer ze dan vooral niet te aaien, hoe moeilijk dat ook is. Na een tijdje raken ze zo meer vertrouwd en zullen ze misschien wat brokjes uit de hand eten of een aai wel prima vinden. Maar rustig opbouwen dus.

  • Mee eens! 1
Link naar bericht
Delen op andere sites

Welkom op BunnyBunch! 

 

Ze zijn inderdaad nog niet zo heel erg lang bij jullie. Ze moeten even wennen aan de nieuwe omgeving en aan jullie natuurlijk!

Wanneer ze naar je toe komen al je een bakje biks hebt, kun je misschien eens proberen om ze wat biks uit je hand te laten eten? Dan komen ze stiekem toch al iets dichterbij en wennen ze goed aan jullie geuren. Daarna zou je ze, als ze eenmaal goed gewend zijn, voorzichtig kunnen aaien terwijl ze uit je had eten. 

 

Zo kun je langzaam hun vertrouwen wat winnen en vergroten. Echter zijn er soms ook konijntjes die liever helemaal niet geaaid willen worden.... Daar zou je wel weer leuke spelletjes mee kunnen spelen bijvoorbeeld. 

 

Geef ze vooral veel ruimte om aan jullie te wennen, dan komt het helemaal goed!

Link naar bericht
Delen op andere sites

Welkom op het forum!

Konijnen zijn geweldige dieren maar soms best ingewikkeld. Ze blijven je elke keer verrassen en het is nooit saai. 🙂

Goed dat jullie gekozen hebben voor een volwassen koppeltje. Daarmee heb je al veel gedoe achter je gelaten. Ik kan me goed voorstellen dat je dochter ze wilt aaien. 

Als ze het nog heel erg spannend vinden kan je dochter er ook op de grond bij gaan liggen. En niet bewegen, elke beweging zorgt in het begin voor schrik en angst. De konijnen naar haar toe laten komen. Je kunt dan ook wat lekkers naast haar neerleggen zodat ze je dochter associëren met iets leuks en fijns. 

Mocht het heel moeizaam blijven zou je nog een online workshop kunnen volgen bij Bernice Muntz (of een telefonische afspraak plannen)zij geeft ook speciaal workshops die gaan over het aaien van konijnen en hoe je het het beste aan kunt pakken. Ik heb al meerdere mensen gesproken die daar echt baat bij hadden.

Soms helpt het ook om met je konijn te trainen als ze dat leuk vinden, dat kan juist heel goed werken met konijnen die wat bang zijn. Zo kun je een vertrouwensband opbouwen. 

Er zijn ook konijnen die er nooit van zullen genieten maar er zijn ook veel andere dingen met je konijnen doen bv een (hersen)spelletje. 

aangepast door Mira11
  • Mee eens! 1
Link naar bericht
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .