Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Hallo allemaal,

 

ik heb een grote groep konijnen. Het zijn weners en Duitse reuzen. Mijn heren heb ik allemaal laten helpen. Hierdoor ben ik ook enorm verrast door een nestje. Dit nestje was zo goed verstopt dat ze hem 5 dagen verborgen hebben gehouden van mij. Mijn konijnen hebben 2 verwarmde schuren, de gehele tuin en ze komen via de hondenluik ook in huis. Alleen nu trof ik een dood konijntje aan in het nest. Het is een nest van 5. Ze zijn ongeveer 7/8 dagen oud gok ik. Wat zou de reden kunnen zijn dat er ineens een overleden is? De anderen hebben volle, ronde buikjes en zijn lekker warm. 
heeft iemand hier ervaring mee? 

Link naar bericht
Delen op andere sites

Kunnen alle konijnen bij dit nestje? "Iedereen" kan het babykonijntje doodgebeten hebben en natuurlijk kan het ook "gewoon" een zwakker ukkie zijn geweest. Het is niet voor niets dat konijnen fokken als konijnen: veel ukkies halen het niet. 

 

Heb je de informatie bij onderstaand linkje al gelezen? 

Zijn je voedsters allemaal ongecastreerd? Want dan kun je eventueel nog meer nestjes verwachten? Weet je welke voedster de moeder is van de ukkies? Heb je de ram al gelokaliseerd die dit op zijn geweten heeft? Want die moet dan als een speer gecastreerd worden. Hoeveel rammen en voedsters maken deel uit van deze groep?

 

Wat te doen als er onverwacht een nestje konijnen is?
https://www.bunnybunch.nl/informatie/onverwacht-nestje

  • Mee eens! 1
Link naar bericht
Delen op andere sites

Bunnybunch is geen fokkersforum en promoot vooral het adopteren van konijnen uit konijnenopvangen. Dat is ook de reden dat wij alleen een vragenforum hebben voor onverwachte nestjes en geen onderdeel voor konijnenfokkers. Nu je gerichte raad gekregen hebt, wordt dit topic gesloten.

 

Informatie over fokken & nestjes is hier te vinden:

https://www.bunnybunch.nl/informatie/category/Voortplanting

 

Regels van ons forum vind je hier:
https://www.bunnybunch.nl/algemene-voorwaarden-forum

 

Mocht je toch nog met vragen zitten, kun je de zoekfunctie van het forum gebruiken en als daar ook geen antwoord te vinden is, kun je een nieuw topic starten.

Link naar bericht
Delen op andere sites
  • Evee sloot dit topic
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .