Ga naar inhoud

Hoe hoog zijn de dierenartskosten gemiddeld voor een konijn?


Evee

Dierenartskosten voor konijnen  

131 leden hebben gestemd

  1. 1. Hoeveel ben jij op jaarbasis gemiddeld kwijt aan de dierenarts per konijn? (lees het topic voor uitleg over het berekenen)

    • Gemiddeld minder dan 50 euro per konijn
      29
    • Gemiddeld 51-100 euro per konijn
      40
    • Gemiddeld 101-150 euro per konijn
      25
    • Gemiddeld 151-250 euro per konijn
      17
    • Gemiddeld 251-500 euro per konijn
      15
    • Meer dan 500 euro per konijn
      5
  2. 2. Is een spaargeld buffer van 500 euro voor een koppel konijnen voldoende voor de dierenartskosten?

    • Ja
      77
    • Nee, dat is te weinig
      42
    • Nee, dat is te veel
      12


Aanbevolen berichten

Ik heb nog niet uitgerekend wat ik gemiddeld kwijt ben, dat zal ik vd week nog even doen. Ik vind een spaarpotje van €500 voor een koppel ook te weinig denk ik. Ik heb nu iets van €500 voor één konijn. Dat is dan wel weer erg veel, hoewel ik denk dat Dunya me het afgelopen jaar al minstens €1000 euro heeft gekost. Dat is natuurlijk wel een uitzondering, maar als je pech hebt kan het zomaar gebeuren. Een paar röntgenfoto's en bloedonderzoek en je bent een paarhonderd euro armer. Ik ga liever voor safe en spaar zo veel mogelijk voor ze.

  • Mee eens! 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Als ze jong zijn dan kan dat misschien wel (los van castratie). Dan moet je wel geluk hebben dat ze niet ziek worden. Over het algemeen de eerste paar jaar moet het te doen zijn met 250 per konijn. Sowieso beide vaccinatie elk jaar en nagels laten knippen elk half jaar (als je dat zelf kan is dat heel mooi, maar ga er van uit dat het niet kan of wil).


Des te ouder ze worden, des te meer het gaat kosten aan DA kosten. Tenminste... als je er mee naar de DA gaat. Afgelopen jaar heeft ons konijn wel meer dan 500,- gekost aan enkel dierenarts kosten. Vaccinatie, nagels knippen, oog verwijderen, medicatie die er bij komt voor, tijdens en na de operatie, dwangvoer 2x, oogdruk metingen, antibiotica voor haar oog, vitamine a zalf, oogdruppels en zo verder. En dan heb ik het nog niet over de standaard DA kosten voor het bezoek zelf.

 

Nu geef ik toe dat het een oude dame is van 12 jaar, en ze de jaren hiervoor amper iets gehad heeft. Los van wat evenwichtsproblemen in de eerste maanden van haar leven.

 

Uiteraard hangt het er maar net vanaf wat je er voor over hebt. Maar... gezien dit een forum is voor liefhebbers gok ik dat de meesten alles voor hun beestje doen, zolang het het leven van het konijn bevordert. Persoonlijk ga ik liever voor aan veilige kant zitten, zet 50,- per maand opzij aan DA kosten voor je konijn. Als je het niet nodig hebt, heb je een spaarpotje. Na 5 jaar is dat toch 3000,-. Lekker laten staan zou ik zeggen en door sparen. Als er dan abrupt iets is, heb je echt meer dan voldoende om je konijn te laten helpen. Mochten ze dan uit de tijd komen dan is er ook voldoende om daar iets voor te doen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .