Ga naar inhoud

Castratie voedsters/ ruzie maken


Kir2021

Aanbevolen berichten

Nou de eerste koppelpoging op neutraal terrein ging best goed. Ik heb ze 20

minuutjes

samen in de hal neergezet (hier zijn ze allebei nog nooit geweest, de tuin ging niet want mijn vriend heeft vrijdag de tuin bemest. 🤦🏼‍♀️). Ze snuffelden wat aan elkaar en renden wat rond, ze zochten elkaar

wel op en snuffelden dan wat aan elkaar en af en toe rende teddy dan achter Bo aan, maar geen geruzie. Bo is wel de meest angstige (altijd al geweest), maar zoekt

Teddy wel op en snuffelt aan haar. Als teddy vervolgens een onverwachte beweging maakt, rent ze weg. Ik ga dit een paar keer per dag nu proberen te doen (ze een kwartiertje bij elkaar zetten op de gang) en volgend weekend dan proberen ze in hun ‘oude gezamenlijke’ hok in de bijkeuken te zetten. Dan kan ik

ze beter in de gaten houden en kunnen ze gewoon dag en nacht in de bijkeuken rond huppelen (die is 4 x 3 meter zoiets). 

Link naar reactie
Delen op andere sites

5 minuten geleden zei Marjoleink:

Ik zou gewoon wachten tot komend weekend en ze dan bij elkaar laten. Wat je nu doet is iedere keer de koppeling onderbreken, waardoor ze de volgende keer weer opnieuw moeten beginnen met bepalen van de rangorde. Dus het voegt niks toe, maar het kan ze wel stress geven.

Ah ok, ik las dat het juist goed was voor de gewenning..... Maar wat jij zegt klinkt ook wel logisch..... Teddy zit nu in een ander hok in de bijkeuken. Is het dan wel verstandig om hun oude hok (waar Bo nu inzit) dan goed schoon te maken en dan op neutraal terrein (dus bijvoorbeeld in de gang) neer te zetten volgend weekend? En ze dan dus gelijk weer de hele tijd samen te zetten? Is dat wat je bedoelt? 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Er is niet echt een holy grail als het om koppelen gaat. Vandaar de uiteenlopende adviezen die je overal leest.

De meest handige, gebruikelijke en snelle aanpak is inderdaad samen op neutraal terrein en ze daar laten als het goed gaat, tot ze aardig stabiel zijn samen. Pas dan verhuizen naar het uiteindelijke verblijf. Afhankelijk van de reactie op elkaar kan het soms ook goed zijn om ze in fases te koppelen, zoals je aan het doen was, of split cage. Maar dat is vooral het geval als je te maken hebt met een heel bang konijn wat echt teveel stress heeft bijvoorbeeld. 

Ik zou zelf het oude hok er niet in zetten tijdens de koppeling. Gewoon een doosje met meerdere ingangen kan binnen ook prima om te schuilen. 

  • Bedankt 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .