Ga naar inhoud

Bult nek konijn


Teddybeer

Aanbevolen berichten

Hoi allemaal!

 

Ik zit met het volgende. Gisteren heb ik helaas een van mijn lieve konijnen moeten laten gaan. Ze had megacolon en de situatie was niet meer konijnwaardig.

Nu kan ik een voedster van een kennis overnemen, konijn zit alleen in een kleine binnenkooi, krijgt nooit aandacht etc. De situatie is nogal schrijnend dus mijn hart zegt natuurlijk gelijk van overnemen en kijken of het een match is met mijn kereltje die nu alleen zit. Ik heb zelf veel ervaring met koppelen dus ik durf het risico wel aan. Mocht het geen match zijn zou ik haar afstaan aan de opvang en daar opzoek gaan voor een match die wel past. Ben al bereid om die kosten te betalen.

 

Nu blijkt dus dat de dame in kwestie een bult heeft in de nek, beetje aan de zijkant naast het hoofd. Ik heb het zelf nog niet gezien maar ga vanavond kijken. 

Het is een harde bult, zo'n 1,5 cm groot en ze heeft het al een jaar minimaal. Er zit vacht over. Het lijkt me dus geen abces. Iemand een idee wat zoiets zou kunnen zijn? 

Al is het iets waar mee te leven valt maar wat op termijn wel behandeld moet worden zou ik het wel aandurven.

Nou zit ik niet te wachten op iets wat erg veel geld gaat kosten en veel zorg nodig heeft, aangezien ik net uit zo'n situatie kom... 

Al wil ik dit konijn zó graag een fijn leven bieden.. Als ik haar niet overneem blijft ze sowieso dit rotte leven houden en zal ze niet behandeld worden...

 

Dus ben benieuwd, iemand eerder zo'n bult meegemaakt en viel het toen mee? 

 

aangepast door Teddybeer
  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Mijn ervaring met konijnen & bulten is dat het bijna nooit meevalt. Een inmiddels langzittend / ingekapseld abces met kans op bloedvergiftiging? Een tumor? Je weet het pas als je het konijntje haalt en laat onderzoeken.

 

Mocht je het konijn overigens niet ophalen kun je altijd melding maken van verwaarlozing bij de dierenpolitie. Een dier medische zorg ontzeggen mag niet. Maar ik weet niet hoe goed je met de kennis bent, want meestal heeft zo een melding doen daar niet echt positief effect op, en dit is makkelijk naar jou te herleiden.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dankje voor je reactie!

Stel het is idd een ingekapselde abces of een tumor en ik laat behandelen. Moet ik dan denken aan honderden euro's of zou je met zo iets wel klaar zijn met 200 euro. 

Ik heb (gelukkig) geen ervaring met zulke dingen dus geen idee wat ik zou kunnen verwachten. Ik ben wel bereid om e.e.a. te laten doen als het niet richting de 500 gaat. Maar ja dan weer de vraag of het een match is met mijn konijn. Ik kan haar natuurlijk ook niet afleveren bij de opvang met een heel medisch gedoe. Pffffff zo lastig 😢

 

Ik ben wel goed met die kennis (het is mijn zwagertje). Hij woont nog thuis en het konijn is van zijn ouders. Zijn ouders heb ik niks mee maar om dan zo'n melding te maken... 

Het zijn mensen die alles nog heel traditioneel bekijken. Die reageren van: een konijn niet alleen en een groot hok? Welnee het is maar een konijn joh

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als er een operatie nodig is, dan zit je voor die operatie verwacht ik al aan 150-200 euro. En dan heb je vaak nog een hoop zorgen, stress en ellende in de nazorg. En medicijnen, dwangvoer enz.

 

Ik zou het nobel & dapper vinden als je het doet. En wie weet valt het ontzettend mee. Het blijft gissen natuurlijk.

En je kan ook de keuze maken het konijn te halen, te laten onderzoeken, en als het echt enorm duur is of lastig te behandelen, het konijn in te laten slapen. Dat kost minder, en dan is haar de ellende bespaard. Maar dan moet je weer afscheid nemen van een konijn, hoe kort je deze ook hebt.

  • Mee eens! 3
Link naar reactie
Delen op andere sites

Lastige situatie hoor! Je wilt het konijn natuurlijk ook niet zo aan haar lot overlaten. Ik heb zelf geen ervaring met bulten. 

Misschien zou je kunnen overleggen met je dierenarts. Ik heb een cavia uit een zeer verwaarloosde omgeving gehaalt. Daarna had ik helaas flinke dierenartskosten. Bij de dierenkliniek waar ik altijd kom hebben ze me toen echt ongelooflijk veel korting hele gegeven. Soms zelfs 70%. 

Misschien wil je dierenarts ook meewerken. 

  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik zou het konijn daar wel ophalen en laten onderzoeken, hopelijk valt het gewoon mee en is het met 1 operatie verholpen. Mochten de kosten toch te hoog oplopen, dan kun je misschien contact opnemen met een opvang. Misschien hebben zij afspraken met een dierenarts, waardoor het voor hun goedkoper zou uitvallen. Dan kan het beestje via hun toch een fijn huisje krijgen, en dan kun je daar zelf kijken voor een goede match met jouw ram.

En inderdaad wat Evee zegt, mocht het een heel langdurig en duur traject worden, dan kun je er ook nog voor kiezen om het konijn in te laten slapen, dan hoeft ze in ieder geval ook niet meer te lijden. 

  • Mee eens! 4
Link naar reactie
Delen op andere sites

Bedankt allemaal voor het meedenken! Ik denk dat ik haar vanavond lekker meeneem. Wat jij zegt @Evee vind ik een goed idee. 

Mocht het idd een lange weg gaan worden is inslapen een optie, dat zou beter zijn dan het leven nu. 

En wellicht valt het mee en kan ik haar hopelijk nog jaren wel een fantastisch leven bieden, dat gun je elk konijn.

En dan nog hopen dat het een match is! 

  • Vind ik leuk 2
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja hier kan je toch om janken 😭

en ik ben ook zo kwaad, hoe kan je een beestje hier mee laten lopen.

We zijn nu in overleg of die mensen (mee) kunnen financieren.

In 4 maanden heb ik voor mijn overleden meisje zo'n 700 euro betaald. Het houdt wel een keer op... 

Zo in tweestrijd

Link naar reactie
Delen op andere sites

5 minuten geleden zei Dollie:

Waar woon je? Ik wil het konijn eventueel wel opvangen als de afstandsbijdrage (20 euro) betaald wordt. 

Ik woon in Lekkerkerk, Zuid Holland. Jij in Groningen zie ik aan je opvang.. Echt heel lief aanbod

aangepast door Teddybeer
Link naar reactie
Delen op andere sites

Inmiddels overlegd en ze willen geen hoge kosten betalen. Ze gaan zelf naar de dierenarts met haar en dan willen ze inslapen want behandelen vinden ze onzin. 

Ze weten niet hoe oud ze is, maar waarschijnlijk wel minimaal 5 a 6 jaar. 

Nogsteeds twijfel ik om haar niet te halen. Ik vind het zo erg dat zo'n dier zonder enige liefde gekend te hebben ingeslapen wordt. Maarja dan moet ik zelf of inslapen of hoge kosten betalen. Heel rationeel, wat als ze heel oud is en ondanks de operatie toch maar 6 maanden leeft. Dan is mijn kerel weer alleen en heb ik zoveel moeite gedaan. Sowieso zou ik eerst willen kijken of het een match is voordat ik haar zou laten behandelen. Mocht het geen match zijn is de keuze tot inslapen sneller gemaakt. Al zou het een match zijn dan wil ik zeker behandelen. Maar wat als ze dan net gekoppeld zijn, en ze de ingreep niet overleefd. Dan is hij weer alleen...

Moeilijk moeilijk, mijn verstand zegt dat ik niet elk dier kan redden maar mijn hart huilt

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja ik ook 🙈 Heel de avond in tranen gezeten en opeens wist ik wat ik moest doen.

Al kan het pittig worden en daar zie ik wel tegenop na een zware periode met het vorige kindje. Maar ik zou mezelf niet zijn als ik het geen kans zou geven 🤗

Maandag gelijk de DA bellen. Ze zien me weer aankomen 🤣 ik had donderdag gezegd dat ik voorlopig niet meer wilde komen

  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ze is er😍

Wat een schat. De bult lijkt mee te vallen, hij is minder groot dan ik dacht. Ze is wel wat mager en de nagels waren vreselijk lang. Dus lekker geknipt. En ik heb ze maar meteen bij elkaar gezet. Het was weer even spannend maar oooh dit is liefde op het eerste gezicht! 

Erg blij met de keuze 

Screenshot_20210320-170336_Gallery.thumb.jpg.4319bdb339a8491a3056438d43075ff3.jpgScreenshot_20210320-170343_Gallery.thumb.jpg.114b9b36d7b8d322fc3247f15578ce5a.jpg

  • Vind ik leuk 10
Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .