Ga naar inhoud

Mijn konijn heeft een vriendin


Lynn.

Aanbevolen berichten

Hallo allemaal,

Ik heb een niet gecastreerde ram.(Niky) Hij heeft helaas geen vriendinnentje in zijn hok. Mijn vriendin heeft ook een konijntje: een voedster. (Ook niet gecastreerd) Vaak als wij gaan logeren nemen wij ons konijntjes mee. Zodat ze elkaar kunnen zien. (Ze kunnen niet samen loslopen) Maar Niky komt nu minder vaak naar mij toe. En knort ook af en toe als ik hem op wil pakken. En ligt veel. Ik wilde vragen of het eraan ligt dat hij dan zijn vriendin mist. En of het misschien handiger is om ze niet meer zovaak aan elkaar te later zien?

groetjes van mij en Niky.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dit is om heel veel redenen niet zo goed, sorry. Hoe oud is Niky en waarom is hij niet gecastreerd?

Een ram moet je altijd laten castreren, want anders worden hij en jij stapelgek van de hormonen die door zijn lijf gieren. Bovendien hoort een konijn een maatje te hebben, voor Niky is een voedster/vrouwtje het fijnste. Maar hij vindt niet elk vrouwtje leuk dus je zult minimaal twee weken nadat hij gecastreerd is met hem naar een opvang moeten om hem te laten koppelen aan een vrouwtje dat hij zelf uitzoekt en lief vindt. 

 

Konijnen zijn stressgevoelige dieren dus als je hem telkens verplaatst (gaat logeren) dan is dat niet goed voor hem (en het konijn van je vriendin). Hij ziet en ruikt een voedstertje, maar kan er niet bij, dat is pure ellende voor hem, want zijn hormonen willen alleen maar naar dat vrouwtje toe. Nog een geluk dat hij haar nog niet zwanger heeft gemaakt, omdat jullie hen gelukkig niet bij elkaar gelaten hebben.

 

Een konijn wil niet opgepakt worden en blijft het liefst met zijn pootjes op de grond. Oppakken betekent in de natuur dat een roofdier hem te pakken heeft en het einde verhaal is. Die schrik wil je hem niet telkens aandoen toch? 

 

10 veelgemaakte fouten bij het houden van konijnen
https://www.bunnybunch.nl/informatie/10-fouten-bij-het-houden-van-konijnen

Een konijn, samen of alleen?
https://www.bunnybunch.nl/informatie/konijn-samen-alleen

 

Konijnenopvang en asiel lijst
https://www.bunnybunch.nl/informatie/konijnenopvang-asiel-lijst

 

Een konijn optillen
https://www.bunnybunch.nl/informatie/konijn-optillen

 

Castratie en sterilisatie bij konijnen
https://www.bunnybunch.nl/informatie/castratie-en-sterilisatie-bij-konijnen

 

Koppelen van konijnen (partnerkeuze, koppelmethodes enz)
https://www.bunnybunch.nl/informatie/koppelen-van-konijnen

 

 

  • Mee eens! 9
Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .