Ga naar inhoud

Wat kan er toch aan de hand zijn met ons konijn?


Aanbevolen berichten

Sinds begin januari zijn we al bezig met ons konijn. Het leek erop dat hij braakte maar ik weet dat ze helemaal niet kunnen overgeven. In het begin was het alleen rare geluiden en een soort braaksel uit zijn mond en klaar. Dit werd steeds erger en kwam het ook zijn neus uit. 3x naar de dierenarts geweest al. 1e keer konden ze niks vinden en was alles ( lichamelijk onderzoek ) prima. 2e keer een antibiotica gekregen om snot te bestrijden. Dit deed wel iets maar niet veel. Vorige week zaterdag was het weer zo erg dat we voor de 3e keer naar de dierenarts zijn geweest en deze denkt een probleem met de slokdarm. 
 

Ik ben er nu wel achter dat het regurgiteren is wat het konijn doet. Maar waarom? Ook de dierenarts kan er geen antwoord op geven. Iemand hier een idee wat we eraan kunnen doen?

Link naar bericht
Delen op andere sites

Geen idee eerlijk gezegd. Raar dat een dierenarts kan benoemen wat het is maar geen idee heeft wat er aan te doen. Ik begin me er bijna aan te ergeren dat iedereen waaronder ik zelf doorverwijst naar Evert Jan de Boer van Wilhelminapark dierenkliniek in Utrecht. Maar hij is toch echt de konijnenexpert hier in nederland waar menig dierenarts naartoe mailt als ze er zelf niet meer uit komen en zelfs mensen van het buitenland gaan er naar toe. Dus misschien dat je naar hem toe kan gaan. 

  • Mee eens! 1
Link naar bericht
Delen op andere sites

Ik heb geen idee, Is het een idee om naar een konijnenspecialist te gaan? Bijvoorbeeld naar Utrecht, naar Wilhelminapark? Die hebben vaak wel de mogelijkheden, kennis en middelen om dingen wat verder uit te zoeken bij konijnen. Misschien dat dat je antwoorden kan geven.

  • Mee eens! 1
Link naar bericht
Delen op andere sites

Bedankt voor jullie reactie! Misschien de mogelijkheid voor een konijnenspecialist maar eens bekijken. 
 

maar heeft iemand een idee waarom een konijn hetgeen in zijn slokdarm terug geeft? Ik dacht eerst misschien overeten. Heb laatste paar dagen minder brokjes gegeven maar ook dat helpt niet. Het lijkt wel dat hij teruggeeft als hij zijn eigen poep heeft op gegeten. Vaak ook zwartig van kleur wat terug komt. Ik snap er niks meer van in ieder geval. 
 

kan er helaas op inet weinig over vinden wat de redenen kunnen zijn dat een konijn braakt. 

Link naar bericht
Delen op andere sites

Ik vrees dat je hier geen antwoorden kan vinden. Ik zit al heel wat jaartjes hier maar ik heb hier nog nooit eerder van gehoord en zoals je zelf al zegt.. zelfs de dierenarts weet het niet. Je zult toch contact op moeten nemen met een specialist om mogelijk tot antwoorden te komen. Overigens vraag ik me wel af of hij het met alles wat hij eet doet of soms. En of het bij specifieke voeding gebeurd? Misschien een allergie? Misschien is de keelgat t smal of zit er wat dwars waardoor hij niet alles weg krijgt. Heeft hij dit altijd al of sinds de laatste tijd? Is er een foto gemaakt? Misschien zijn dit dingen wat je mee kan geven aan de specialist zodat hij een betere diagnose kan stellen of weet waar hij zou moeten kijken. Veel sterkte en succes en uiteraard beterschap voor je konijn. 

Link naar bericht
Delen op andere sites

Normaalgezien kunnen konijnen alleen opbraken wat nog niet volledig ingeslikt is, wat dus nog in de slokdarm zit. In eerste instantie denk ik dus aan dat er of een "ontwerpfoutje" in het konijn zit, waardoor de slokdarm dus zijn werk niet goed doet, of dat er een obstructie is om de één of andere reden. Maar dan zou je ook wel meerdere zichtbare problemen verwachten, zoals verminderde eetlust, afvallen, stilvallende darmen. 

Ik denk dat ik toch in ieder geval uitgebreid onderzoek zou laten doen, goede gedetailleerde foto's laten maken in ieder geval.  Misschien onder narcose met een camera de slokdarm in laten gaan (gastroscopie) ? 
Voor mij zou dit wel een ritje naar een specialist waard zijn (en voor mij is dat ook echt niet naast de deur). Maar ik zou willen weten hoe de kwaliteit van leven is voor een konijn met deze problemen, en of er een oplossing is. 

 

Link naar bericht
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .