Ga naar inhoud

Eten


Rabbitsss

Aanbevolen berichten

Geen idee, daar geef je iets te weinig informatie voor. 

 

Het is wel aan te raden om een bezoekje aan de dierenarts te brengen als je net nieuwe konijntjes hebt. Zoek een goede dierenarts met echt actuele konijnenkennis. Die kan je helpen om de hoeveelheid voedsel te bepalen, het gezonde gewicht en natuurlijk ook nakijken of de konijnen gezond zijn. Afhankelijk van waar ze vandaan komen kan een wormbesmetting, coccidiose, parasieten, ondergewicht, te jong bij de moeder weg enz. allemaal voorkomen. Vaker dan je verwacht zelfs. En als ze wel gezond zijn, kunnen ze bij de dierenarts ook gevaccineerd worden. 

  • Bedankt 1
  • Mee eens! 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Gemengde brokjes zijn niet zo goed. Er ziten veel dingen in die eigenlijk niet gezond zijn voor konijnen. Je zou beter langzaam kunnen overstappen naar een goede biks. Dat is wel wat duurder, maar het us beter voor de darmen en het gebit, waardoor je ook weer dierenartskosten uitspaart. Ter inspiratie: alles wat hier in de webwinkel verkocht wordt is goed. Het loont de moeite om eens rond te kijken hoe makkelijk het verkrijgbaar is en tegen welke prijs. 

  • Mee eens! 2
Link naar reactie
Delen op andere sites

Door gemengd voer kan het verschil in gewicht te verklaren zijn. Kan zijn dat de ram al het lekkers (en dus de dikmakers) er uit haalt en dat de voedster de niet zo voedzame restjes te eten heeft. Dus je kunt het best overstappen op biks, zo krijgen ze alle voedingsstoffen binnen. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .