Ga naar inhoud

Op elkaar rijden


Rabbitsss

Aanbevolen berichten

Met twee maanden (bedoel je dan 8 weken?) beginnen met rijden is wel vroeg, maar je zou niet de eerste zijn waarbij verkeerde informatie over de leeftijd wordt gegeven. Het advies is over het algemeen om jonge konijnen van verschillende geslachten vanaf 10 weken uit elkaar te halen ivm mogelijke vruchtbaarheid om zo tienerzwangerschappen te voorkomen. Maar in dit geval zou ik ze nu al uit elkaar halen. Je kunt ze dan het beste volledig uit elkaar houden zo dat ze elkaar niet kunnen zien of ruiken, zodat ze uiteindelijk zo neutraal mogelijk de koppeling in gaan nadat ze een paar weken apart hebben gezeten.

 

Een ram kan worden gecastreerd zodra zijn ballen zijn ingedaald, dat is meestal rond de 12 weken. Er zijn dierenartsen die het pas later doen, bijvoorbeeld pas met 6 maanden, maar dat is behoorlijk achterhaalde informatie. Dat betekent dat die dierenarts zich de afgelopen jaren niet meer heeft bijgeschoold in konijnen, en dan kun je beter een andere dierenarts zoeken die wel beter op de hoogte is.

  • Mee eens! 4
Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .